Staburags.lv ARHĪVS

Dzīvokļa remonts Covid-19 laikā: kas būtu jāņem vērā?

.

2020. gada 23. novembris 00:00

350
Dzīvokļa remonts Covid-19 laikā: kas būtu jāņem vērā?

Šis ir satraucošs laiks visiem - Covid 19 dēļ jāsaskaras ar būtiskiem ierobežojumiem, kas skar teju visas mūsu dzīves jomas. Tomēr dzīve neapstājas pavisam. Ņemot vērā, ka apstākļi liek vairāk laika pavadīt mājās, iespējams, šis ir piemērots laiks, lai īstenotu kādu lielāku projektu, piemēram, veiktu dzīvokļa remontu.

Turpinājumā vairāk par to, kas būtu jāņem vērā, veicot dzīvokļa remontu Covid-19 laikā.


Ņemiet vērā ierobežojumus


Plānojot remontu šajā laikā, jārēķinās ar zināmiem ierobežojumiem. Ņemot vērā, ka kādā brīdī Jums būs aktuāla remontdarbu veikšanai nepieciešamo lietu iegāde, jāņem vērā tie nosacījumi, kas attiecas uz veikalu apmeklējumu.

Pirmkārt, tie ir pulcēšanās ierobežojumi - atkarībā no veikala platības un citiem aspektiem, ir noteikts klientu skaits, kas vienlaikus var atrasties veikalā. Otrkārt, daļai veikalu šobrīd ir mainījies darba laiks - pirms dodaties iepirkties, pārliecinieties, ka izvēlētais veikals būs atvērts. Un, protams, jāņem vērā arī nosacījumi attiecībā uz piesardzības pasākumu ievērošanu - atrodoties veikalā, jālieto sejas aizsargmaskas, jādezinficē rokas, kā arī jāievēro 2 metru distance no citiem veikala apmeklētājiem.


Plānojot iepirkšanos, vērts ieskatīties arī interneta veikalu piedāvājumā - iespējams, šādā veidā būs grūti iegādāties, piemēram, tapetes un grīdas segumu, bet ir virkne lietu, ko noteikti varat pasūtīt tiešsaistē. Te gan jāatceras, ka preču piegādes laiks šobrīd var būt ilgāks, kā ierasts, tādēļ pirkumus internetā plānojiet savlaicīgi.


Ja remontam nepieciešams piesaistīt speciālistus un ekspertus, piemēram, būvvaldi vai gāzes dienestu, iepriekš noskaidrojiet to darba laiku un kārtību, kādā saņemami pakalpojumi.


Remonta plānošana: ko vēl ņemt vērā?


Lai plānotie remontdarbi ritētu bez aizķeršanās, liela nozīme ir to plānošanai. Tas nozīmē, ka jāņem vērā ne tikai iepriekš minētie ierobežojumi, bet arī jāizveido reāls remonta plāns, kas palīdzēs sastādīt iepirkumu sarakstu un plānot nepieciešamo darbu veikšanu.

Ja remontam plānojat piesaistīt profesionāļus, plānošana būs vienkāršāka - pamatā to izdarīs meistars. Tādēļ ir svarīgi izvēlēties speciālistu, kam uzticaties. Protams, arī šajā gadījumā ir būtiski sekot līdzi procesam.

Ja remontu plānojat veikt pašu spēkiem, Jūs arī uzņematies visu atbildību par procesu un rezultātu. Meklējiet informāciju, ja nepieciešams - konsultējieties ar speciālistiem.


Plānojot remontu, viens no svarīgākajiem faktoriem, kas jāizvērtē, ir šim mērķim pieejamais finansējums. Lai gan labu remontu var veikt arī ar ierobežotu budžetu, tomēr, ja vēlaties labu rezultātu ilgtermiņā, lieki taupīt arī nevajadzētu.

Sastādot budžetu remontam, jārēķinās arī ar neparedzētiem tēriņiem, jo visu precīzi aprēķināt un paredzēt nemaz nav iespējams. Ja atskārstat, ka darbu veiksmīgai pabeigšanai pietrūkst naudas līdzekļu, kā risinājums var būt kredīts mājokļa remontam. Tā ir iespēja saņemt šim mērķim nepieciešamo naudas summu, atmaksājot to vēlāk - saskaņā ar kredīta atmaksas datumu.

Otra iespēja, ko varat izmantot, ir kredītlīnija, kas ļauj aizņemties iepriekš noteikta kredītlimita ietvaros - tik reižu, cik nepieciešams. Tas nozīmē, ka varēsiet saņemt papildu summu pat tad, ja iepriekš ņemtā vēl nebūs pilnībā atmaksāta. Vairāk par to, kas ir kredītlīnija.


Ja Jums šobrīd ir vairāk brīva laika un pietiekami stabila finansiālā situācija, dzīvokļa remonts, iespējams, būs lieliska vieta, kur investēt gan vienu, gan otru. Ņemiet vērā valstī esošo situāciju, plānojiet remontu rūpīgi un savlaicīgi, lai iegūtu vislabāko iespējamo rezultātu.