Staburags.lv ARHĪVS

Viss, kas jāzina par Range Rover Velar

.

2020. gada 31. oktobris 00:00

64
Viss, kas jāzina par Range Rover Velar


Jaunais Range Rover Velar ir vēl modernāks, ekoloģiskāks un elegantāks kā jebkad. Tas ir pietiekami ietilpīgs ģimenei, ta

u tik pat kompakts un ērts kā pilsētās, tā arī spējīgs uz neierastiem apvidus varoņdarbiem.

Range Rover Velar virsbūve ir līdzsvarota un tā proporcijas ir maksimāli optimizētas padarot to par vienu no tīrākajiem, elegantākajiem un mūsdienīgākajiem apvidus auto tirgū. Līdzīgi kā Jaguar XF, XE un F-Pace, tā korpuss ir veidots galvenokārt no alumīnija - viegls, proporcionāls un izceļas ar patīkamu dinamiku un ikdienas prakstiskumu. Tā inovatīvās priekšējo lukturu Matrix LED gaismas veido nepārspētu redzamību arī sliktos laika apstākļos, kas automātiski pielāgojas, lai neapžilbinātu citus satiksmes dalībniekus.

Iekšpusē Range Rover Velar salons pārsteidz ar tīrām, reti izrotātām, taču smalkām formām, kuras papildina atturīgi koka elementi durvīs un minimālistiski integrēta multivides un vadības sistēma. Centrālajā konsolē ir divi skārienjūtīgi ekrāni - ar to palīdzību iespējams kontrolēt navigāciju, multividi, citas automašīnas funkcijas un iestatījumus. Papildaprīkojumā pieejams uznirstošs ekrāns Head-Up Display, kas projicē galveno informāciju uz vējstikla - ātrumu, navigāciju - tādējādi ļaujot nenovērst uzmanību no ceļa.


Paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h Range Rover Velar sasniedz vien 5,4 sekundēs. Tas izceļas ar savu spēju elektriskajā režīmā nobraukt 53 km attālumu un tas tiek piedāvāts ar hibrīdo Plug-in piedziņu, vienas rindas sešu cilindru benzīna un dīzeļa dzinējiem, kā arī ar standartaprīkojumā iekļautu pneimatisko piekari. Jaunais no tīkla uzlādējamais hibrīds P400e nodrošina patīkamu un vieglu braukšanu, kamēr kopējā hibrīdās sistēmas jauda sasniedz 404 ZS un 640 Nm griezes momentu, apskati tā iespējas šeit - www.landrover.lv.


Land Rover inženieri šo modeli aprīkojuši ar 8 pakāpju automātisko transmisiju, lai apvienotu gludu ātrumu pārslēgšanos un maksimāli ātru reakciju. Ar astoņiem, tuvu izvietotiem pārnesumiem, to pārslēgšanās ir gandrīz nemanāma, kā arī tā konfigurējamā dinamika ļauj vadīt un pielāgot tā iestatījumus atbilstoši braukšanas apstākļiem. Pilnpiedziņa nodrošina izcilu sniegumu un saķeri jebkādos laika apstākļos un īpašā Terrain Response sistēma iespējo automašīnas vienmērīgu ātrumu un pielāgošanos arī sarežģītos apstākļos - dubļos, slapjā zālē, ūdenī, uz apledojuma, sniegā, kā arī uz grants un zemes ceļiem. Range Rover Velar ir ieguvis Euro NCAP piecu zvaigžņu novērtējumu, kas nozīmē, ka šis Range Rover ir viens no drošākajiem automobiļiem tirgū.