Staburags.lv ARHĪVS

Pērses sākumskolas audzēkņi piedalās “Labo darbu nedēļā”

Daiga Andersone, skolotāja

2020. gada 12. oktobris 10:35

443
Pērses sākumskolas audzēkņi piedalās “Labo darbu nedēļā”

Labdarības organizācija palidzesim.lv jau divpadsmito gadu organizē akciju “Labo darbu nedēļa”, kad pastiprināta uzmanība tiek pievērsta palīdzībai, kuras sniegšanai nav nepieciešams liels finansiālais ieguldījums, tikai brīvais laiks un darbs, kas ir pašu ierosināts, izplānots un īstenots. Šogad šī akcija norisinājās no 5. līdz 11.oktobrim.


Arī mēs, Pērses sākumskolas pirmsskolas grupas bērni un pieaugušie, kā arī bērnu vecāki, nolēmām aktīvi piedalīties. Pirmo labo darbu paveicām oktobra pirmajā dienā, kad sarūpējām pārsteigumu ģimenes atbalsta centra “Dzeguzīte’’ iemītniekiem Starptautiskajā senioru dienā.

Nākošais darbiņš — lapu grābšana rotaļlaukumā līdzās pansijai. Vējš gan draiskojās un lapas rāva no kokiem, ik pa mirklim papurinot arī lapu kaudzi, tomēr mazie talcinieki aktīvi turpināja un pabeidza iesākto. Ne velti saka, ka mazs cinītis gāž lielu vezumu.

Tā kā oktobris ir arī ābolu sulu spiešanas mēnesis, nolēmām sameklēt bagātākās ābeles pagastā un sulīgos augļus salasīt, lai vēlāk tos pārstrādātu un mielotos ar gardo rudens dzērienu — sulu.

Rosinājām bērnus padomāt par to, kam tad vēl mēs varētu palīdzēt un ko iepriecināt. Izrādās, ka atjautīgie ķipari nebija aizmirsuši, ka arī mūsu mazie draugi dzīvnieciņi vēlas būt iepriecināti. Šogad rudens tirdziņi skolās nenotiek, līdz ar to izpaliek pirkšanas un pārdošanas prieks. Neraugoties uz to, pateicoties vecāku atbalstam, tika sarūpēti gardumi kaķiem, kurus nogādāsim mūsu draugiem Aizkrauklē, dzīvnieku aizsardzības biedrībā “Felida”.

Izskanēja priekšlikums, ka mēs varētu palīdzēt arī zaķiem, tāpēc, ilgi nedomājot un zinot, ka “Miķelītis bagāts vīrs, daudz tu vedivezumā. Bietes, kāļus, burkāniņus, kartupeļus, sīpoliņus”’, rudens cienasts tika sarūpēts un pārsteigums sagatavots tīršķirnes trušu un putnu apskates saimniecībai “Karlīnas” Vietalvas pagastā.

Šajā nedēļā īpaši uzrunājām arī līdzcilvēkus, asins donorus, aicinot ziedot vērtīgāko — dzīvības sulu — asinis. Iespējams, ka tikai tad, kad palīdzība nepieciešama mums tuvam vai pazīstamam cilvēkam, mēs saprotam un apzināmies, ka Valsts asinsdonoru centra asins krājumos asinis var trūkt un jācenšas veicināt jaunu cilvēku iesaisti asinsdonoru kustībā.

“Labo darbu nedēļa” ir lieliska iespēja gan maziem, gan lieliem mācīt un ar praktiskiem piemēriem rādīt, ka darīt labu otram un sabiedrībai ir norma un tam jābūt pašsaprotamam. Paldies vecākiem par atsaucību un līdzdarbošanos mūsu aktivitātēs! Darīsim kopā un paveiksim vairāk labu darbu!