Skrīveru “Sulu mājā” top jauna produkcija
Skrīveru uzņēmums “Sulu māja” Eiropas Lauksaimniecības fonda projektā iegādājies žāvēšanas iekārtu, malšanas dzirnaviņas un svarus. Jaunā tehnika izmaksāja 3980 eiro, un tā ļaus pagarināt uzņēmuma darbības sezonu, radot dažādus jaunus produktus no augļiem, ogām, dārzeņiem un to spiedpaliekām. Iekārta ir pārāk maza, lai žāvēšana kļūtu par uzņēmuma pakalpojumu. Žāvējot iegūst kaltētu produktu, to var samalt pulverī vai saspiest granulās. Ingūna Kondrāte, uzņēmuma “Sulu māja” īpašniece, jauno ierīci jau izmēģinājusi, žāvējot tomātus, ķiplokus, burkānus, lapu kāpostus, kā arī bumbieru, ābolu un upeņu spiedpaliekas. Tagad eksperimentēs ar avenēm. Katram produktam tiek noteikta vispiemērotākā žāvēšanas temperatūra, un izmēģināti dažādi produktu savienojumi. Ierīcē var kaltēt arī tēju.
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra