Staburags.lv ARHĪVS

Pirkt vai nepirkt auto ar lielu nobraukumu?

.

2020. gada 12. oktobris 00:00

152
Pirkt vai nepirkt auto ar lielu nobraukumu?

Auto ar lielu nobraukumu var izskatīties kārdinoši, jo tā cena ir zemāka, taču šāds auto var izskatīties arī riskanti, jo liels nobraukuma skaitlis, visticamāk, biedē. Ja plāno iegādāties auto, kam ir liels nobraukums, Tev var noderēt mūsu padomi!

Ko nozīmē auto ar lielu nobraukumu?

Par auto ar lielu nobraukumu dēvē auto, kas nobraucis 100 000 km un vairāk. Ja, iegādājoties auto, baidies no lielā nobraukuma, ņem vērā – nobraukums un vecums ne vienmēr ļauj novērtēt reālo auto stāvokli. Pastāv mīts, ka jauns auto nevar nobraukt vairāk par 80 000 km, taču tāds auto kā Ford var nobraukt arī 200 000 km.


Ko sagaidīt no auto ar lielu nobraukumu?

Lai arī daudzi auto patiesi var nobraukt vairāk nekā 150 00, jāsaprot, ka liels nobraukums neliecina par neko labu. No kā būtu jāuzmanās un kas būtu jāņem vērā?


  • Ja auto ir jauns, taču tā nobraukums ir liels, visticamāk, tam nav veiktas kvalitatīvas apkopes un tas nav taupīts. Dažos gadījumos šāds auto, iespējams, kalpojis kā taksis.


  • Ja pārdevējs apgalvo, ka auto izmantots reti, taču tā nobraukums ir 100 000 km un vairāk, visticamāk, auto ir vecs. Atceries, ka vecus auto skar ne tikai tādas vizuālas problēmas kā korozija, bet arī dažādas tehniskas problēmas, kas var manāmi ietekmēt auto lietošanu.


  • Liels nobraukums nozīmē lielu ‘’pieredzi’’, tādēļ pirms iegādes noteikti nepieciešams pārbaudīt ne tikai pašreizējo auto stāvokli, bet arī auto vēsturi. Iespējams, pārdevējs slēpj kādu nozīmīgu avāriju, kas līdz pat šim brīdim slēpj kādu defektu.


Iegādājoties auto, Tevi noteikti sagaida arī dažādi izdevumi, tādēļ ietaupi uz apdrošināšanas rēķina un apskati lētas octas piedāvājumu!


Vai lielāks nobraukums nozīmē vairāk problēmu?


Pašsaprotami, ka, iegādājoties auto ar lielu nobraukumu, Tu riskē iegādāties auto, kam ir daudz un dažādas problēmas. Pat, ja iegādes mirklī šķiet, ka ar auto viss ir kārtībā, iespējams, tam ir slēptie defekti un pat ‘’grozīts’’ nobraukums. Noteikti nebaidies vaicāt pārdevējam informāciju par tehniskajām apkopēm un dažādiem remontiem - jo vairāk zināsi par auto, jo lielāka iespēja, ka Tas kalpos uzticami.


Tomēr tas nenozīmē, ka visiem auto, kam ir liels nobraukums, ir daudz problēmu. Neatkarīgi no tā, kāds ir nobraukums, būtu jāveic auto pārbaude pirms pirkšanas (lasīt šeit).


Jo vairāk lietots, jo labāk?


Tomēr auto ar lielu nobraukumu ir viena galvenā priekšrocība – tas pavisam noteikti ir lietots daudz un, visticamāk, auto lietotājs par to ir rūpējies, lai nodrošinātu maksimālu auto veiktspēju un komfortu. Pretējā gadījumā šāds auto būtu saplīsis jau pie pirmajiem 100 000 km.


Turklāt, vispārzināms fakts, ka japāņu auto vērtība ir lielāka. Dažādos eksperimentos pierādīts, ka lietoti japāņu auto var būt uzticamāki nekā jauni Eiropas un Amerikas auto, tādēļ, ieraugot auto ar lielu nobraukumu, nevajadzētu uzreiz baidīties.


Auto ar lielu nobraukumu – veiksmes spēle


Auto ar lielu nobraukumu ir veiksmes spēle, un tas, vai iegādāties šādu auto, atkarīgs tikai un vienīgi no Tevis. Paturi prātā, ka auto ar lielu nobraukumu var jebkurā mirklī salūzt. Tāpat Tu nekad nevari būt drošs par to, vai nav mainīts patiesais auto nobraukums, tādēļ nevajadzētu vadīties vien pēc stereotipiem.


Lai arī svarīgi auto pirms iegādes apskatīt un visas formalitātes nokārtot klātienē, ne vienmēr tas ir iespējams. Neļauj sevi muļķot - ja auto ir pārbaudīts un vēlies to iegādāties, taču kāda iemesla dēļ nevari satikt pārdevēju klātienē, noteikti izpēti, kā attālināti pārrakstīt auto (uzzināt vairāk).