Staburags.lv ARHĪVS

Pasta nodaļa atgriežas izremontētajās telpās

Ginta Grincēviča

2020. gada 25. septembris 00:00

535
Pasta nodaļa atgriežas izremontētajās telpās

Neretas novada Mazzalves pagasta Ērberģes pasta nodaļa atgriezusies izremontētajās telpās “Ainās”. Tagad pagasta iedzīvotājiem un pasta darbiniekiem ir patīkamas, modernas telpas ar ērtu piekļuvi.

Remontdarbus sāka vasaras vidū. Šajā laikā pasta pakalpojumus nodrošināja pagaidu telpās pagasta pārvaldes ēkā. 18. septembrī ar sālsmaizes svinībām atklāja izremontētās telpas “Ainās”. Zeltīte Odiņa, Mazzalves pagasta pārvaldes vadītāja, stāsta, ka ieguvums ir ne tikai pasta nodaļai, bet arī bibliotēkas apmeklētājiem, jo ir viena ieeja. “Pagājušajā gadā atklājām izremontētās bibliotēkas telpas. Ieeja bibliotēkai ir kopīga ar pastu. Ienākot pa kreisi, bija skaistas, jaunas durvis, kreisajā pusē — vecas. Sakārtoja uzbrauktuvi, kas nodrošina piekļuvi cilvēkiem ar kustību traucējumiem un vecākiem ar bērnu ratiņiem.”
Veikt telpu uzlabojumus agrāk nebija iespējams, jo telpas nepiederēja pašvaldībai. Pašvaldība tās iegādājās un no budžeta līdzekļiem atvēlēja  22 420 eiro (bez PVN) remontdarbiem. “Latvijas pasts” izvēlējās sienu krāsojumu, lai tas neatšķirtos no citu pastu nodaļu ieturētā stila, iegādājās un nomainīja mēbeles un citu darbam nepieciešamo tehnisko bāzi. Klientu zonā izvietoti atvērtā tipa stendi. “Iedzīvotājiem pasta nodaļa ir nepieciešama, ik dienu to apmeklē daudzi cilvēki. Telpās veikts kosmētiskais remonts, izvietotas jaunas mēbeles. Salīdzinot, kādas pasta nodaļas telpas bija iepriekš, notikušas vērienīgas pārmaiņas. Pasts mūsdienās ir vieta, kur var nopirkt daudz ko. Pēc “Latvijas pasta” pārstāvju teiktā, piedāvājuma klāsts paplašināsies,” stāsta Zeltīte Odiņa. Izremontētas klientu apkalpošanas telpa, pastnieka darba telpa, kurā šķiro avīzes, un noliktava. Gaitenis un tualete atjaunoti bibliotēkas remonta laikā. Mazzalves pagasta Ērberģes pasta nodaļā darbu turpina klientu apkalpošanas darbiniece un pastniece. ◆