Staburags.lv ARHĪVS

Senioriem arī patīk skārienjutīgie mobilie telefoni

.

2020. gada 24. septembris 00:00

149
Senioriem arī patīk skārienjutīgie mobilie telefoni

Aplami uzskatīt, ka vienīgais senioriem piemērotais telefons ir aparāts ar podziņām. Protams, dažus attur gan ierīču cena, gan sajūta, ka gudrie mobilie telefoni ir pārāk sarežģīti lietošanā. Bet daudzi seniori grib un var apgūt visu to pašu, ko jaunieši.

Viedtālruņiem ir lielāki ekrāni, kas atvieglo informācijas uztveri, turklāt, pielāgot iespējams gandrīz jebkuru aparātu. Noteikti jāpievērš uzmanība ekrāna spilgtumam, lai viss būtu labi saskatāms. Lai nebūtu lieku pārdzīvojumu, ja aparāts netīšam izkrīt no rokām vai saskrāpējās, ieteicams izvērtēt triecienizturīgas ierīces iegādi, vai iegādāties aizsargstikliņu un aizsargmaciņu telefona papildu drošībai.

Kamera viedtālrunī ir interesanta ne tikai jaunajai paaudzei, tas ir ļoti populārs rīks neatkarīgi no vecuma grupas. Mobilie telefoni ar iebūvētas fotokameras palīdzību ļauj iemūžināt skaistākos dzīves mirkļus, kā arī veikt un saņemt videozvanus, tāpēc noteikti jāpievērš uzmanība kameras kvalitātei. Svarīgi izvērtēt arī viedtālruņa akumulatora kapacitāti, lai senioram nebūtu pārāk bieži jāuzlādē aparāts. Senioriem iepatiksies noderīgas ierīces funkcijas, kā lukturītis vai kalkulators. Turklāt, var lejupielādēt lietotnes, kas būs noderīgas sadzīvē vai saistītas ar vaļaspriekiem, piemēram, kalendārs ar mēneša fāzēm un ieteikumiem stādu stādīšanai, aplikācijas, kas nodrošina bezmaksas zvanus, videozvanus un ērtu komunikāciju, kā arī lietojumprogrammas ar atgādinājumiem par zāļu lietošanas laikiem. 

Neaizmirstiet, ka mobilie telefoni domāti arī izklaidēm. Ir vairākas lietojumprogrammas, kas gan izklaidē, gan uzlabo atmiņu – dažādas krustvārdu mīklas un prāta spēles, lejupielādējiet arī tās.  Noteikti jāatceras, ka viedtālruņa lietošanas apmācība ir daudz svarīgāka par pašas ierīces izvēli, bet izvēlēties piemērotāku ērti un vienkārši var interneta veikalā Rdveikals.lv, kur piedāvājumā ir vairāk nekā 700 mobilie telefoni, kā arī noderīgi aksesuāri – maciņi, vāciņi un aizsargstikliņi, kas ne tikai sniegs ierīcei papildu drošību, bet arī kalpos ka stilīgs aksesuārs.