Staburags.lv ARHĪVS

Vai jebkurš lamināts ir piemērots virtuves grīdai?

.

2020. gada 1. augusts 00:00

1880
Vai jebkurš lamināts ir piemērots virtuves grīdai?

Lamināts ir mūsdienīgs, funkcionāls un pievilcīgs materiāls, kuru pircēji labprāt izvēlas savu mājokļu grīdas segumam. Neskaidrības dažreiz var rasties gadījumos, kad grīdas segumi jāpielāgo dažādām telpām, tai skaitā, virtuvei. Kā zināms, šajā telpā, atšķirībā no guļamistabas, bieži tiek izmantots ūdens, dažādi produkti, ēdiena gatavošanas procesā veidojas temperatūras maiņas un citi apstākļi. Vai un kāds lamināts virtuvei būtu piemērotākais, lasiet turpinājumā.

Kādēļ pircēji izvēlas lamināta grīdas?

Šobrīd tirgū ir pieejama virkne dažādu grīdas segumu, tai skaitā, masīvkoks, viena, divu un trīsslāņu parkets, akmens flīzes un arī vinila grīdas. Taču lamināts pārliecinoši ieņem vietu topa augšgalā jau vairākus gadus, jo pircēji turpina to izvēlēties sava mājokļa uzlabošanai.

Salīdzinot ar citiem materiāliem, lamināta grīdu ir diezgan viegli kopt. Vienīgais, kas būtu jāievēro, ir izvairīšanās no pārāk biežas grīdas slapināšanas, kā arī ieteicams izmantot lamināta grīdai paredzēto kopšanas līdzekli, ko pievieno ūdenim.

Lamināta cenas ir dažādas, un tās galvenokārt ietekmē grīdas seguma biezums, kvalitāte un arī klase. Tieši lamināta klases ir īpaši svarīgas, izvēloties īsto veidu dažādām telpām. Piemēram, guļamistabā labāks būs 31. vai 23. klases lamināts.


Kādu laminātu izvēlēties virtuves grīdai? 

 Ja runājam par klasēm, tad virtuvei derēs 32. klases lamināts. Taču, protams, klase nav galvenais faktors šīs grīdas seguma izvēlē. Tā kā virtuvē grīda tiek pakļauta dažādiem ārējās vides apstākļiem un slodzei, materiālam jābūt tam gatavam.

Ja ielūkosieties interneta veikala Gridasstils.lv piedāvājumā, redzēsiet, ka šeit pieejamas vinila un parketa grīdas, kā arī lamināts. Īpaši jāizceļ Quick-Step lamināts virtuvei, kas ir izturīgs pret mitrumu un tīrīšanas līdzekļu ietekmi, turklāt to nevar tik viegli saskrāpēt. Blīvās koksnes šķiedras laminātā neļaus ūdenim izsūkties cauri, ja, piemēram, uz grīdas izlīs šķidrums. Tāpat arī šāda grīdas materiāla tīrīšana būs vienkārša, atliks tikai izmantot mitru lupatiņu.


Kvalitatīva grīda paaugstina ikviena mājokļa vērtību un uzlabo atmosfēru un komfortu telpās. Izvēlieties parketu, laminātu vai vinila grīdas no plašā Gridasstils.lv piedāvājuma!