Staburags.lv ARHĪVS

Inline skrituļslidas un to veidi: ko par tiem vērts zināt

.

2020. gada 27. jūnijs 00:00

375
Inline skrituļslidas un to veidi: ko par tiem vērts zināt

Ikvienam no mums ir vismaz primitīvas zināšanas par skrituļslidošanu. Ja neiedziļināmies šajā sporta veidā, varētu šķist, ka tas domāts tikai atpūtai un tiem, kas meklē jaunu hobiju, taču patiesībā inline skrituļslidošana ir kas vairāk. Šajā rakstā ielūkosimies, kādas inline skrituļslidas sastopamas veikalos, un kādiem mērķiem tās izmanto.

Kas ir inline skrituļslidas? Daudzi no mums ir dzirdējuši par skrituļslidām, kurām priekšpusē un aizmugurē ir divi blakus esoši ritenīši. Turpretī inline skrituļslidām riteņi ir izvietoti rindā viens aiz otra. Parasti to skaits ir divi līdz pieci. Brīvā laika un fitnesa inline skrituļslidas nereti ir aprīkotas ar bremzi. Lai izvēlētos īstās skrituļslidas bērniem, sievietēm vai vīriešiem, ir jāzina, kas katram no slidu veidiem raksturīgs.

Populārākie inline skrituļslidu veidi 

Brīvā laika skrituļslidas jeb skrituļslidas atpūtai
– populārākais veids, kura sortimentā atrodamas gan skrituļslidas sievietēm un vīriešiem, gan arī bērniem. Radītas iesācējiem un tiem, kas ar skrituļslidošanu vēlas nodarboties hobija līmenī. Ērtas, viegli uzvelkamas, pievilcīgas un piemērotas visu līmeņu prasmēm. 

Fitnesa skrituļslidas – šīs modernās inline skrituļslidas sākotnēji tika radītas hokejistu fitnesa treniņiem. Mūsdienās tās pielāgotas ikvienam, kas vēlas uzlabot fizisko formu. Tās ir līdzīgas brīvā laika modeļiem, bet paredzētas garāku distanču mērošanai. 

Inline hokeja skrituļslidas
– tās mēdz dēvēt arī par ielu hokeja skrituļslidām. Savā ziņā to dizains atgādina īstas hokeja slidas, tikai asmens vietā ir izturīgi ritenīši. Šīs ir profesionāla līmeņa skrituļslidas vīriešiem, sievietēm un bērniem, kuras jāizvēlas uzmanīgi, lai pielāgotu savām vajadzībām, pēdas īpatnībām un izmēram. 

Ātruma skrituļslidas – tās izmanto sportisti, kas piedalās skrituļslidošanā uz ātrumu. Tādēļ arī skrituļslidu dizains ir radīts, lai ļautu pārvietoties pēc iespējas ātrāk un vieglāk. Skrituļslidas ir ļoti vieglas, tām nav bremžu, zābaks ir diezgan mīksts, bet pasargā kāju un pēdu. 

Urbānās / ielu skrituļslidas – guvušas popularitāti pēdējos gados. Šajās skrituļslidās apvienotas atpūtas un agresīvā skrituļslidošanas stila īpašības. Tās paredzētas dažādu triku veikšanai un lēcieniem.


Kur iegādāties inline skrituļslidas?

Iespējams, esat dzirdējuši, kas ir Rollerblade skrituļslidas, taču mūsdienās ir arī daudz citu zīmolu, kas piedāvā augsta līmeņa skrituļslidas dažādām vajadzībām. Ja Jūs interesē pieaugušo vai bērnu skrituļslidas sportam vai atpūtai, noderēs skrituļslidu veikals Hokejapasaule.lv. Tajā atradīsiet ne tikai skrituļslidas, bet arī to piederumus un daudzas citas vērtīgas preces par labām cenām.