Staburags.lv ARHĪVS

Jauna velosipēda iegāde — TOP lietas, kas būtu jāzina līdz ar tā iegādi

.

2020. gada 18. jūnijs 09:40

88
Jauna velosipēda iegāde — TOP lietas, kas būtu jāzina līdz ar tā iegādi

Jauna velosipēda iegāde ir tikpat nozīmīgs pirkums kā jauna automašīna - neērts vai nepiemērots velosipēds var sagādāt raizes un nevēlēšanos ar to bieži pārvietoties, tāpēc, lai tā nebūtu, šajā rakstā apskatīsim TOP lietas, kas ir svarīgas, izvēloties šo ikdienas kompanjonu.

1. Velosipēda veids ietekmēs pārvietošanās ērtumu 
Ir vairāku veidu velosipēdi, tāpēc pirms tā iegādes Jums ir jāizvērtē, kurp visvairāk plānojat pārvietoties - pa bezceļiem, pa asfaltu garos gabalus vai pa pilsētu, un tikai tad varēsiet saprast, kā izvēlēties velosipēdu.  

Kalnu velosipēdi 
Kalnu velosipēdi ir lielisks palīgs braukšanai pa meža, kalnu un neasfaltētu ceļu segumiem. Kalnu velosipēdus mēs saukt un klasificēt arī par MTB riteņiem, jo tie ir piemēroti ne tikai braukšanai ārpus pilsētas, bet arī tajā. Kalnu velosipēdiem ir vairāki ātrumi, kas ļauj pārvarēt dažādus ceļa segumus un dažādu slodzi. Tiem ir biezākas riepas ar izteiktāku protektoru un priekšējo amortizatoru, kā arī šo velosipēdu forma tiek veidota tā, lai riteņbraucējs ērti justos braucot smagākos maršrutos. 

Šosejas velosipēdi
Ātras braukšanas piekritējiem un braucējiem, kuri pārvietojas garus gabalus pa šoseju, ir ieteicams izvēlēties šosejas velosipēdu. Tas atšķiras gan ar atšķirīgu stūres formu, gan arī ļoti izteiktu vieglumu - 3-4 kilogrami. Pateicoties šīm velosipēda īpašībām, tas var ātri sasniegt lielu ātrumu. Šosejas velosipēdus izmanto arī velomaratonu dalībnieki. 

Pilsētas velosipēdi 
Pilsētas velosipēdi ir ērti un piemēroti ikdienas braukāšanai pilsētā, tie tiek ražoti ar komfortablāku sēdekli, nekā citiem velosipēdiem. Tiem ir šauras riepas, kas ir paredzētas braukšanai pa asfaltētiem ceļiem un gājēju ietvēm. Šāda tipa velosipēdi ir piemēroti arī izbraucieniem gar jūras krastu.  

2. Pazīmes, ka velosipēds Jums nav piemērots 
Ja uzsēžoties uz velosipēda, Jūs nedabiski sniedzaties uz priekšu, velosipēds Jums nav piemērots. Tieši tāpat ir arī, ja, uzkāpjot uz velosipēda, Jūs sasprindzināsiet rokas vai izstiepsiet kaklu. Braucot lielus pārbraucienus, var iedzīvoties veselības problēmās, piemēram, sāpošā mugurā vai sprandas iekaisumā. Šādas pazīmes ir bīstamas arī situācijās, kad ir ļoti strauji jābremzē, vai jānokāpj ātri no velosipēda.

3. Tvirts dibens un kājas jeb “velosipēds veselībai” 
Nodarbinot kāju augšstilbus un dibenu, tie ar laiku kļūst arvien tvirtāki, tāpēc velosipēds vasarā var kļūt par vislabāko ikdienas trenažieri, ne tikai pārvietošanās transporta līdzekli. Ieguvējs ir ne tikai dibens un augšstilbi, bet kopumā viss ķermenis, jo tas veicina fizisko izturību un samazina ķermeņa masu. Riteņbraukšanu visbiežāk iesaka arī tiem, kuriem ir muguras problēmas, turklāt ir vērts pieminēt, ka regulāra braukšana ar velosipēdu uzlabo arī asinsrites sistēmas darbību un trenē sirdi. Iegādājoties labu velosipēdu, Jūs noteikti uzlabosiet arī savu veselību!  

4. Velosipēda aksesuāri, kas var glābt dzīvību 
Pat ja esat labs braucējs, tomēr līdz ar velosipēda iegādi ir jānodrošinās ar papildu aksesuāriem satiksmes drošībai. Pirmkārt, ir svarīgi aprīkot velosipēdu ar atstarotājiem, ja to nav vai ir nepietiekamā daudzumā. Arī ķivere ir viena no papildu lietām, kas drošības labad var izglābt dzīvību vai aiztaupīt ilgu un mokošu ārstēšanās laiku.  

Pārvadājot bērnu, iegādājieties papildus velosipēda bērnu sēdeklīti atbilstošu bērna svaram.