Staburags.lv ARHĪVS

Laimonis Klimovičs — labākais novusa spēlē

Imants Silavs

2020. gada 15. jūnijs 15:32

197
Laimonis Klimovičs — labākais novusa spēlē

Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas sporta angārā notika Neretas pagasta pirmā atklātā novusa čempionāta finālspēles.


Pēc priekšsacīkšu rezultātiem cīņā par čempiona titulu un medaļām iesaistījās Laimonis Klimovičs, Juris Budris, Aleksis Smirnovs, Nauris Smirnovs, Aivars Zariņš un Jolanta Laumane.

Finālspēles notika līdz trīs uzvarētiem setiem. Izcīnot četras uzvaras un zaudējot vienu spēli, stabilitāti un meistarību pārliecinoši demonsrēja Laimonis Klimovičs, rezultātā iegūstot čempiona titulu. Dramatiska situācija izveidojās, nosakot pārējās godalgotās vietas — trijiem dalībniekiem bija vienāds punktu skaits! Uz godalgotām vietām pretendēja Juris Budris, Aleksis Smirnovs un Nauris Smirnovs. Ievērojot nolikumu, 2. vietu izcīnīja Juris Budris, 3. — Aleksis Smirnovs, kurš pēc priekšacīkstēm bija viens no līderiem. Neveiksmīga diena bija otrajam priekšsacīkšu līderim Aivaram Zariņam, kā arī Jolantai Laumanei.

Čempionāta finālspēles norisinājās ne tikai par godalgotām vietām, sacensības turpināja arī otrais sešnieks. Šai grupā veiksme pavadīja Imantu Silavu, kurš izcīnīja visas uzvaras.

Oktobrī sāksies Neretas pagasta otrais atklātais novusa čempionāts, kurā čempions pēc vairāku kārtu izspēlēm tiks noskaidrots 2021. gada maijā.