Staburags.lv ARHĪVS

Kā izmantot dārza nojumi – iepazīsties ar 5 radošiem risinājumiem!

.

2020. gada 21. maijs 00:00

687
Kā izmantot dārza nojumi – iepazīsties ar 5 radošiem risinājumiem!


Straujiem soļiem tuvojas vasara un siltā gaisa temperatūra rada vēlmi uzturēties arvien biežāk ārpus ierastajām telpām. Tajā pašā laikā, nedrīkst aizmirst par valstī noteiktajiem ierobežojumiem, darba pienākumiem, bērna pieskatīšanu un jaunā gada apņemšanos – sportošanu. Kā to visu paspēt izpildīt? Par to mūsu jaunākajā rakstā!


Labiekārtota darba vieta

Ja dzīvo privātmājā vai Tev ir vismaz mazdārziņš, tad dārza nojume ir lielisks risinājums atvērta tipa telpai, kurā, kā, piemēram, vari strādāt. Apvieno lietderīgo ar patīkamo un iegūsti jaunu enerģiju produktīvai darba dienai.

Kā labiekārtot darba zonu?Uzstādot dārza nojumi, Tu vari regulēt sev vēlamo atmosfēru pats – izvēlēties nojumes atrašanās vietu dārzā (saules vai ēnas pusē; uz bruģa vai zālienā), kā arī nosakiet, vai un kuras nojumes sānu sienas, tostarp, logi tiks atstāti atvērti vai aizvērti. Kad tas ir izdarīts, viens no galvenajiem priekšnosacījumiem labas veselības nodrošināšanai, strādājot mājas režīmā, ir uzstādīt atbilstoša augstuma darba galdu un izvēlēties ergonomisku krēslu. Paralēli tam, Tu vari padomāt arī par mājīgākas atmosfēras nodrošināšanu, izvēloties tādus aksesuāriem, kā āra atpūtas dīvānu, košus spilvenus, nelielu galdiņu svaigām uzkodām vai vāzi ar grieztiem ziediem. 

20200521-0843-2-darza-nojume.jpg

Foto: jumpstory.com



Sporta aktivitātes

20200520-1802-3-darza-nojume-1.jpg

Foto: jumpstory.com


Ņemot vērā esošo situāciju valstī, nodarbības sporta zāles ir ar dažādiem ierobežojumiem, kas varētu ietekmēt vēlmi doties uz turieni. Bet kā nezaudēt motivāciju, ja jaunajā gadā biji apņēmies vairāk sportot? Mums ir risinājums! Uzstādi dārza telti savas privātmājas pagalmā un izmanto esošo laukumu sporta vingrinājumu izpildei.

Kas nepieciešams, lai vingrotu ārā?Lai vingrotu ārā, Tev ir vajadzīga motivācija, laba mūzika, vingrošanas paklājiņš, mazās hanteles vai fitnesa gumija. Pārējo Tev Youtube pateiks priekšā! Neatliec savu mērķu izpildi uz vēlāku laiku, jo Tu taču gribi vasaras pludmales sezonā izskatīties labi, vai ne?

Mācību un/ vai izklaides vieta bērniem

20200520-1802-4-darza-nojume-1.jpg

Foto: jumpstory.com


Aicinot bērnu pavadīt laiku zem dārza nojumes, Tu nodrošināsi ne vien patīkamu atmosfēru mācībām vai rotaļām, bet arī sniegsi lielisku aizsardzību no tiešiem saules stariem. Kādas aktivitātes piedāvāt bērnam? Atrodi atbildi zemāk!

Kādas aktivitātes būs vispiemērotākās bērniem? Bērns laiku zem dārza nojumes var izmantot divejādi – mācoties vai izklaidējoties. Ja fokusējamies uz mācībām, tad dārza nojume lieliski noderēs, lai bērns apgūtu mūzikas instrumenta spēli vai nodotos izzinošiem dabas eksperimentiem. Savukārt, ja vēlies, lai bērns izklaidējas, tad piedāvā laiku pavadīt veidojot iecienītāko konstruktoru vai zīmējot.

Gatavo un ieturi maltīti dabā

20200520-1802-5-darza-nojume-2.jpg
Foto avots: jumpstory.com


Laiks brokastīm, pusdienām vai vakariņām? Ierasto virtuves plīti aizstāj ar dārza grilu un pagatavo vienkāršu maltīti pāris minūšu laikā. Kā to izdarīt? Lasi un uzzini tālāk!

Kas nepieciešams gatavošanai āra apstākļos?Atrodoties dārzā, mājas virtuve un viss nepieciešamais ir rokas attālumā, bet tomēr, lai ikreiz nav jāskrien pēc garšvielas trauciņa vai kāda aizmirsta darbarīka – sarūpē visu vajadzīgo laicīgi. Aicinām maltītes gatavošanas un baudīšanas procesu organizēt zem dārza nojumes, lai izvairītos no tiešiem saules stariem un, negaidītu laikapstākļu gadījumā (lietus, negaiss, stiprs vējš), patīkamo procesu nepārvērstu liekā panikā. Līdz ar to, lai pusdienlaiku padarītu ne vien vēderam, bet arī acīm baudāmāku, vari padomāt arī par galda dekoratīvo noformēju. Gatavojot ārpus mājas, rekomendējam ātri pagatavojamas svaigas maltītes, kā, piemēram, auksto zupu, dārza salātus vai uz grila ceptu lasi.

Atpūtas vieta mājas mīluļiem

20200520-1802-6-darza-nojume.jpg

Foto: jumpstory.com


Ja Tev ir suns vai kaķis, tad dārza nojume ir lielisks risinājums, lai labiekārtotu mājdzīvniekam nomierinošu un relaksējošu atpūtas vietu, kur paslēpties no ikdienas kņadas un atpūsties no karstās vasaras tveices. Tici mums, Tavs mājdzīvnieks to novērtēs!

Ko ņemt vērā iekārtojot atpūtas vietu mājdzīvniekam?Ja Tev ir suns, tad, noteikti, vajadzēs ierādīt konkrētu vietu, kur dzīvnieks drīkst atpūsties, lai nerastos nevēlami pārpratumi par hierarhijas stāvokli ģimenē. Kaķiem vari sarūpēt kādu aukstāku dārza mēbeli un novietot nagu asināmo dēlīti stresa mazināšanai. Tā pat, obligāti ir jābūt pieejamam pārtikas un dzeramā ūdens trauciņam. Dārza nojume ir piemērota arī mājdzīvnieku rotaļām (it sevišķi suņu gadījumā), lai izvairītos no garlaicības un nevēlamas bedru rakšanas dārzā.

Cerams, ka iedrošinājām Tevi radošām un noderīgām āra aktivitātēm! Iegādājies lētas dārza mēbeles 1a.lv interneta veikalā!