Staburags.lv ARHĪVS

Uzmanieties no krāpniekiem!

Indulis Burka

2010. gada 15. marts 15:08

1880
Uzmanieties no krāpniekiem!

Kāda aizkraukliete (redakcijai sievietes vārds zināms — aut.) no mobilā tālruņa numura 26996877 saņēma īsziņu: “Apsveicam! Jus unumurs akcija laimēja 300 Ls. Lai saņemtu laimestu zvaniet 5 min. laikā pēc SMS atvēršanas INFO — 22133471. Ar cieņu LMT. TELE2. ZZ. Okarte” (stils nelabots — red.).

Sieviete sazinājās ar norādīto numuru, un “operators”, kurš nosauca sevi par Kārli paskaidroja: lai saņemtu laimestu bezmaksas sarunu veidā, jānopērk Zelta zivtiņas atjaunošanas karte Ls 12,99 vērtībā un tās autorizācijas kods jānosūta norādītajam tālrunim. Ja laimestu vēlas saņemt naudā — jānosūta divu atjaunošanas karšu kodi.

Sapratusi, ka viņu māna, sieviete sarunu pārtrauca. Tāpat viņa sazinājās ar attiecīgo mobilo sakaru tīklu operatoriem un uzzināja, ka šādas akcijas nenotiek.

Aizkraukles policijas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Aigars Zīmelis skaidro, ka, saņemot šāda veida paziņojumus, par to vēlams informēt attiecīgo tīklu operatorus, kuri, ja iespējams, šādu krāpnieku numurus bloķē.