Staburags.lv ARHĪVS

5 padomi, ko darīt pašizolēšanās laikā

.

2020. gada 1. maijs 00:00

75
5 padomi, ko darīt pašizolēšanās laikā

Ikvienu no mums šobrīd nomoka viens jautājums – ko darīt mājās? Teātri ir ciet, kino, kafejnīcas un citas izklaides vietas – arī. Iespējams, ka šobrīd jau esat paspējuši noskatīties visus iekavētos seriālus un filmas, pagatavot dažādas interesantas receptes utt – un ir pagājis tikai mēnesis. Sadarbībā ar blogu Rigis piedāvājam piecus padomus, kā aizraujoši pavadīt laiku.

1. Dodies vair
āku dienu pārgājienā

Latvijas daba ir neaprakstāmi skaista. Nav jādodas uz ārzemēm, lai noķertu sajūtas, ko iespējams iegūt šeit. Ja jums ir brīvas vairākas dienas vai, piemēram, nedēļas nogale, ir vērts doties pārgājienā. Tā būs lieliska izklaide vienam vai kopā ar ģimeni. Ja jums nav ideju, kur doties, ir vērts izpētīt pārgājienu maršrutus gar Latvijas upēm, piemēram, Gauju, Daugavu, Braslu, Strīķupi vai kādu citu. Katrai no tām ir savs šarms. Kā liecina Motorsport apkopotā informācija, tie cilvēki, kuri ikdienā daudz staigā un uzturas svaigā gaisā, spēj pārciest šo pašizolācijas laiku daudz pozitīvāk.

2.
 Izplāno nākamo atvaļinājumu


Lai gan šobrīd mēs nevaram doties uz ārzemēm, ir vērts sākt plānot nākamos ceļojumus. Pēc pašizolācijas beigām mēs atkal varēsim doties uz iemīļotajām valstīm, piemēram, Spāniju vai Itāliju. Ir vērts jau tagad meklēt informāciju par vietām, kur vēlaties doties, lai vēlāk nebūtu tam jāvelta tik daudz laika. Šis ir piemērots brīdis, lai varētu izpētīt šos maršrutus un izvēlētos savām interesēm piemērotāko variantu.

3.
 Apgūsti jaunas prasmes


Šobrīd interneta piedāvājums ir ļoti bagāts. Dažādi savas jomas eksperti piedāvā apgūt dažādas prasmes, piemēram, ēst gatavošanu, valodu apguvi u.c. Tā ir iespēja apgūt jaunas prasmes, ko vēlāk varēsiet droši ierakstīt arī savā CV, kas noteikti jums sniegs pievienoto vērtību. Jums nepieciešams atrast jomu, kura jūs interesē un kurā labprāt vēlētos apgūt jaunas prasmes. Iespējams, jau sen esat vēlējies apgūt jaunu valodu vai iemācīties spēlēt kādu mūzikas instrumentu – šobrīd ir labākais laiks, lai to īstenotu.

4. Uzsāc savu interneta biznesu


Šobrīd, kad lielākā daļa cilvēku savas dienas pavada internetā, ir vērtīgi apdomāt sava biznesa uzsākšanu. Iespējams, jau kādu laiciņu esi par to domājis – kāpēc gan šobrīd to nevarētu īstenot? Ir vērts izpētīt, ko cilvēki šobrīd visvairāk vēlas un, iespējams, tas kalpos kā lielisks sākums interneta biznesa uzsākšanai. Šobrīd ļoti pieprasīta ir piemēram, produktu iegāde internetā. Ja sen esi vēlējies atvērt savu internetveikalu, iespējams, šobrīd ir īstais brīdis.

5. Nodarbojies ar jogu vai k
ādu citu sporta veidu


Šobrīd internetā ir pieejamas dažādas meistarklases kas ļauj ikvienam apgūt, piemēram, jogu. Tā ir lieliska iespēja tiem, kuri jau sen vēlējušies kaut ko tādu izmēģināt, bet bijuši pārāk slinki, lai varētu to uzsākt. Internetā profesionāli un pieredzējuši treneri šobrīd piedāvā online jogas, meditācijas, kā arī dažādas fitnesa nodarbības. Tā ir lieliska iespēja ikvienam, neizejot no mājām, izmēģināt šos sporta veidus.

Iespējams, ka kāds no šiem padomiem uzrunāja arī jūs. Droši komentāros dalieties arī ar saviem padomiem.