Staburags.lv ARHĪVS

Jauna dīvāna izvēle - kā izvēlēties un kas būtu jāzina pirms tā iegādes?

.

2020. gada 21. aprīlis 09:29

163
Jauna dīvāna izvēle - kā izvēlēties un kas būtu jāzina pirms tā iegādes?

Dīvāns ir mēbele, kas Jūsu mājoklī var kalpot gan par centrālo pulcēšanās vietu, gan atsevišķās telpās arī par atpūtas vietu. Dīvāna izvēlē ir jāpārdomā vairāki faktori, kurus šajā rakstā arī apskatīsim. Raksta turpinājumā uzzināsiet vairāk gan par dīvānu veidiem un to piemērotību dažādām dzīves situācijām, gan to kopšanu. 


Kāds ir Jūsu dzīvesstils?

Vispirms, uzsākot jauna dīvāna meklējumus, pārdomājiet, kāds ir Jūsu dzīvesstils, vai sēžot uz dīvāna mēdzat ēst vai dzert vīnu? Varbūt Jūsu mājās dzīvo kāds mājdzīvnieks? Tikpat svarīgi ir tas, vai dīvāns būs tikai vieta, kur kopā ar ģimeni skatīsieties televīziju, vai tomēr dīvāns varētu arī kalpot ciemiņu izguldīšanai? Daži no šiem faktoriem ir ļoti būtiski, neskatoties uz to, ka jāņem vērā arī telpas platība un dīvāna izmērs. 


Dīvānu veidi

Dīvāna izvēlē, kā jau minējām, ļoti svarīga ir arī telpa, jo ne katrs dīvāns var ietilpt uzgaidāmajā telpā vai šaurā dzīvojamā istabā. Lai arī ne katrai telpai ir piemērots jebkurš dīvāns, tomēr to veidi un risinājumi ir dažādi, atliek tikai piemeklēt īsto. 


  • U - formas dīvāni - šāda tipa dīvāni ir piemēroti lielām viesistabām, jo U - veida forma ļaus sasēsties uz tā daudziem cilvēkiem. Pie šāda dīvāna ir ērti sarunāties, vienam otru redzot, kā arī spēlēt spēles un pat vienlaikus aizsniegt uz galdiņa likto cienastu. 

 

  • Moduļu dīvāni - šie dīvāni ļauj pārkārtot telpu kaut katru dienu, jo to galvenā priekšrocība slēpjas spējā mainīt formu. Moduļu dīvāniem ir vairākas daļas, kuras ir grozāmas, mainot dīvāna puses. Piemēram, dzīvoklī, kurā platākā siena ir labajā pusē, Jūs garāko daļu noteikti liksiet pie attiecīgās sienas, bet varbūt pārvācoties būs pretēji, un tad, montējot dīvānu, pielāgosieties citai sienas pusei. 

 

  • Izvelkamie dīvāni - ja Jūsu mājās dažkārt ciemojas ciemiņi, kuriem ir jādod naktsmājas, tad ērti ir iegādāties dīvānu,  kurš ikdienā pilda parasta atpūtas dīvāna funkciju, bet ciemiņu ciemošanās laikā to var izvilkt, lai uzklātu pagaidu gultasvietu. Izvelkamie dīvāni visbiežāk ir arī ar veļas kasti, kurā varat ievietot ikdienā nelietojamas segas, spilvenus, vai noslēpt no acīm citas lietas. 

 

  • Atpūtas dīvāni - vienkārša veida dīvāns, kurā var sasēsties divi vai trīs cilvēki, tas var kalpot arī kā dizaina elements. 

 

Kādu materiālu izvēlēties?

Dīvāna materiāla izvēlei jābūt arī racionālai un, kā jau minējām, jāsaprot būtiskas ikdienas lietas, kas var ietekmēt gan dīvāna kopšanu, gan tā funkcionalitāti. 

  • Ādas dīvāni - dīvāni, kuri ir vienkārši un klasiski, tie ir arī ļoti izturīgi un spēj kalpot ilgtermiņā. Tos var izvēlēties, ja telpas interjers tiek veidots elegants vai, ja Jūsu mājoklī dzīvo kāds mājdzīvnieks, kura spalvas var radīt apgrūtinošu dīvāna kopšanu. Ādas dīvāns ļoti labi izskatās arī birojos, kur tā kopšana ir īpaši svarīga, ja bieži nāk apmeklētāji. Šādi dīvāni ir dažādu stilu un veidu, kā arī vairākās krāsās. Pieejami ir gan divvietīgi dīvāni, gan stūra dīvāni, gan arī komplekti, kuri piemēroti, birojiem. 

Ādas dīvāni ir viegli kopjami. Vienkāršāk ir iegādāties atbilstošus ķīmiskos tīrīšanas līdzekļus, kuri piemēroti ādas mēbelēm un, ievērojot to pareizu lietošanu, dīvāns noteikti kalpos ilgi un izskatīsies kā jauns.

  • Auduma dīvāns - šāds materiāls var prasīt rūpīgāku un biežāku kopšanu, tomēr, ja laikus nodrošināsieties ar ķīmiskiem tīrīšanas līdzekļiem, kā arī rūpīgi pārdomāsiet krāsu, tad auduma dīvāna izvēle būs ļoti eleganta, skaista un interjerā iekļaujoša. Auduma dīvāniem ir arī dažādas cenas, kas nozīmē, ka tie ir pieejami gan sākot no budžeta klases, gan arī ekskluzīviem mēbeļu variantiem. 


Abi dīvānu materiālu veidi ir ar savām priekšrocībām un saviem trūkumiem, galvenais ir saprast, kādu dīvāna veidu spēsiet kopt, kā arī, vai tas iederēsies Jūsu telpas interjerā. 

Dīvāni interneta veikalā 220.lv ir plašā piedāvājumu klāstā. Varat izvēlēties savu jauno dīvānu pēc dažādiem augstāk minētajiem parametriem!