Staburags.lv ARHĪVS

Sievietes somiņa: 10 lietas, kurām tur noteikti jābūt

.

2020. gada 14. februāris 00:00

1
Sievietes somiņa: 10 lietas, kurām tur noteikti jābūt


Sievietes no vīriešiem atšķiras ar to, ka ik dienu savā rokassomiņā līdzi nēsā veselu klāstu priekšmetu, kuri var “izglābt” pat visnegaidītākajās situācijās. Vīriešuprāt, dāmas ar savu somiņas saturu vien varētu izdzīvot uz vientuļas salas vairākas dienas vai pat nedēļas. Kam tad vajadzētu atrasties mūsdienīgas sievietes somiņā, lai neviena ikdienas situācija nespētu sabojāt ne noskaņojumu, ne plānus?


  • Mobilais tālrunis

Mūsdienās savu ikdienu nevaram iedomāties bez mobilā tālruņa, jo tas aizvieto tiešām daudzas lietas. Viedtālrunis ir ne tikai saziņas līdzeklis. Tajā veicam piezīmes, lasām e-pastu, pārbaudām bankas konta stāvokli. Tas aizvieto žurnālu un grāmatu, arī mūzikas atskaņošanas ierīci, fotokameru. 


  • Maks un skaidra nauda

Lai gan tagad iespējams norēķināties arī ar viedtālruņa palīdzību, tomēr makam, kurā ir ne tikai kartes, bet arī skaidra nauda, noteikti jābūt sievietes rokassomiņā. Ne vienmēr iespējams paredzēt, vai viedās maksājuma iespējas būs pieejamas. Skaidra nauda var būt īsts glābiņš dažādās ikdienas situācijās.


  • Dezinficējošas mitrās salvetes vai izmidzināms līdzeklis

Mums visapkārt ir daudz baktēriju un vīrusu, tāpēc ir svarīgi nodrošināt roku higiēnu. Ne vienmēr ir pieejamas labierīcības, kur rokas nomazgāt. Tāpēc visērtāk ir somiņā turēt dezinficējošas salvetes vai izsmidzināmu līdzekli. Tas bez bažām ļaus baudīt maltīti arī ceļā, nesatraucoties par baktērijām, kas varētu būt uz rokām.


  • Pildspalva

Neskatoties uz to, ka pierakstus bieži veicam tālrunī, nekad nevaram paredzēt, kad būs situācija, kurā vajadzēs kaut ko parakstīt vai pierakstīt uz papīra. Varbūt blakussēdētājs palūgs aizdot rakstāmo. Vienmēr labāk turēt somiņā pildspalvu. Tā neaizņem daudz vietas, bet var būt patiešām noderīga.


  • Ķemme un matu gumija

Frizūra ir viena no sievietes labas pašsajūtas un pārliecības elementiem, tāpēc vienmēr jābūt gatavai frizūru pielabot un sakārtot. Tas nebūs iespējams bez ķemmes. Bet matu gumija arī var izrādīties ļoti noderīga jebkurā situācijā, kad nepieciešams matus savākt kaut uz neilgu brīdi. Veikalos var iegādāties pat ļoti kompakta izmēra ķemmes, kas neaizņems somiņā daudz vietas.


  • Kosmētikas maciņš

Lai gan šī it kā ir viena lieta, tās iekšpusē paveras vesela pasaule. Kosmētikas maciņā katra sieviete liek to, kas viņai ikdienā nepieciešams. Bet dažām lietām tur noteikti vajadzētu būt – lūpu balzāmam, roku krēmam, mazam spogulītim, tai kosmētikai, ar kuru pielabot izvēlēto grimu. Noderēs arī smaržas mini izmērā.


  • Pretsāpju tabletes

Sievietes un sāpes ir labi pazīstamas. Dāmas zina, ka menstruālās vai galvassāpes var pārsteigt pēkšņi un draudēt sabojāt vissvarīgāko dienu. Tāpēc somiņā jātur pretsāpju tabletes. Piemēram, Ibumetin 400 mg pieejams ērtā 10 tablešu iepakojumā, kas neizņem daudz vietu un ietilps pat mazākajā somiņas kabatiņā. Ibumetin 400 palīdzēs ne tikai pret galvas un menstruālajām sāpēm, bet arī pret zobu un muskuļu sāpēm, pēc traumām, operācijām. Ibumetin 400 drīkst lietot jau no 15 gadu vecuma, tāpēc tas iederēsies arī jauno dāmu somiņās, lai būtu gatavas, piemēram, menstruālajām sāpēm.


  • Sieviešu higiēnas preces

Vairumam sieviešu menstruālais cikls ir diezgan regulārs, tāpēc viņas zina, kurā dienā vajadzētu sākties asiņošanai. Tomēr dzīvē ir dzīve, menstruāciju ritmu var nobīdīt dažādi faktori, tāpēc labāk vienmēr būt gatavai tam, ja sākas asiņošana. Ja rokassomiņā būs pakete vai tampons, tas atbrīvos no nevajadzīga stresa un izglābs negaidītā situācijā.


  • Košļājamā gumija

Svaiga elpa ir vēl viens no pašpārliecinātības elementiem. Ja jādodas uz tikšanos, sapulci vai jātiekas ar mīļoto cilvēku, tad slikta elpa var būt katastrofa, kas liek zaudēt pārliecību par sevi. Košļājamā gumija ir ātrs un ērts veids, kā atsvaidzināt elpu jebkurā brīdī.


  • Nagu vīlīte

Katra sieviete zina, ka aizlūzis nags, kurš ķeras apģērbā, ir īsta katastrofa, kas izbojā visu dienu. Sajūta šādā gadījumā var būt tik nepatīkama, ka nav iespējams vispār funkcionēt. Tāpēc nagu vīlīte somiņā ir obligāts elements, jo tad varēs pielabot manikīru jebkurā situācijā.