Staburags.lv ARHĪVS

Plāno briļļu vietā lietot kontaktlēcas? Ielūkojies acu lēcu plusos un mīnusos!

.

2020. gada 1. februāris 00:00

76
Plāno briļļu vietā lietot kontaktlēcas? Ielūkojies acu lēcu plusos un mīnusos!

Tiem, kuriem ikdienā nepieciešami redzes korekcijas piederumi, noteikti ir domājuši par izvēli starp brillēm un acu lēcām. Lai arī brilles ir populāra izvēle, ir vērts izmēģināt arī alternatīvu risinājumu, nēsājot kontaktlēcas. Lai palīdzētu saprast, vai lēcas ir piemērotas arī Tev, turpini lasīt šo rakstu, kur esam apkopojuši svarīgākās kontaktlēcu priekšrocības un iespējamos izaicinājumus, ar kuriem sastopas to lietotāji.

Pateicoties lēcu ražošanas attīstībai, mūsdienās lietotājiem tiek piedāvāts plašs to veidu klāsts katrām vajadzībām, piemēram, ja ielūkosies bagātīgajā kontaktlēcu interneta veikalā Visaslecas.lv sortimentā, redzēsi, ka šeit vari iegādāties:

  • vienas dienas lēcas;

  • 2 nedēļu lēcas;

  • mēneša kontaktlēcas;

  • 3 mēnešu kontaktlēcas;

  • astigmātiskās kontaktlēcas;

  • multifokālās lēcas;

  • krāsainās lēcas acīm.

Atceries, ka, neatkarīgi no lēcu veida, pirms to iegādes un lietošanas ir jākonsultējas ar ārstu! Pēc tam, kad tiks izrakstīta lēcu recepte un sniegti norādījumi, kas pielāgoti tieši Tavām vajadzībām, izvēlies kontaktlēcas internetā, jo šeit gan lēcu cena, gan piedāvājums ir izdevīgāks un draudzīgāks pircējam.


Kontaktlēcu plusi


Kontaktlēcas ir izgatavotas no cilvēka veselībai drošiem un kvalitatīviem materiāliem, un tās spēj nodrošināt atbilstošu redzes korekciju, neapgrūtinot ikdienas aktivitātes;

Lietojot acu lēcas, Tu vari nodarboties ar sportu un citām fiziskām aktivitātēm, nav jāuztraucas par diskomfortu vai bailēm, ka, piemēram, brilles nokritīs;

Lietains vai auksts laiks neapgrūtina kontaktlēcu lietošanu;

Apkārtējie nevarēs pamanīt, ka Tu nēsā kontaktlēcas, izņemot gadījumus, ja izvēlies krāsainās lēcas;

Kontaktlēcas cenas ir atkarīgas no to veida, piemēram, mēneša vai trīs mēnešu lēcas internetā pieejamas par ļoti izdevīgu cenu, ļaujot ietaupīt ilgtermiņā;

Mūsdienās iespējams iegādāties lēcas ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem un jauniešiem.


Izaicinājumi kontaktlēcu lietotājiem

Gan brillēm, gan kontaktlēcām ir savas priekšrocības, taču vienlaikus jāņem vērā arī to lietošanas ierobežojumi un izaicinājumi. Piemēram, jārēķinās ar to, ka katra cilvēka sajūtas, lietojot lēcas, var atšķirties, taču pastāv iespēja, ka sākumā būs dīvaina sajūta, pirms acis pieradīs pie svešķermeņa.

Īpaši svarīga ir higiēna. Tas attiecas ne tikai uz lēcu kopšanu, bet arī roku mazgāšanu. Pirms lēcu izņemšanas un ielikšanas rokām jābūt tīrām un nomazgātām, lēcu tīrīšanai jāizmanto tikai atbilstošs šķīdums, kā arī tās jāuzglabā atbilstošā rezervuārā. Un, visbeidzot, lēcas drīkst nēsāt tikai saskaņā ar to noteikto termiņu, piemēram, vienas dienas lēcas patiešām ir piemērotas tikai vienai dienai!

Vēlies iegādāties kontaktlēcas ar ērtu piegādi? Ienāc – Visaslecas.lv!