Staburags.lv ARHĪVS

Tulkošanas pakalpojumi palīdz iekarot jaunus tirgus

.

2020. gada 28. janvāris 00:00

7
Tulkošanas pakalpojumi palīdz iekarot jaunus tirgus

Teju ik dienas mūs pārsteidz arvien jauni izgudrojumi dažādu tehnoloģiju jomā, taču ir nozares, kur cilvēka paša prasme joprojām ir konkurētspējīgāka par inovācijām. Tulkošanas pakalpojumi ir viena no tām. Tikai cilvēks spēj pārtulkot tekstu tā, lai tulkojums būtu labskanīgs, saprotams un tulkošanas procesā nezaudētu jēgu.

Jau trešo gadu desmitu tulkošanas birojs Baltic Media darbojas tulkošanas pakalpojumu jomā un piedāvā tulkošanu vairāk nekā 150 valodās, īpaši specializējoties Ziemeļeiropas valodās. Mūsu klienti ir gan visdažādāko jomu uzņēmumi, gan valsts un pašvaldību institūcijas, plašs dažādu organizāciju loks un daudz privāto pasūtītāju. Kā atzinuši daudzi mūsu klienti uzņēmēji, mūsu sniegtie tulkošanas pakalpojumi palīdzējuši veiksmīgi iekarot jaunus ārvalstu tirgus, paplašināt eksportu un veicināt biznesa attīstību. Ja jums ir izdevies, arī mums ir prieks, gandarījums un vēlme strādāt vēl labāk.

Starp citu interesants fakts – kā liecina ASV tirgus pētījumu kompānijas Common Sense Advisory iegūtie rezultāti, iespējamība, ka cilvēki pirks produktus vai pakalpojumus, par kuriem informācija pieejama viņu dzimtajā valodā, ir trīs reizes augstāka.


Daudzveidīgi tulkošanas pakalpojumi

Mūsu piedāvātie tulkošanas pakalpojumi aptver dažādas jomas, un katrā no tām mēs piesaistām labākos tulkošanas speciālistus teicama galarezultāta iegūšanai.

  • Dokumentu tulkošana – piedāvājam jebkura veida visdažādāko nozaru dokumentu (juridiski, finanšu, līgumi, biznesa plāni, izglītības, personas dokumenti u.c.) tulkošanu ap 400 valodu kombinācijās.

  • Notariāli tulkojumi – veicam notariāli apstiprinātus dokumentu tulkojumus un arī dokumentu tulkojumu sagatavošanu ar zvērināta tulkotāja un zvērināta notāra apliecinājumu (apstiprinājumu).

  • Tekstu lokalizācija – teksta vai programmatūras tulkošana jebkurā pasaules valodā, pielāgojot to konkrētās valodas kultūrvidei un ievērojot attiecīgā reģiona vietas īpatnības, tradīcijas un spēkā esošos likumus.

  • Tehnisko tekstu tulkošana – mūsu rīcībā ir visi nepieciešamie cilvēkresursi (tostarp katras konkrētās nozares eksperti) un tehniskie priekšnoteikumi, lai nodrošinātu precīzu un kvalitatīvu tehnisko tekstu tulkošanu vairāk nekā 120 valodu kombinācijās.

  • Medicīnisko tekstu tulkošana – šādu tekstu tulkošanas pakalpojumi tiek uzticēti augstas kvalifikācijas valodu speciālistiem, kas specializējušies medicīnā, biotehnoloģijās, veselības aprūpē, medicīnas aprīkojumā, farmācijā un veterinārijas jomā.

  • Informācijas tehnoloģiju (IT) tulkošana – plaša spektra tulkojumi IT vajadzībām, kas aptver programmatūru, lietotāja interfeisa, rokasgrāmatu u.c. tulkošanu.

  • Mārketinga tekstu tulkošana – nodrošinām, ka tulkotais materiāls būs informatīvi un tehniski pareizs un saglabās zīmola vēstījumu atbilstoši konkrētās mērķauditorijas nacionālajām īpatnībām un kultūrai.

  • Mājas lapu tulkošana – klienta mājas lapas satura tulkošana un lokalizācija atbilstoši konkrētās valsts tirgus un mērķauditorijas vajadzībām.

  • Terminoloģijas tulkošana – dažādu nozaru terminu tulkošana un daudzvalodu datu bāzes izmantošana.

  • Subtitrēšana, dublēšana un ierunāšana – specializēti tulkošanas pakalpojumi visa veida audiovizuāliem darbiem. Veicam audio un video materiālu tulkošanu un lokalizāciju, kā arī video materiālu ieskaņošanu un subtitrēšanu.

  • Automātiskā tulkošana ar rediģēšanu – tulkojuma rediģēšana un kvalitātes kontrole pie liela apjoma tulkošanas pasūtījumiem, kur iespējams izmantot automātisko tulkošanu.

  • Mutiskā tulkošana – nodrošinām gan sinhrono, gan secīgo (konsekutīvo) mutisko tulkošanu konferencēs, kongresos, semināros, izstādēs un citos pasākumos.

Augsta kvalitāte un konkurētspējīga cena

Mūsu uzņēmumam ir ilgstoša pieredze darbā ar liela apjoma tulkošanas projektiem. Mums ir augstas profesionālās prasības, konkurētspējīgas cenas par kvalitatīvu pakalpojumu, ātra pasūtījumu izpilde un draudzīga sadarbība.


Mūsu priekšrocības:

  • izcilas kvalitātes tulkojumi;

  • ātra pasūtījuma izpilde klienta noteiktajā termiņā;

  • jaunākās paaudzes teksta apstrādes programmu un tulkošanas programmu izmantošana;

  • plašs tulkošanas pakalpojumu klāsts jebkurai nozarei (rakstiski, mutiski u.c.);

  • konkurētspējīgas cenas;

  • profesionālā civiltiesiskās atbildības apdrošināšana – papildu garantija klientiem;

  • mēs darbojamies saskaņā ar ISO 9001:2015 kvalitātes vadības sistēmu, pateicoties kurai esam pilnveidojuši savu projektu koordinēšanas un piegādātāju atlases procedūru.

Atšķirībā no tiem, kas tulkošanai izmanto mašīntulkošanu, mēs sadarbojamies ar tulkotājiem, jo tikai tulkotāji var atbilstoši noteikt teksta pareizo kontekstu. Mūsu tulkotāji tulko tikai savā dzimtajā valodā un dzīvo valstī, kurā šī valoda ir vai nu valsts valoda, vai sociālajā dzīvē dominējošā valoda. Tas ļauj garantēt teicamu tulkošanas rezultātu.


Perfekts komandas darbs

Tulkošanas pakalpojumi ir komplekss komandas darbs. Mums bieži jautā – kā jūs tulkojat, vai jums ir sava sistēma? Mūsu atbilde ir – jā, gadu gaitā esam izstrādājuši rūpīgu un praksē pārbaudītu sistēmu, kas darbojas kā vienots mehānisms. Īsumā tas notiek šādi: teksta tulkošanu izvēlētajā mērķvalodā veic tulkotājs, pārtulkotā teksta rediģēšanu nodrošina redaktors, teksta korektūra ir korektora pārziņā, bet maketēšana atbilstoši oriģinālajiem teksta dokumentiem tiek veikta pēc vajadzības. Līdztekus notiek regulāra komunikācija ar klientu par satura un jēdzienu atbilstību, par dažādiem jautājumiem, kas radušies tulkošanas projekta izpildes gaitā. Rezultātā klients saņem teicamu, augstas kvalitātes tulkojumu, kas atbilst visām nepieciešamajām prasībām.