Staburags.lv ARHĪVS

Saka vairāk “paldies”!

Sandra Pumpure

2020. gada 15. janvāris 11:07

125
Saka vairāk “paldies”!

Lai atgādinātu, cik svarīgi ik dienu izrādīt pateicību, 11. janvārī pasaulē atzīmē Starptautisko “paldies” dienu. Tajā iesaistījās arī Pļaviņu bērnu centrs “Pepija”. Visu pagājušo nedēļu bērni centās biežāk kādam pateikt savu “paldies”. “Pepijas” vadītāja Tatjana Zagorska stāsta — ar centra apmeklētājiem izrunāts, ka ikvienam ir tik daudz, par ko pateikt “paldies” — par spēju just un mīlēt, lieliskiem draugiem, iespēju piedzīvot saullēktus, redzēt, kā lēnām krīt sniegpārslas, vēl un vēl.

— Katram centra apmeklētājam uzsveram — sāc ar to, ka izjūti pateicību pats par savu dzīvi, un neaizmirsīsim par šo mazo vārdiņu arī ikdienā! Cik bieži tu apkārtējiem saki “paldies”? Vai tas ir pārvērties par formalitāti, vai saki to no sirds? Patiesam “paldies” piemīt tāds spēks un enerģija! Ne velti ir uzskats, ka šis vārds cēlies no salikuma “palīdzi Dievs!”. Sakot “paldies”, mēs otram ne tikai pateicamies, bet arī novēlam, lai viņu sargā augstāki spēki, — saka Tatjana Zagorska.

Centra lielais paldies arī Pļaviņu novada domei par iespēju bērniem pēc mācībām pavadīt brīvo laiku “Pepijā”, kur viņi ir pieskatīti, var pilnveidot savstarpējās attiecības dažādos vecumos. radoši, aktīvi, lietderīgi izpausties un piedalīties centra dzīvē.

Foto no centra “Pepija”