Staburags.lv ARHĪVS

Svarīgākie ierobežojumi, kuri jāzina katram, kas lieto kontaktlēcas

.

2019. gada 24. decembris 00:00

59
Svarīgākie ierobežojumi, kuri jāzina katram, kas lieto kontaktlēcas

Kontaktlēcas ir ērti lietojamas un tās ir efektīva alternatīva brillēm, ko visā pasaulē un arī Latvijā izmanto daudzi cilvēki. Taču par spīti komfortam, nedrīkst aizmirst, ka lēcas ir medicīniska prece, pret kuru jāattiecas atbildīgi, ievērojot lietošanas noteikumus un ārsta ieteiktos norādījumus. Turpinājumā esam apkopojuši svarīgākos padomus, kas būtu jāņem vērā ikvienam, kurš jau lieto vai plāno lietot lēcas acīm.

No kā obligāti jāizvairās kontaktlēcu lietotājiem? Nepārsniedz ražotāja ieteikto kontaktlēcu lietošanas laiku!

Iegādājoties kontaktlēcas internetā vai veikalos, redzēsi, ka to piedāvājums ir daudzveidīgs. Piemēram, interneta veikalā Manaslecas.lv pieejamas: vienas dienas, divu nedēļu, mēneša, trīs mēnešu un dažādas citas lēcas cenā, kas pieejamas dažādiem budžetiem. Pirms sāc lietot lēcas, vienmēr rūpīgi izlasi to instrukciju un seko līdzi tam, lai nepārsniegtu ieteicamo lietošanas ilgumu bez pārtraukuma.

  • Nemazgā lēcas ar ūdeni!

Lai izvairītos no kaitīgu baktēriju un netīrumu nonākšanas acīs, nekādā gadījumā netīriet kontaktlēcas ar ūdeni, kā arī izvairieties no saskares ar to, esot dušā un citur. Lēcu kopšanai ir paredzēti speciāli līdzekļi, ko vari iegādāties kontaktlēcu interneta veikalā Manaslecas.lv! Turklāt atceries, ka lēcu kopšanas līdzeklis katrā kontaktlēcu un konteinera tīrīšanas reizē jāiepilda no jauna.

  • Nepērc lēcas “uz savu galvu”!

Kontaktlēcu iegāde internetā vai veikalos bez konsultācijas ar ārstu var novest pie nopietnām komplikācijām, piemēram, graušanas un niezes sajūtas, apsārtuma un pat acu iekaisuma. Vienmēr konsultējies ar acu ārstu vai optometristu pat tad, ja vēlies izmēģināt krāsainās lēcas acīm bez redzes korekcijas! Speciālists veiks nepieciešamās pārbaudes un ieteiks to veidu, kas ir Tev piemērotākais.

  • Nenēsā lēcas, ja jūtamas sāpes, diskomforts vai redzams apsārtums!

Ir situācijas, kad dažādu iemeslu dēļ kontaktlēcu lietošanai var rasties komplikācijas, kas izpaužas kā apsārtums, nieze, graušanas sajūta un pat sāpes. Ja jūti šos vai citus simptomus, pārtrauc lietot kontaktlēcas un dodies pie ārsta!

  • Nepērc kontaktlēcas no nezināmiem tirgotājiem!

Tā kā kontaktlēcas cenas dažādos interneta un klasiskajos veikalos atšķiras, dažkārt cilvēki “uzķeras” uz īpaši izdevīgiem piedāvājumiem no apšaubāmiem tirgotājiem. Saudzē savu redzi un izvēlies Manaslecas.lv kontaktlēcas no zināmiem un uzticamiem ražotājiem, tai skaitā, Cooper Vision, Alcon, Bauschand Lomb un daudziem citiem!