Staburags.lv ARHĪVS

Ko ņemt vērā, izvēloties mēbeles virtuvei?

.

2019. gada 17. decembris 00:00

439
Ko ņemt vērā, izvēloties mēbeles virtuvei?

Virtuve ir viena no svarīgākajām telpām ikvienā mājoklī, tādēļ svarīgi, lai tās iekārtojums būtu funkcionāls un patīkams. Lai šo mērķi sasniegtu, viens no galvenajiem faktoriem, ko ņemt vērā, ir piemērotu mēbeļu izvēle.

Turpinājumā daži kritēriji, ko ņemt vērā, izvēloties virtuves mēbeles.


Materiāla izvēle


Domājot par mēbeļu iegādi no https://220.lv/lv/mebeles_un_interjers/virtuves_mebeles, pirmais, kas jāizvērtē - kādam materiālam dot priekšroku. Populāri materiāli ir koks un skaidu plātnes. Nopērkamas arī mēbeles, kur iepriekš minētie materiāli apvienoti ar citiem, piemēram, plastmasu, stiklu, metālu.

Lai saprastu, kurš materiāls piemērotākais, vēlams izvērtēt to priekšrocības un trūkumus.


Koksķiedru un kokskaidu plātnes


Viena no populārākajām izvēlēm. Vizuāli atgādina dabīgā koka virsmu, vienlaikus piedāvājot plašas dizaina iespējas.

Virtuvē ir augsts mitruma līmenis, kas nozīmē, ka mēbelēm jābūt izturīgām pret mitrumu. Iegādājoties mēbeles no kokskaidu vai kokšķiedru plātnēm, pārliecinieties, ka to virsma ir pārklāta ar mitrumizturīgu aizsargmateriālu.

Lai arī šāda tipa mēbeles pieejamas ļoti plaša izvēlē, jāņem vērā, ka šie materiāli nav praktiskākie un izturīgākie.


Koks


Dabīgā koka mēbeles, protams, ir dārgākas nekā tās, kas izgatavotas no skaidu plātnēm. Tomēr ar pienācīgu kopšanu tās Jums kalpos ilgi. Turklāt koks izskatās dārgi, piešķirot telpai elegantu noskaņu.

Kā jau minēts iepriekš, virtuves mēbeles ietekmē mitrums un augsta temperatūra. Tādēļ mēbelēm jābūt ar īpašu pārklājumu vai arī tās regulāri jāapstrādā ar speciāliem aizsarglīdzekļiem.


Metāls


Mūsdienās mēbeļu izgatavošanā plaši izmantots tiek arī metāls. Ja esat gatavs drosmīgam eksperimentam, varat izvēlēties mēbeļu komplektu ar metāla elementiem.


Plastmasa


No plastmasas tiek izgatavotas gan mēbeles, gan atsevišķi to elementi. Šim materiālam ir vairākas priekšrocības: plastmasa ir viegli kopjama, izturīga pret mitrumu, pelējumu, sēnītēm. Turklāt plastmasas izstrādājumus var izgatavot jebkurā krāsā un formā.

Plastmasas ne tik labā puse arī ir skaidri redzama - materiāls ir neizturīgs pret karstumu. Augstas temperatūras ietekmē plastmasa var zaudēt savu sākotnējo formu un krāsu.


Akmens


Darba virsmas, kas izgatavotas no dabīgā akmens, izskatās izturīgas un dārgas. Tās veiksmīgi iederēsies dažādu stilu virtuvēs. Jāņem vērā, ka no akmens izgatavotas mēbeles ir ļoti smagas, tādēļ to pārvietošana ir īsts izaicinājums.


Stils


Nākamais faktors, ko vajadzētu ņemt vērā, ir mēbeļu stils.


Klasiskais stils


Klasiskais stils nekad neizies no modes - tieši tādēļ tā ir viena no populārākajām izvēlēm. Šāds stils vislabāk iederēsies vidēji lielās un lielās virtuvēs, savukārt mazās virtuvēs klasiskais stils neizskatīsies tik iespaidīgi.

Klasiskais stils ir dārgs un respektabls, tādēļ vajadzētu izvairīties no tādiem materiāliem kā plastmasa un metāls. Ja Jūsu budžets neļauj izmantot dabīgo koku, tad izvēlieties materiālus, kas visvairāk līdzinās dabiskajiem. Krāsu izvēlē priekšroka jādod brūnajiem, smilšu krāsas, kā ari baltajiem toņiem.


Minimālisms


Minimālisms virtuvē parasti nozīmē:


  • Tikai pašas nepieciešamākās mēbeles;

  • Ne vairāk kā trīs krāsu izmantošanu;

  • Iebūvētu sadzīves tehniku;

  • Labu apgaismojumu


Stingro dizainu lieliski kompensē funkcionalitāte un praktiskums.

Piemēroti materiāli ir plastmasa un koks – vēlams neitrālos toņos. Minimālisma stilā lieliski iederēs daudzfunkcionālas mēbeles un ierīces.


Modernais stils


Moderno stilu lielā mēra virza jaunāko tehnoloģiju izmantošana. Modernais, gluži tāpat kā minimālisma stils, ir lakonisks. Priekšroka tiek dota jau gataviem mēbeļu komplektiem, kā elementus var novietot dažādos augstumos, tādā veidā izceļot interjeru.

Modernajā stilā lieliski iederas metāls, plastmasa, kā arī koka un stikla apvienojums. Attiecībā uz krāsu izvēli, nav būtisku ierobežojumu - pieļaujami arī spilgti kontrasti.


Virtuves galda izvēle


Viens no svarīgākajiem elementiem ikvienā virtuvē ir galds. Šobrīd virtuves galdi šeit pieejami plašā izvēlē, tādēļ katrs var izvēlēties savām vajadzībām atbilstošāko.

Populāri ir pusdienu galdi, pie kuriem var sasēsties visa ģimene - tas, kāda izmēra, formas un materiāla galdu izvēlēties, atkarīgs no virtuves platības, stila un Jūsu vajadzībām.

Modernās virtuvēs lieliski iederas lete - to var izmantot gan kā gatavošanas virsmu, gan arī kā galdu.

Mazām virtuvēm piemēroti transformējami - saliekami galdi.


Pareizi izvēlētas mēbeles nodrošinās gan praktiskumu, gan ērtības, virtuvē radot tieši tādu noskaņu, kā vēlaties.