Staburags.lv ARHĪVS

Drošība pirmajā vietā. Apdrošinies!

.

2019. gada 15. decembris 00:00

59
Drošība pirmajā vietā. Apdrošinies!

Negadījumi ir nepatīkama un neparedzama dzīves sastāvdaļa. Lai arī daudzi pieturas pie uzskata, ka ar viņiem nekas nenotiks, ir cilvēki, kas izvēlas izmantot apdrošinātāju pakalpojumus, cenšoties pasargāt savu veselību, kā arī kustamos un nekustamos īpašumus. Apdrošināšanas portāls manapolise.lv stāsta par populārākajiem apdrošināšanas veidiem.


Īpašumu apdrošināšana

Īpašuma apdrošināšana ļauj pasargāt savu dzīvesvietu no dažādiem nepatīkamiem starpgadījumiem. Visbiežāk īpašuma apdrošināšanā tiek iekļauta aizsardzība no ugunsnelaimēm, dabas stihijām, zādzībām, ūdensvada, kanalizācijas vai apkures sistēmu avārijām, kā arī sprieguma pārslodzēm. Papildus polisē iespējams iekļaut arī mājokļa apdrošināšanu remonta laikā, palīgēkas un pagalma izbūves, piemēram, rotaļlaukumus, kā arī vērtslietu un mājdzīvnieku apdrošināšanu. Ja izīrējat īpašumu, varat apdrošināt pat savus īres ienākumus.


Ceļojumu apdrošināšana

Ikviens no mums vēlas izbaudīt skaistu un bezrūpīgu ceļojumu, kas piesātināts ar jauniem iespaidiem. Tomēr galvenais, lai šie iespaidu būtu pozitīvi. Katrā valstī atkarībā no likumdošanas (pat Eiropas savienības robežās), ārstēšanas izdevumi tiek segti atšķirīgi, līdz ar to ceļojumu apdrošināšana var pasargāt no neparedzamiem tēriņiem esot ārzemēs.

Atkarībā no izvēlētās polises, ceļojumu apdrošināšana sedz bagāžas aizkavēšanos, tās bojājumus, nozaudēšanu vai zādzību, kā arī privātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu, ja nejauši nodarīti zaudējumi citai personai vai tās īpašumam.

Tāpat gadījumā, ja aizkavējas lidojums, apdrošināšana segs izdevumus par ēdienreizēm, viesnīcu, kā arī transportu no lidostas un uz to. Ja ceļojumā nākas piedzīvot nelaimes gadījumu, apdrošināšana segs neatliekamo medicīnisko palīdzību, ārstniecības izdevumus vai ļaunākajā gadījumā par repatriācijas jeb mirstīgo atlieku transportēšanas izdevumus.


Automobiļu apdrošināšana

Gandrīz ikvienam autobraucējiem dzīves laikā ir gadījies saskarties ar transportlīdzekļa bojājumiem nejaušības vai ceļu satiksmes negadījuma rezultātā. Lai izvairītos no negaidītiem izdevumiem šādā gadījumā, ikkatram ir iespēja sevi pasargāt no finansiālajiem zaudējumiem, iegādājoties kādu no automobiļu apdrošināšanas polisēm.

Pastāv vairāki automobiļu apdrošināšanas polišu veidi. OCTA polise jeb obligātā civiltiesiskā apdrošināšana pēc likuma nepieciešama jebkuram transportlīdzekļa īpašniekam vai jebkuram, kam uz līguma vai pilnvaras pamata transportlīdzekļa īpašnieks nodevis tiesības pārvietoties ar spēkratu. Bez šīs polises transportlīdzeklis nedrīkst piedalīties satiksmē, kā arī bez tās nebūs iespējams iziet tehnisko apskati. Šis apdrošināšanas veids pasargā transportlīdzekļa īpašnieku no zaudējumiem, kas varētu rasties negadījumu rezultātā, nodarot kaitējumu trešo pušu mantai (transportlīdzekļiem, celtnēm un tamlīdzīgi), veselībai (fiziskajai un morālajai) vai pat apkārtējai videi.

KASKO apdrošināšana ir brīvprātīga apdrošināšana, kas nav obligāta visiem autobraucējiem, bet paredzēta, lai auto īpašniekus pasargātu no negaidītiem materiāliem zaudējumiem. Katrs pircējs var izvēlēties pret kādiem riskiem vēlas apdrošināt savu automobili. No izvēles būs atkarīga polises cena, tomēr populārākie riski ir auto zādzība, sadursmes ar dzīvniekiem, dabas stihijas, uguns nelaimes, vadītāja un pasažieru apdrošināšana, kā arī atslēgu nozaudēšana vai nepareiza degvielas uzpildīšana.


Veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšana

Zobārsta apmeklējums, vakcinācija un fizioterapijas kurss. Šie un citi medicīnas izdevumi var iegriezt pamatīgu robu ikviena maciņā. Tomēr izmantojot veselības apdrošināšanu, šo robu iespējams mazināt. Veselības apdrošināšanas polise sedz pacientu iemaksas, konsultācijas, izmeklējumus, dienas stacionāra pakalpojumus un smagu slimību ārstēšanu.

Atkarībā no polises daļēji vai pilnībā tiek segtas arī vakcīnas, masāžas un citi pakalpojumi. Veselības apdrošināšana bieži tiek apvienota ar nelaimes gadījuma apdrošināšanu, kas pasargā no finansiāliem zaudējumiem gadījumos, ja traucējums veselībai noticis negadījuma rezultātā.

Nelaimes gadījumu apdrošināšanas polise darbojas visā pasaulē un var tikt piemērota katra vēlmēm un aktivitāšu specifikai. Ierasti polise sedz neatliekamo medicīnisko palīdzību, uzturēšanās maksu slimnīcā, dienas naudu pārejošas darba nespējas gadījumā, kā arī atlīdzību traumu vai lūzumu gadījumā.


Lai arī apdrošināšana ir lielisks veids kā pasargāt sevi no pēkšņiem finansiāliem zaudējumiem, ir vērtīgi atcerēties, ka katrs no mums ir atbildīgs par savu veselību un drošību. Tāpēc rūpējieties par sevi jau laicīgi un esiet uzmanīgi!