Staburags.lv ARHĪVS

AUTODOC BREMŽU SISTĒMA

.

2019. gada 3. decembris 00:00

50
AUTODOC  BREMŽU SISTĒMA

BREMŽU SISTĒMA


Bremžu sistēma ir viena no svarīgākajām ikviena transportlīdzekļa sistēmām, un tās galvenā funkcija ir tā palēnināšana vai pilnīga apstādināšana. Bremžu sistēmas darbības princips balstās uz kustībā esoša transportlīdzekļa enerģijas pārvēršanu karstumā berzes rezultātā.


No tehniskā viedokļa pastāv:


DISKU BREMZES.


To galvenie elementi ir suports ar klučiem, virzuli un disku. Šāda veida bremzes ir efektīvas, taču diezgan sarežģītas apkalpošanā. Bremžu diski var būt ventilējami un neventilējami. Ventilācijas kanāli diska iekšpusē palīdz to atdzesēt bremzēšanas laikā un pēc tās. Neventilējamos diskus galvenokārt izmanto uz aizmugurējās ass, jo bremzēšanas laikā aizmugurējiem riteņiem tiek pielikts mazāks spēks, tādējādi radot mazāk siltuma. Šāda veida bremzēs bremžu kluči tiek nomainīti, ja tie ir nodiluši.


TRUMUĻU BREMZES.


Salīdzinot ar diska bremzēm, tas ir lētāks un vieglāks bremžu variants. Vēl vienu trumuļu bremžu īpatnību nosaka to slēgtā konstrukcija — tās ātrāk pārkarst, lēnāk atdziest un to darbība pasliktinās mitrā laikā. Aizmugurējo bremžu trumuļu konstrukcija ietver stāvbremzi, savukārt disku bremžu iekšpusē ir paredzēts atsevišķs stāvbremzes mehānisms, kas tiek iedarbināts elektroniski vai mehāniski ar metālisku trosi. Trumuļu bremžu loki tiek nomainīti, ja tie ir nodiluši. Vairums mūsdienu vieglo automašīnu ir aprīkotas ar disku bremzēm uz priekšējās ass un trumuļu bremzēm — uz aizmugurējās ass. Jo smagāka automašīna, jo lielāks būs diska diametrs. Turklāt sacīkšu automašīnu sportiskajām versijām ir lieli bremžu diski ar rievām un urbumiem, kuru mērķis ir palielināt siltuma izkliedi un novērst nelielu abrazīvu daļiņu nosēšanos.


Neatkarīgi no tā, kādas bremzes ir jūsu automašīnai, mūsu interneta veikals AUTODOC.lv piedāvā lielisku uzticamu detaļu izvēli no labi pazīstamiem ražotājiem, kas tiek piedāvātas par pieejamām cenām.