Staburags.lv ARHĪVS

Pēc kādiem kritērijiem izvēlēties guļamistabas mēbeles?

.

2019. gada 21. novembris 16:07

73
Pēc kādiem kritērijiem izvēlēties guļamistabas mēbeles?

Guļamistaba ir viena no svarīgākajām telpām mūsu mājoklī. Tajā mēs ne tikai atpūšamies un uzkrājam spēkus, bet arī dažkārt strādājam un veltām laiku sev. Lai gudri un ērti iekārtotu guļamistabu, nepietiek tikai ar dažu žurnālu pašķirstīšanu vai Pinterest attēlu kolekciju aplūkošanu. Ir vairāki svarīgi kritēriji, kas būtu jāņem vērā, lai nepieļautu kļūdas.

Stils Pirms iegādājaties mēbeles guļamistabai, būtu ieteicams izvēlēties stilu, kādā šī telpa tiks iekārtota. Tas lielā mērā ietekmēs atmosfēru istabā. Padomājiet, vai Jums tuvāks ir klasiskais stils, vai arī varbūt esat iecienījuši minimālismā ieturēto Skandināvu stilu? Tāpat pievērsiet uzmanību tam, vai guļamistabas iekārtojumu vēlaties saskaņot ar pārējo mājokli. 

Nesatraucieties par to, ko citi varētu padomāt par izvēlēto stilu, jo šai telpai primāri ir jāsaskan ar Jūsu personību un vajadzībām.

Pieejamā platība Šī ir viena no pamata lietām, kas jāpārdomā, pirms pērkat jebkuras mēbeles, jo to dizains un izmērs jāpielāgo pieejamai vietai istabā. Piemēram, vai plānojat iegādāties lielu divguļamo gultu savam studio tipa dzīvoklim? Loģiski domājot, šī nebūs labākā izvēle, jo mājoklī nav daudz vietas. Šajā gadījumā gudrāks variants būs neliela gulta vai arī izvelkamais dīvāns. Atcerieties, ka, ja jāiekārto maza telpa, rūpīgi jāizvērtē, vai nepieciešami naktsskapīši gultas abās pusēs, jo tie aizņem salīdzinoši daudz vietas.

Jūsu budžets Bez naudas līdzekļiem mēs, protams, nevaram sarūpēt nepieciešamās mēbeles, tādēļ ir jāsaprot, cik liela summa nepieciešama guļamistabas mēbeļu iegādei, kā arī, kāda ir Jūsu šī brīža finansiālā situācija. Noteikti nepieļaujiet kļūdu, iegādājoties vienu milzīgu sienas skapi, kā rezultātā nekas neatliek citu svarīgu mēbeļu pirkšanai.

 Ja, aprēķinot nepieciešamo summu, Jūs saprotat, ka pilna komplekta iegādei nepietiek naudas, ir vairāki varianti. Pirmkārt, varat meklēt citas alternatīvas, piemēram, pirkt lietotas mēbeles vai arī izvēlēties lētākus modeļus. Taču, ja Jums ir svarīgi ieguldīt naudu kvalitatīvā precē, kas attiecīgi ilgāk kalpos un lieliski izskatīsies, noderīgas var būt papildu naudas līdzekļu saņemšanas alternatīvas. Par vienu no tām plašāk varat uzzināt šajā mājas lapā.

Mēbeļu īpašības Pieņemsim, ka esat atraduši guļamistabas mēbeles, kuras ir perfektā izmērā, tieši tādā stilā, kas Jums patīk, kā arī to cena ir pieņemama. Tomēr, pirms veicat pirkumu, pārdomājiet sekojošas mēbeļu īpašības:

  • Ērtība. Mēs savā gultā pavadām lielu daļu dzīves, tieši tāpēc ir tik svarīgi izvēlēties tādu mēbeli, kas pielāgota mūsu vajadzībām un ļauj kārtīgi izgulēties. Šeit nedrīkst aizmirst arī par matrača pildījumu un cietību – izvērtējiet to, pirms izvēlaties matrača modeli.

  • Izturība. Ņemiet vērā, ka mēbelēm, kuras iegādājaties, jābūt arī kvalitatīvām. Tā kā šīs nav tās preces, kuras iegādājamies regulāri, Jūs noteikti vēlēsities, lai gulta, kumode, naktsskapītis un citas mēbeles kalpotu vismaz dažus gadus. Izpētiet, no kāda ražotāja nākusi konkrētā prece, kā arī, kādi materiāli izmantoti tās izgatavošanā. 

Guļamistabas mēbeļu iegāde ir process, kuru nevajadzētu sasteigt. Ieguldiet laiku, lai veiktu izpēti, pārdomātu, kā, Jūsuprāt, jāizskatās telpas iekārtojumam, kas tajā būs svarīgāks un kas – mazāk svarīgs. Atcerieties, ka ikviens finansiāls ieguldījums ir jāpārdomā un jāizvērtē.

Izvairieties no kļūdu pieļaušanas, veicot “mājas darbu”, ko esam aprakstījuši iepriekš. Pacietība un arī, protams, veiksme Jums var palīdzēt atrast tieši tādas mēbeles, par kādām vienmēr esat sapņojuši! 

Ja nepieciešams padoms vai palīdzība ārkārtas finansiālu problēmu risināšanā, noderīgu informāciju atradīsiet šeit.