Staburags.lv ARHĪVS

Aizkrauklē par laupīšanu aizturēti divi vīrieši

Indulis Burka

2010. gada 7. aprīlis 15:48

1237
Aizkrauklē par laupīšanu aizturēti divi vīrieši

Vakar Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki saistībā ar laupīšanu Aizkrauklē, aizturējuši divus agrāk jau tiesātus vīriešus.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informe, ka abas aizturētās personas šī gada 1. aprīlī ap pulksten 19 Aizkrauklē, Draudzības krastmalā, pielietojot vardarbību pret 1970. gadā dzimušu vīrieti, nolaupīja mobilo telefonu “Nokia”.

1982. un 1984. gadā dzimušie vīrieši aizturēti šā gada 6. aprīlī un ievietoti  Aizkraukles iecirkņa īslaicīgā aizturēšanas vietā un tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu. Viens no aizturētajiem ir Aizkraukles, otrs Jelgavas iedzīvotājs.

Mobilais telefons atgūts.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas laikā pārbaudīs šo personu saistību citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.