Staburags.lv ARHĪVS

Pie Aizkraukles dzelzceļa stacijas dedzina kūlu

Indulis Burka

2010. gada 7. aprīlis 18:13

674
Pie Aizkraukles dzelzceļa stacijas dedzina kūlu

Lauris no Skrīveriem “Staburaga” redakcijai iesūtīja ar mobilo tālruni filmētu video, kurā redzams, kā netālu no Aizkraukles dzelzceļa stacijas svilina kūlu. Pamanīji līdzīgu skatu? Ziņo, un mēs par to pastāstīsim arī citiem.

Par kūlas svilināšanu paredzēts bargs sods.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa LAPK 179.panta 1.daļa nosaka, ka „Par ugunsdrošības prasību pārkāpšanu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divdesmit līdz divsimts latiem, bet juridiskajām personām no divsimt līdz tūkstoš latiem. Savukārt LAPK 179.panta 4.daļa nosaka, ka „Par kūlas dedzināšanu – uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divsimt līdz piecsimt latiem vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz piecpadsmit diennaktīm”.
Kriminālatbildība iestājas,ja dedzinot kūlu aizdegusies kāda būve un citi objekti, kā rezultātā radīti lieli zaudējumi vai ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks. Tiek uzsākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 185.panta 2.daļas t.i. ”Par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā nodarījusi lielu materiālu zaudējumu, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit  gadiem.