Staburags.lv ARHĪVS

6 paradumi, kurus vērts iekļaut savā dzīvē jau šoruden

.

2019. gada 31. oktobris 00:00

121
6 paradumi, kurus vērts iekļaut savā dzīvē jau šoruden


Janvāris parasti ir tas mēnesis, kurā daudzi no mums nosaka sev dažādas apņemšanās, kuras piepildīt. Protams, jauna gada sākums ir īpašs laiks, un šķiet, ka arī mūsu dzīvē pāršķirta jauna, tīra lapa, kuru sākt uz pozitīvas nots. Taču būsim atklāti – cik daudz apņemšanās patiešām tiek piepildītas? Tāpēc mēs ierosinām Tev negaidīt līdz jaunajam un sākt mainīt savu dzīvi uz labo pusi jau šajā rudenī! 

Lūk, septiņi paradumi, no kuriem arī Tu vari iedvesmoties, iekļaujot tos savā ikdienā (ja to vēl neesi izdarījis).

  1. Uzlabo savu fizisko formu

Svara zaudēšana ir viena no populārākajām jaunā gada apņemšanām visā pasaulē. No vienas puses, mēs esam pat nedaudz izlutināti, jo mūsdienās tiek piedāvāts ļoti daudz veidu, kā atbrīvoties no liekajiem kilogramiem – joga, dažādas uztura pārmaiņas, trenažieri, pārmaiņu plāni un izaicinājumi, bezmaksas video pamācības un tamlīdzīgi. Turklāt, painteresējoties sociālajos portālos, piemēram, Facebook, noteikti atradīsi to, ka lielā daļā nodarbību pirmā apmeklējuma reize ir bez maksas. Izmanto to, lai ietaupītu un izmēģinātu ko jaunu!

  1. Apgūsti jaunu prasmi

Tas nebūt nenozīmē, ka Tev jādodas atpakaļ skolas solā. Mūsdienās internetā un arī klātienē ir pieejami dažādi īsāki un garāki kursi, kuros var apgūt valodas, programmēšanu, dizaina pamatprincipus un pat iemācīties, kā efektīvi plānot savu budžetu vai izveidot tādu CV, kurš palīdzēs Tev iegūt savu sapņu darbu. Atliek tikai veltīt mazliet laika un veikt izpēti. 

  1. Atbrīvojies no parādiem

Tas, ka Tev ir patēriņa kredīts vai cita veida aizdevums, kuru šobrīd atmaksā, nav problēma. Ar noteikumu, ka esi izvērtējis savas iespējas un vari laikus segt maksājumus. Problēmas sākas tad, kad cilvēki nepārdomāti noformē aizdevumus vai aizņemas naudu no tuviniekiem, neanalizējot, vai viņi to spēs laikus atdot. Ja Tu atpazīsti sevi šajā situācijā, nesatraucies, to var labot. Svarīgākais, ar ko jāsāk, ir Tava esošā budžeta pārskatīšana. Izvērtē, vai visi esošie izdevumi ir vajadzīgi. Ļoti iespējams, ka vismaz vienu no izmaksu kategorijām vari samazināt, piemēram, ēšanu ārpus mājas. Pakāpeniski palielinot pāri palikušās naudas apjomu, Tu varēsi atbrīvoties no parādiem un atgūt finansiālu brīvību. 

  1. Ēd veselīgāk

Arī šis ir vēl viens izaicinājums, kuru savu vēlamo paradumu sarakstā min daudzi cilvēki. Diemžēl straujais un stresa pilnais dzīves ritms bieži vien apgrūtina veselīgu ēšanas paradumu ievērošanu, un bieži vien gadās, ka, atnākot mājās vēlu vakarā, pirmo reizi dienā baudām sātīgu maltīti, un neilgi pēc tam aizejam gulēt, kas, protams, nav veselīgi. Pamēģini pamainīt savus ēst gatavošanas paradumus, piemēram, nedēļas nogalē izveido maltīšu sarakstu visai nedēļai, iegādājies produktus un pat laikus jau sagatavo ēdienreizes vismaz pāris dienām uz priekšu, lai būtu, ko ēst gan esot darbā, gan atnākot mājās.

  1. Vairāk ceļo

Piekritīsim, to nav viegli izdarīt, taču, iespējams, līdz šī gada beigām Tev ir ieplānotas ilgākas brīvdienas vai pat atvaļinājums. Ceļošana nenozīmē tikai došanos uz tālām zemēm. Arī Latvijā un kaimiņzemēs ir daudz skaistu vietu, kuras vērts aplūkot, turklāt to visu vari izdarīt, netērējot lielas naudas summas. Atmodini sevī iekšējo tūristu un dodies izlūkos!

  1. Satiec jaunus cilvēkus

Katram no mums ik pa laikam būtu vērtīgi pamainīt vidi un satikt jaunus cilvēkus, iepazīt viņus, aprunāties un uzzināt citādāku skatījumu uz lietām. Viens no veidiem, kā to izdarīt, ir, piesakoties korī vai deju kolektīvā. Ja šī nodarbes Tev nav tuvas, iesakām pameklēt Facebook pārgājienu grupas, kurās cilvēki kopīgi dodas apskatīt dažādas pilsētas, ciemus un citas vietas, iepazīstot tuvāk ne tikai Latviju, bet arī sevi un citus.