Staburags.lv ARHĪVS

Ko darīt, ja jaunā mājokļa meklēšana sagādā grūtības?

.

2019. gada 29. oktobris 15:09

97
Ko darīt, ja jaunā mājokļa meklēšana sagādā grūtības?

Jaunas dzīvesvietas meklēšana ir aizraujošs un vienlaikus arī nedaudz biedējošs process, jo mūsdienās atrast dzīvokli vai māju it nemaz nav tik viegli, jo katram variantam būs savas priekšrocības un arī trūkumi. Tāpat arī Jūs noteikti esat dzirdējuši par to, ka šobrīd lielākās pilsētās, piemēram, Rīgā, Valmierā un citur ir grūti atrast abus mājokļus par pieņemamu cenu. Ko darīt, ja arī Jūs esat nonākuši situācija, kad ilgstoši neizdodas atrast jaunu mājokli? Mums ir daži padomi, kas var palīdzēt. 

Izmantojiet sociālos medijus Arī Jums noteikti ir profils sociālajā medijā Facebook, Instagram vai citur. Facebook ir ideāla platforma jauna mājokļa meklēšanai, jo šeit pieejamas vairākas interešu grupas par dažādām tēmām, tai skaitā, arī nekustamā īpašuma pirkšanu, pārdošanu un īri. Turklāt ir izveidotas gan vietējās grupas, kas ietver konkrētas pilsētas vai reģionus, gan arī grupas, kas aptver visu valsts teritoriju. Tāpēc, ja Jums, piemēram, interesē dzīvokļa īre Rīgā, piesakieties grupās, kas attiecas uz šo pilsētu, un izvietojiet sludinājumu ar detalizētām vēlmēm par to, kādu mājokli meklējat, cik liels ir Jūsu budžets un tamlīdzīgi. 

Plānojot finanses mājokļa īrei, atcerieties, ka īpašnieks var prasīt arī depozītu, kas parasti ir mēneša īres maksas apjomā. Ja gadās, ka pēkšņi atrodas ļoti labu mājokļa piedāvājumu, taču neesat paspējuši iekrāt pilnu summu depozīta iemaksai, noderēt var patēriņa kredīts, ko pēc tam varat pakāpeniski atmaksāt. Rūpīgi izvērtējiet savas iespējas, pirms izmantojiet šo variantu!

Aprunājieties ar radiem, draugiem un paziņām

Nebaidieties izplatīt ziņu par to, ka tieši šobrīd esat jauna mājokļa meklējumos, jo, ļoti iespējams, ka to var sadzirdēt kāds, kas var Jums palīdzēt. Vispirms aprunājieties ar saviem ģimenes locekļiem, radiem un draugiem. Pastāstiet viņiem, ko meklējat, kādas ir Jūsu iespējas un lūdziet, lai šo ziņu nodod arī saviem draugiem un paziņām.

 Jums var palīdzēt ne tikai tas, ka paši esat tuvu pazīstami ar šīm personām, bet arī fakts, ka Jūs tiksiet rekomendēts kā uzticama kandidatūra īrnieka/pircēja pozīcijai. 

Konsultējieties ar kolēģiem darbā / skolā Šī ir vēl viena vide, kuru noteikti varat izmantot, lai palielinātu savas iespējas atrast jaunu mājvietu. No tā, ka šobrīd esat meklējumos, noteikti nav jākaunas, jo cilvēki mūsdienās pārceļas bieži. Tieši tāpēc nebaidieties apspriesties ar kolēģiem un pat priekšniecību, ja tas iespējams. Varbūt Jūsu darba vieta pat var nākt pretī un palīdzēt mājokļa meklējumos.

Izmantojiet sludinājumu portālus Ja vēl neesat izmantojuši šo variantu, noteikti izdariet, jo tādās sludinājumu vietnēs kā Ss.com var atrast dažādus piedāvājumus gan mājokļu īrei, gan arī iegādei. Izpētiet, kādi sludinājumu portāli ir pieejami, aplūkojiet piedāvājumu, pierakstiet tos sludinājumus, kas Jūs interesē, un nekavējaties sazināties ar īpašniekiem, jo labie piedāvājumu ātri vien tiek “izķerti”. Atcerieties – nekad nemaksājiet naudu par mājokli, pirms to neesat apskatījuši dzīvē! Ņemiet vērā, ka pastāv arī krāpniecības risks, tāpēc esiet piesardzīgi, meklējot mājokli. 

Kad esat aplūkojuši pieejamos piedāvājumus, izveidojiet arī savu sludinājumu, norādot vēlamās mājokļa īpašības, atrašanās vietu un pieejamo budžetu.

Izmantojiet laikrakstus Lai arī šis var šķist, kā mazliet novecojis paņēmiens, tas var Jums palīdzēt, jo mūsdienās ir cilvēki, kas ikdienā tik bieži neizmanto sociālos medijus vai sludinājumu portālus, taču regulāri ieskatās avīzēs un to sludinājumu sadaļā. Izmantojiet šo iespēju, lai sasniegtu pēc iespējas lielāku auditoriju!

Šīs ir populārākās metodes, kuras izmantot, ja šķiet, ka ar jaunas mājvietas atrašanu ne pavisam neveicas. Tāpat varat arī izvietot sludinājumus mājokļu kāpņu telpās, konsultēties ar mākleriem un doties uz pašvaldību ar mērķi noskaidrot, vai ir kādas iespējas izīrēt / iegādāties mājokli.