Staburags.lv ARHĪVS

Kā atstāt maksimāli labāku iespaidu uz viesiem?

.

2019. gada 15. oktobris 00:00

46
Kā atstāt maksimāli labāku iespaidu uz viesiem?

Viesu uzņemšana savā mājoklī bieži vien ir pietiekoši liels notikums, kas daudziem mājokļa īpašniekiem var likt aizdomāties un uztraukties par to, ko padomās viesi. Vai arī gluži pretēji - tas var kalpot kā labs „icebreaker jeb sarunu uzsācējs“ gadījumos, kad norisinās kāds saviesīgāks pasākums, kurā piedalās viesi, kuri ciemos atnākuši pirmo reizi.

Ja viesi ciemos atnākuši pirmo reizi, tad visbiežāk ciemošanās tiek sākta ar draudzīgu sasveicināšanos un sava mājokļa izrādīšanu un prezentēšanu. Ties gan, ka pamatā viesiem tiek izrādītas svarīgākās vietas un lietas mājā – virtuve, vannasistaba, guļamistaba, viesistaba. Palīgtelpas šādās ekskursijās tiek iekļautas retāk vai, ja tiek, tad tām tiek veltīta ievērojami mazāka uzmanība nekā atslēgas telpām.

Ienākot iekšā namā, pirmais, ko viesi ieraudzīs un kas atstās iespaidu, būs priekšnams. Un, kā zināms, pirmajam iespaidam ir ļoti liela nozīme. Priekšnama potenciālo funkcionalitāti ietekmē mājas vai dzīvokļa plānojums, bet tā galvenā funkcija ir priekšmetu/lietu uzglabāšana = pamatā virsdrēbju un apavu, nelielu stūrīti atvēlot arī apavu kopšanas līdzekļiem, lietussargiem, cimdiem, šallēm, cepurēm utt. Mēbeles priekšnamam ir pieejamas ļoti plašā izvēlē, raugoties gan no dizaina, gan no dimensijām, gan no funkcionalitātes viedokļa. Gaumīgas mēbeles, ko viesi ierauga ienākot, radīs pirmo iespaidu, tāpēc uz šo telpu vajadzētu koncentrēties īpaši daudz, tomēr nedrīkst aizmirst par pašu vajadzībām un vēlmēm priekšnama dizaina izvēlē.

Lielāko daļu no laika viesi pavadīs viesistabā. Viesistabas iekārtošanai ir ļoti plašas iespējas katrai gaumei. Jārēķinās, ka gadījumā, ja apstrūkstas sarunu tēmas, kāds priekšmets viesistabā var kalpot kā sarunas aizsācējs. Tāpēc ir iesakāms iekārtot viesistabu ar sev tuvākām lietām/priekšmetiem, kas ļautu par to brīvi runāt, kā arī iespējams samazinātu viesu kautrību.

Līdzīgi kā ar priekšnamu, iespēju iekārtot viesistabu ir neskaitāmi daudz, un gala iespējas ir atkarīgas no tam paredzētas telpas, kā arī ar nama saimnieku vēlmēm un iecerēm. Viesistabā svarīgi ir izvēlēties gan sēžammēbeles, gan galdu, gan sekciju, gan arī atbilstošas elektroiekārtas (piemēram, televizoru).

Cita telpa, kas tiek regulāri apmeklēta, ir vannas istaba. Vannas istabai ir jāspēj apvienot funkcionalitāti, stilu un tīrīgumu. Vannas istabas mēbeles no https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/vannas-mebeles primāri ir nepieciešams izvēlēties pēc funkcijas un dizaina, bet arī to apkope ir svarīgs faktors, kā piemēram, tīrīšanas/kopšanas vieglums un materiālu izturība, jo saplīsusi santehnika var radīt lielus bojājumus gan savam namam (un vannas istabas mēbelēm, gan kaimiņu īpašumam).

Viena no galvenajām, bet viesu retāk apmeklētajām istabām ir virtuve. Virtuvi var salīdzināt ar sirdi, kas rada mājoklī siltumu un nodrošina veiksmīgu pasākumu. Virtuve ir ne tikai viena no dārgākajām telpām namā, bet arī viena no svarīgākajām. Viesus ir iespējams arī nosēdināt virtuvē, un virtuves mēbelēm un iekārtām potenciāli ir ļoti liela loma sarunu vešanā. Virtuve arī kalpo kā statusa apliecinājuma telpa. Iepriekš cilvēki savas turības un statusa izrādīšanai iegādājās dārgas automašīnas, tagad tie iegādājas dārgas virtuves iekārtas. Bet, neņemot vērā materiālos faktorus, virtuve ir lieliska vieta, kurā rosinās sarunas, sākot ar recepšu apmaiņām un beidzot ar konkrētu ēdienu īpaši gardas pagatavošanas trikiem.

Virtuve ir viena no telpām mājās, kurā tiek pavadīts visvairāk laika. 220.lv ir praktisks un ērts palīgs virtuves iekārtošanā. Virtuves mēbeles šajā interneta veikalā (meklēt https://220.lv/lv/mebeles_un_interjers/virtuves_mebeles) ir iespējams iegādāties lēti, turklāt šīs iespējas ir ļoti plašas gan dizaina, gan material, gan izmēru ziņā. Internetveikalā ir atrodams viss, sākot ar galdiem un beidzot ar iebūvējamo sadzīves tehniku.