Staburags.lv ARHĪVS

Kā padarīt viesistabu draudzīgu bērniem?

.

2019. gada 14. oktobris 00:22

31
Kā padarīt viesistabu draudzīgu bērniem?

Tas nav nekas neparasts, ja Jums kā pieaugušajam piemīt cieša apņemšanās vismaz vienu telpu mājās redzēt kārtīgu, brīvu no liekām spēļmantām vai uz grīdas izbērtiem zīmuļiem. Ja Jums ir liela ģimene vai bieži mājās ciemojas draugi ar dažāda vecuma bērniem, tad ir laiks padomāt, kā vietu, kur vēlaties atpūsties vai pavadīt laiku ar ciemiņiem, padarīt draudzīgu tieši ģimenes jaunākajiem locekļiem. Tas atrisinās milzumdaudz lieku emociju un ietaupīs arī laiku regulārai istabas kārtošanai.

Nav noslēpums, ka bērniem patīk būt pieaugušo tuvumā, arī, ja tiek risinātas nopietnākas sarunas. Un bērniem patīk būt aktīviem un izdomas bagātiem ne tikai sporta laukumā vai parkā, bet ikvienā vietā, kur viņi jūtas ērti – arī mājas dzīvojamā istabā vai viesistabā.

Iepazīstieties ar šīm idejām un padariet viesistabu par lielisku atpūtas zonu pieaugušajiem un draudzīgu un pieejamu arī bērniem.


  • Ja Jums ir mazi bērni, tad jau zināt, cik nedrošs var būt dzēriens uz kafijas galda. Lielisks risinājums ir īpaši izveidota neuzkrītoša niša vai apmale pie sienas, kur ir novietoti izvēlētie dīvāni (apskatīt piedāvājumu šajā mājas lapā). Uz tās novietojot dzērienu krūzes, tās paliks nepamanītas bērnu acīm un viņu interese par to, kas jums novietots aiz muguras, būs minimāla. Uz šādām atbilstošā augstumā īpaši veidotām malām aiz dīvāna var novietot arī tālvadības pultis, vāzes vai uzkodas.


  • Ja atvēlēsiet telpā īpašu vietu pie brīvās sienas, kur piestiprināt īpašus pītos grozus, atrisināsiet mantu uzglabāšanas problēmu. Iemāciet bērniem, ka tajos atrodas izmantojamās spēlmantas, ko pēc vajadzības var izvilkt ārā un pēc lietošanas ir jāatliek atpakaļ. Šādi pīti vai cita materiāla grozi var būt īpašs interjera elements ar praktisku pielietojumu Jūsu bērniem.


  • Ja Jūsu viesistabā ir pietiekami daudz brīvās zonas, varat nodalīt bērnu spēļu vietu ar īpašiem un mūsdienīgiem šūnu veida plauktiem. Tajos lieliski var novietot tās rotaļlietas, puzzles vai grāmatas, kuras Jūs akceptējat ārpus bērnistabas.



  • Lai pieaugušie varētu netraucēti risināt sarunas pie sava kafijas galdiņa, labs risinājums ir netālu iekārtot mazāka izmēra galdu ar bērniem atbilstošiem krēsliņiem. Tā būs viņu vieta, kur sēdēt un spēlēt savas spēles vai krāsot grāmatu un pat apēst desertu, neapgāžot vecāku karsto kafijas krūzi.


  • Jūs noteikti zināt, cik ļoti bērniem patīk stūra dīvāni (meklēt https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/viesistabas-mebeles/stura-divani), un cik bieži tie var tikt izmantoti lēkāšanai vai kūleņu mešanai. Lieliska alternatīva, kas bērniem liksies interesantāk par Jūsu izvēlēto stūra dīvānu, var būt arī sēžammaisi un pufi vai pat vienkārši matrači, kurus iespējams izvēlēties https://220.lv/lv/mebeles-un-interjers/gulamistabas-mebeles/matraci. Novietojot telpā uz grīdas matraci, mazākajiem bērniem uz ilgu laiku tas var kļūt par interesantu spēļu vietu, kur izvietot savas lelles vai lego komplektus. Un pēc tam matraci var paslēpt kādā citā vietā, kur tas būs prom no ciemiņu un pašu acīm.


  • Lai atpūstos pēc garās darba dienas vai netraucēti risinātu nesteidzīgas sarunas ar atnākušajiem draugiem, Jūs bērnus varat ieinteresēt ar kādiem īpašiem darbiņiem. Piemēram, ja viesistabā pie kādas brīvākas sienas Jūs izvietosiet pārs interjerā iekļaujošus koka (vai cita materiāla) rāmīšus un tajos ievietosiet bērnu darinātos mākslas darbus, viņi noteikti gribēs uzgleznot arvien jaunus. Bērniem patīk, ja viņu veikums ir kā īpaši izlikts apskatei un novērtēts. Sēžot pie sev paredzētā galdiņa vai pat savā istabā, bērni var radīt jaunus zīmējumus, kurus Jums vien atliks ievietot speciālajos pie sienas pieliktajos rāmjos. To skaits un izvietojuma augstums ir atkarīgs no Jums.


  • Izmantojiet gudri brīvās vietas, kur apslēpt mantu kastes. Piemēram, zem klubkrēsla novietojot interjeram pieskaņotu pītu kasti, tā izskatīsies gaumīgi un kamēr vien spēļmantas būs tajā iekšā, istaba būs sakārtota.


  • Ja Jūsu bērni ir pirmskolas vecumā, izmēģiniet viesistabā kādā brīvākā stūrī izveidot vigvama tipa telti. Bērni vienmēr ir sajūsmā par štābiņa iespējām un ar prieku pavadīs aizraujošu laiku vecāku sarūpētajā teltī.