Staburags.lv ARHĪVS

Kredīts pret auto ķīlu; kredīts pret auto ķīlu ar sliktu kredītvēsturi

.

2019. gada 10. oktobris 10:12

486
Kredīts pret auto ķīlu; kredīts pret auto ķīlu ar sliktu kredītvēsturi

Kredīts pret auto ķīlu: izdevīgi un ērti. Auto kredīts – līdz 90% no automašīnas cenas, skaidrā naudā, ātra noformēšana!


Aizņēmums pret auto ķīlu


Kredīts pret auto ķīlu – finansiālā palīdzība, kurai ir divi pilnīgi dažādi finansiālie mērķi, kaut arī daudzas kredītkompānijas piedāvā uzreiz abus produktus. Pirmkārt, kredīts pret automašīnas ķīlu – tas ir kredīts skaidras naudas veidā, kura nodrošinājums ir klienta automašīna. Otrkārt, kredīts pret automašīnas ķīlu – tas ir auto kredīts vai auto līzings, kura mērķis ir palīdzēt aizņēmējam iegādāties jaunu automašīnu. Gan pirmajā, gan otrajā gadījumā šādi kredīti noteikti paredz nodrošinājumu automašīnas veidā.



1. Kredīts automašīnas iegādei


Auto kredīts pret auto ķīlu Latvijā var būt divējāds (atkarībā no ķīlas): ar nodrošinājumu iegādei paredzētās automašīnas veidā vai pret jau aizņēmēja īpašumā esošā transportlīdzekļa ķīlu. Otrajā gadījumā jūsu automašīnai ir jābūt daudz dārgākai par to, ko esat nolēmis iegādāties kredītā, tāpēc liela daļa auto kredītu – tie ir aizņēmumi, kur ķīla ir iegādei paredzētais auto.


Kredīta pret auto ķīlu vai auto kredīta saņemšanas mehānisms ir vienkāršs: jūs vēršaties kredītkompānijā (personīgi vai ar online pieteikuma palīdzību) un sniedzat ziņas par sevi (par savu maksātspēju). Ja finanšu kompānijai nav savs auto placis, tad pamatinformācijai nepieciešams pievienot arī informāciju par pērkamo automašīnu. Sadarbība ar kompānijām, kuru piedāvājumā ir savs auto parks, būs daudz vienkāršāka un ātrāka, jo kreditoram nebūs jāpārbauda automašīnas reputācija. Pēc tam, kad automašīna tiks nopirkta par kredītlīdzekļiem, aizņēmējs sāks atmaksāt savu kredītu.


Kredīts pret auto ķīlu vai auto līzings


Kredīts pret auto ķīlu un auto līzings ir līdzīgi ar savu gala mērķi – aizņēmējs pilnībā iegādāsies automašīnu. Vienīgā būtiskā atšķirība šajos divos darījumos ir brīdis, kad īpašuma tiesības pāriet no kreditora pie aizņēmēja: auto kredītā automašīna uzreiz kļūst par klienta īpašumu, kaut arī vienlaicīgi tā saglabā arī ķīlas funkciju; auto līzingā aizņēmējs par automašīnas īpašnieku kļūst tikai pēc tam, kad tiks atmaksāts viss līzinga parāds. Šāds auto līzings ar pilnu auto izpirkumu tiek dēvēts par “finanšu” līzingu, bet pastāv vēl viena līzinga kategorija ar nosaukumu “operatīvais līzings”, kas paredz tikai ilgtermiņa auto nomu, pēc kuras transportlīdzeklis atkal tiks atdots līzinga kompānijai. Ja pagaidām neesat izlēmis, kuru finanšu instrumentu izmantot auto iegādei, varat vērsties kredītkompānijā, kas piedāvā šādu pakalpojumu kompleksu. Piemēram, viens no kreditoriem un līzinga devējiem vienā personā, Nord Auto Līzings, palīdz iegādāties automašīnu ne tikai līzingā, bet arī ar parasta patēriņa kredīta palīdzību (auto iespējams izvēlēties no šī paša kreditora auto parka).


2. Finansēšana pret auto ķīlu skaidras naudas saņemšanai


Kredīts – tas ir finansējums, kas kādu reizi ir nepieciešams ikvienam no mums. Bet, ja jums ir automašīna, tad noformēt kredītu pret tās ķīlu būs daudz izdevīgāk nekā saņemt parastu kredītu (bez nodrošinājuma). Turklāt kredītu pret auto ķīlu iespējams noformēt pat ar sliktu kredītvēsturi vai bez oficiālas darba algas (banka neriskēs, jo tai būs pilns nodrošinājums ķīlas veidā). Gadījumā, ja nevarat izmaksāt kredītu, ķīlas auto tiks pārdots, bet par iegūto summu kredītkompānija atlīdzinās visus savus zaudējumus.


Kredīts pret auto ķīlu var paredzēt arī citus nodrošinājuma veidus, piemēram, motociklu, traktoru, laivu un citu tehniku, kuru kreditors uzskatīs par “likvīdu”. Pēc darījuma noslēgšanas (kredītlīguma parakstīšanas) automašīna joprojām būs tādā pašā aizņēmēja lietošanā, tāpat kā pirms kredīta noformēšanas.


Kredīta pret auto ķīlu priekšrocības


  1. zemākas procentu likmes nekā parastajiem kredītiem bez ķīlas;

  2. ilgtermiņa atmaksa;

  3. atmaksa tiek veikta vienā ikmēneša maksājumā;

  4. iespēja saņemt daudz lielāku summu nekā jūs varētu cerēt, noformējot kredītu bez nodrošinājuma;

  5. kredīta pieteikumu iespējams aizpildīt online;

  6. apstiprinot pieteikumu, kreditors nosūtīs jums savu piedāvājumu, kuru varēsiet bez steigas un mierīgi izvērtēt pie sevis mājās;

  7. kredīta noformēšanas ātrums tiek panākts, pateicoties ķīlai;

  8. aizņēmējs, kurš saņēmis kredītu pret auto ķīlu, var arī turpmāk lietot savu transportlīdzekli.


Vairākumā gadījumos kredītu pret auto ķīlu (vai ar citu nodrošinājumu) izmanto, ja aizņēmējs neizraisa kreditoram uzticību vai pieprasa lielu summu, kas neatbilst viņa ienākumiem. No otras puses, kredīts pret auto ķīlu ir lielisks risinājums, lai izlabotu kredītvēsturi: kredītkompānijas diez vai uzticēsies aizņēmējam, kas vairākkārt nav ticis galā ar iepriekšējo kredītu atmaksu vai kam ir pasludināts bankrots, bet ķīla kardināli mainīs situāciju. Aizņēmējam atliks vien aprēķināt savus spēkus, lai 100% atmaksātu esošo kredītu. Kad parāds tiks atmaksāts, aizņēmēja kredītvēsture tiks izlabota, tāpēc viņam būs iespēja vērsties pēc jauniem aizņēmumiem ar jau daudz izdevīgākiem nosacījumiem.