Staburags.lv ARHĪVS

Banānmaize

Laura Pāvila

2019. gada 13. septembris 00:00

5
Banānmaize

Gan jau daudzi no mums ir dzirdējuši šo nosaukumu, bet vai ir mēģināts to kādreiz pagatavot? Šī noteikti nebūs sezonāla vai tā latviskākā recepte, taču gana vienkārša, jo nepieciešamais parasti virtuves plauktos stāv. Un, ja mājās ir banāni, kas vairs nav pirmā svaiguma, tad šis būs labs veids, kā tos izmantot, nenolemjot bojāejai.

Nepieciešams:
◆ 5 vidēji lieli banāni
◆ 240 g kviešu miltu
◆ ola
◆ 80 g sviesta
◆ 80 g cukura + 2 ēdamkarotes dekorēšanai
◆ 1 tējkarote cepamā pulvera
◆ ½ tējkarote dzeramās sodas
◆ 2 tējkarotes vanilīna cukura
Gatavošana.
◆ Sviestu katliņā karsē uz vidējas uguns. Ik pa laikam apmaisa, līdz tas kļuvis ka­-
ramelīgi brūns ar mazliet tumši brūniem kriksīšiem iekšā.

◆ Bļodā ar dakšiņu samīca četrus banānus, tiem pie­vieno cukuru, sāli, vanilīna cukuru, sviestu, olu un visu kārtīgi samaisa.

◆ Masai pievieno miltus, cepamo pulveri, dzeramo so­du un visu samaisa.

◆ Cepamajā formā izklāj cepampapīru un lej tajā ga­tavo masu. Atlikušo banānu pārgriež uz pusēm, apviļā cukurā un kārto masas virs­pusē ar griezuma vietu uz augšu.

◆ Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 40—50 minūtes. Kad maizīte ga­tava, ļauj nedaudz atdzist, griež šķēlēs un tiesā nost. Lai labi garšo!