Banānmaize

Gan jau daudzi no mums ir dzirdējuši šo nosaukumu, bet vai ir mēģināts to kādreiz pagatavot? Šī noteikti nebūs sezonāla vai tā latviskākā recepte, taču gana vienkārša, jo nepieciešamais parasti virtuves plauktos stāv. Un, ja mājās ir banāni, kas vairs nav pirmā svaiguma, tad šis būs labs veids, kā tos izmantot, nenolemjot bojāejai.
Nepieciešams:
◆ 5 vidēji lieli banāni
◆ 240 g kviešu miltu
◆ ola
◆ 80 g sviesta
◆ 80 g cukura + 2 ēdamkarotes dekorēšanai
◆ 1 tējkarote cepamā pulvera
◆ ½ tējkarote dzeramās sodas
◆ 2 tējkarotes vanilīna cukura
Gatavošana.
◆ Sviestu katliņā karsē uz vidējas uguns. Ik pa laikam apmaisa, līdz tas kļuvis ka-
ramelīgi brūns ar mazliet tumši brūniem kriksīšiem iekšā.
◆ Bļodā ar dakšiņu samīca četrus banānus, tiem pievieno cukuru, sāli, vanilīna cukuru, sviestu, olu un visu kārtīgi samaisa.
◆ Masai pievieno miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu un visu samaisa.
◆ Cepamajā formā izklāj cepampapīru un lej tajā gatavo masu. Atlikušo banānu pārgriež uz pusēm, apviļā cukurā un kārto masas virspusē ar griezuma vietu uz augšu.
◆ Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 40—50 minūtes. Kad maizīte gatava, ļauj nedaudz atdzist, griež šķēlēs un tiesā nost. Lai labi garšo!
Kategorijas
- Reklāmraksti
- Afiša
- Balles
- Izstādes
- Koncerti
- Teātris
- Citi pasākumi
- Sporta pasākumi
- Laikraksta arhīvs
- Foto un video
- Veselība
- Vaļasprieks
- Lietotāju raksti
- Latvijā un pasaulē
- Dzīve laukos
- Izglītība
- Operatīvie dienesti
- Novadu ziņas
- Aizkraukles novadā
- Jaunjelgavas novadā
- Kokneses novadā
- Neretas novada
- Pļaviņu novada
- Skrīveru novadā
- Vecumnieku novadā
- Viesītes novadā
- Sports
- Viedokļi/Komentāri
- Statiskas lapas
- Pazudis/atrasts
- Abonēšana
- "Staburaga" projektu raksti
- Kultūra