Staburags.lv ARHĪVS

“Rīta putni” kārdinās ar desertu un saldējumu

Ināra Sudare

2019. gada 6. septembris 00:00

3
“Rīta putni” kārdinās  ar desertu un saldējumu

Līdz 7. septembrim starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinās Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2019.” Kā ikgadu tajā piedalās arī uzņēmēji no Aizkraukles reģiona.

Pavisam izstādē piedalās 700 uzņēmumu no 37 valstīm. Šogad tajā apskatāmi 13 kopstendi —  Baltkrievijas, Čehijas, Gruzijas, Igaunijas, Itālijas, Meksikas, Latvijas, Lietuvas, Kanādas, Ukrainas un Krievijas. Latvijas nacionālo kopstendu pārtikas jomā pārstāv 22 uzņēmumi, to skaitā arī “Skrīveru saldumi”.
Savukārt Latvijas novadu hallē ar savu gastronomisko piedāvājumu piedalās Latvijas novadu mazie un vidējie uzņēmumi un mājražotāji. No trešdienas starp tiem ir arī  Kokneses novada  uzņēmums “Rīta putni”, kas specializējies paipalu olu un gaļas ražošanā. Pērn uzņēmēji izstādē bija pirmo reizi un tās apmeklētājus īpaši iekārdināja ar neparastu uzkodu — paipalu olām sojas mērcē. Kad vakar sazinājāmies ar uzņēmuma saimnieku Bruno Cīruli, viņš pastāstīja, ka šogad tirgus apmeklētājiem piedāvās divus jaunumus: desertu no paipalu olām — brulē krēmu un paipalu olu saldējumu. Ikdienā gan pie tādiem nevar tikt, to uzņēmēji parasti piedāvā izbraukuma tirdziņos, katru sestdienu viņi sastopami arī  Kalnciema kvartāla tirdziņā Rīgā. Bruno pastāstīja, ka pirmās dienas “Riga Food” izstādē parasti ir kontaktu dibināšanas un konkursu dienas, pircēji sarodas nedēļas nogalē.
Starp izstādes dalībniekiem ir arī SIA “Odzienas muižas alus”,  “Bursh” alus darītava,  Skrīveru mājas saldējums”, Skrīveru pārtikas kombināts un citi. 
Šogad izstādē “Riga Food” notiek arī pavāru konkursa “Bocuse d'Or” pusfināls, bārmeņu konkurss “Labākais alus kokteilis 2019”, Latvijas labāko pavāru sacensības “Meis­tarpavārs” un konkursa “Inovāciju balva” demo diena. ◆