Staburags.lv ARHĪVS

Bēguļošana beidzas aiz restēm

Indulis Burka

2010. gada 15. aprīlis 13:53

3899
Bēguļošana beidzas aiz restēm

Trešdien Jaunjelgavā norisinājās asa sižeta filmas cienīgi notikumi. Iereibis 1986. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs ar BMW markas automašīnu mēģināja aizbēgt no policijas. Bēgšana beidzās ceļmalas grāvī. Izrādās, bēglim vajadzēja sēdēt nevis pie automašīnas stūres, bet cietumā par iepriekš izdarītu noziegumu.

14. aprīlī ap pulksten 15.30 policija saņēma informāciju, ka Jaunjelgavā iereibis vīrietis braukā ar BMV markas automašīnu. Informāciju nekavējoties pārbaudīja vietējie policijas inspektori. Vīrietis, ieraugot policijas darbiniekus, metās bēgt. Pēc vairākiem kilometriem braucējs ceļa līkumā nenovaldīja stūri un iebrauca grāvī.

1986. gadā dzimušais braucējs automašīnu vadīja 1,7 promiļu reibumā. Pēc neatliekamās palīdzības sniegšanas viņu nogādāja Jēkabpils slimnīcā. Savukārt viņa pasažieris no medicīniskās palīdzības sniegšanas atteicās.

Savukārt no Jēkabpils slimnīcas braucējs mēģināja aizbēgt. Tas gan neizdevās, taču bēgšanas iemesls ir visai skaidrs — viņam bija jāsēž nevis pie automašīnas stūres, bet aiz restēm, jo bija jāizcieš gadu ilgs cietumsods par iepriekš izdarītu noziegumu.

Šobrīd braucējs ir Aizkraukles policijas iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Sākts jauns kriminālprocess par braukšanu alkohola reibumā bez vadītāja apliecības. Vīrietim būs jāizcieš arī administratīvais sods par nepakļaušanos policijas darbinieku prasībām.

Šajā dienā Jaunjelgavā aizturēts vēl viens iereibis automašīnas BMW vadītājs.