Staburags.lv ARHĪVS

Aizkraukles policisti atsavina 100 tūkstošu cigarešu

Indulis Burka

2010. gada 16. aprīlis 12:38

7169
Aizkraukles policisti atsavina 100 tūkstošu cigarešu

Veicot profilaktiskos pasākumus un kratīšanu, Aizkraukles policijas iecirkņa darbinieki atsavinājuši 100 800 cigarešu. To pārvadātāji policijas darbiniekus mēģināja piekukuļot.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informē, ka 14. aprīlī Aizkraukles iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbinieki Aizkraukles pagastā uz ceļa apturot automašīnu Mercedes Benz 300  konstatēja, ka  braucamajā tiek vestas 60 000 kontrabandas cigarešu ar nosaukumu “Kiss” bez Latvijas Republikas akcīzes markām.
 
Divi vīrieši, kuri atradās automašīnā, mēģināja policijas darbiniekiem iedot kukuli.

1971. un 1968. gadā dzimušie vīrieši ievietoti Aizkraukles iecirkņa īslaicīgās aizturēšanas vietā un pašlaik lemj par drošības līdzekļa piemērošanu.
 
Veicot sankcionētas kratīšanas aizturēto dzīvesvietās, policisti atsavināja 40 800
dažādu nosaukumu cigarešu, kā arī 34,8 litrus nelegālā alkohola.
 
Uzsākti kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 221. panta 2. daļas un 323. panta 1. daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas kā arī par par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību. Par to paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, vai naudas sods līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.