Staburags.lv ARHĪVS

Attīstība grāmatvedības jomā. Dodamies līdzi laikam!

.

2019. gada 29. augusts 00:00

99
Attīstība grāmatvedības jomā. Dodamies līdzi laikam!

Latvijā arvien ir novērojama izaugsme dažādās nozīmīgās jomās, kurai seko arī pārmaiņas likumdošanā. Pavisam nesen esam pieredzējuši arī izmaiņas finanšu likumos, kuri regulē nodokļus un to aprēķinu. Ja agrāk katrs pats vienkārši varēja savest kārtībā savu grāmatvedību, tad tagad nereti ir jāmeklē kāds, kurš šīs lietas pārzina daudz padziļinātāk. Protams, ka šādi pakalpojumi un zināšanu kopums netiek sniegs bez maksas – lūk, vēl viens aspekts, par kura nokārtošanu nu ir jāizdod nopelnītie līdzekļi. Tomēr ir arī alternatīva; izmantojot kvalitatīvu grāmatvedības programmu, šo jomu varam sakārtot vienkārši un efektīvi.

Ja jums nav visaptveroša priekšstata par to, kur jūs tērējat nopelnītos līdzekļus, un cik daudz informācijas īsti ir pieejams par izdevumiem un kontiem, tad noteikti ir laiks šo visu glabāt un uzskaitīt vienā vietā. Dāņu vietne www.Regnskabsprogrammerne.dk piedāvā pārskatu par dažādām jaunām grāmatvedības programmām, kuras jums var ievērojami atvieglot darbu un palīdzēt uzņēmuma attīstībā. Ja jums nebūs precīza un visaptveroša priekšstata par to, kur jūs tērējat un ar ko nopelnāt, jūs ilgtermiņā varat ciest zaudējumus. Spēja darboties rentabli ir atkarīga no jūsu spējas izmantot tādu informāciju kā algas un citi izdevumi. Ja plānojat turpināt izaugsmi, jums jāzina, kad un kur samazināt izmaksas un pielāgot budžetu. Jūsu izmaksu un ieņēmumu analīzei vajadzētu būt vienkāršai, ja jūsu izmantotā grāmatvedības programmatūra ir atjaunināta un piemērota jūsu uzņēmumam.

Nereti varam pieredzēt, ka pašreizējā programmatūra jūsu biznesam vairs nedod labumu. Vai jūsu pašreizējā sistēma nodrošina automātiskus atjauninājumus? Vai tā ir pieejama daudziem lietotājiem un ir piemērota ērtai lietošanai? Vai jums ir nodrošināts skaidrs pārskats par jūsu finansiālo stāvokli jebkurā mirklī? Regnskabsprogrammerne.dk/gratis-regnskabsprogram/til-enkeltmandsvirksomhed pārstāvētās programmas nodrošina to versiju jaunināšanu, uzturēšanu un sistēmas administrēšanu, kas nozīmē, ka jums par to vairs nebūs jāuztraucas. Vairs nekāda uztraukuma par servera kļūmēm, jo visas programmas dublē pieejamos datus tā, lai tos nevarētu zaudēt un tie vienmēr būtu pieejami jūsu datorā vai viedtālrunī. Ja jūsu pašreizējā sistēma neatbilst kaut vienam no minētajiem apgalvojumiem, tad noteikti ir pienācis laiks mainīt savu sistēmu. 


Var gadīties arī, ka jūsu grāmatvedis iesaka veikt atjaunināšanu. Jūsu grāmatveža uzdevums ir palīdzēt jums veikt un pārvaldīt uzņēmuma grāmatvedību, tātad šis cilvēks saprot, kā lietas darbojas un kā jūsu grāmatvedības programmatūra varētu kavēt uzņēmuma attīstību. Ja nezināt, vai ir laiks atjaunināt grāmatvedības programmatūru, sazinieties ar savu grāmatvedi. Šis darbinieks būs lielisks palīgs tādu lēmumu pieņemšanai kā šis, un, iespējams, pat var ieteikt to, kas jums jāmeklē nākamajā programmā, lai uzlabotu grāmatvedības procesu. Jūsu grāmatvedis pazīst jūs un jūsu biznesu tāpēc, ja jums iesaka veikt atjauninājumus, noteikti ir vērts ieklausīties.