Staburags.lv ARHĪVS

Ieteikumi, kā izremontēt vannas istabu ar ierobežotu budžetu

.

2019. gada 21. augusts 00:00

349
Ieteikumi, kā izremontēt vannas istabu ar ierobežotu budžetu

Ikviens remonts mājoklī ir satraucošs, tas prasa gan laiku, gan naudas līdzekļus. Remonts ir gluži kā izaicinājums, jo ne vienmēr visas vēlmes var viegli realizēt, līdz ar to nākas šo to pārplānot. Vannas istabas remonts verētu būt pat viens no dārgākajiem visā mājoklī, tāpēc, lai lieki nepārtērētos, ir rūpīgi jāplāno visas izmaksas. Taču, ko darīt, ja budžets vannas istabas remontam ir ļoti ierobežots? Raksta turpinājumā atradīsi pāris ieteikumus, kā rīkoties šādā situācijā.


  • Ietaupi uz sagatavošanas darbiem

Kā jau zināms, tad sagatavošanas darbi prasa diezgan ilgu laiku. Ja esi nolēmis vannas istabas remontu uzticēt kādam meisteram, tad rēķinies, ka par šiem darbiem arī būs viņam jāmaksā. Taču, lai ietaupītu naudu, sagatavošanas darbus veic paša spēkiem. Tam nebūs nepieciešamas kādas speciālas zināšanas. Piemēram, atbrīvoties no esošajām flīzēm un citiem apdares materiāliem, atbrīvoties no vannas un poda, Tu noteikti vari paša spēkiem. Lai gan tas prasīs tavu laiku, beigās noteikti būsi ieguvējs, jo būsi ietaupījis naudu.


  • Izvēlies plastmasas caurules

Cauruļu mainīšana gan ir tā lieta, kas jāuztic profesionālim. Pat, ja Tev pašam liekas, ka spēsi tās apmainīt, nav garantijas, ka nepieļausi kādu kļūdu. Pat neliela kļūda var novest pie sliktām sekām, piemēram, remonts būs jāveic atkārtoti ne tikai savā mājoklī, bet, iespējams, arī kaimiņu mājoklī, kuri dzīvo zem Tevis. Ja vēlies ieekonomēt, tad noteikti izvēlies plastmasas caurules. Tās nav dārgas, taču ļoti izturīgas. Plastmasas caurules ir ļoti viegli montēt, ka arī tās kalpo vairākus desmitus gadu.


  • Uzstādi ventilāciju

Viena no lielākajām problēmām ikvienā vannas istabā ir paaugstināts mitruma līmenis. Mitrums bojā gan vannas istabas mēbeles, gan sienu krāsojumu. Lai vannas istabā uzturētu normālu mikroklimatu, ir jānodrošina laba gaisa apmaiņa. Tāpēc noteikti ierīko vantilatoru. Vislabākajā gadījumā tādu, kas darbosies uzreiz, kad telpā tiks ieslēgta gaisma.


  • Piedomā pie sienas apdares

Tā kā vannas istabas sienas nepārtraukti ir pakļautas lielam mitruma līmenim, kā arī dažādiem mazgāšanas līdzekļiem, tad noteikti izvēlies tādus apdares materiālus, kas ir izturīgi gan pret ūdeni, gan tīrīšanas līdzekļiem. Vislabākais variants noteikti būs flīzes.


  • Izvēlies kvalitatīvu grīdu

Tev noteikti nevajadzētu ietaupīt uz grīdas segumu un tā sagatavošanas darbiem. Izvēlies tādu grīdu, kas glābs kaimiņus no appludināšanas, ja tomēr būs radusies šāda situācija. Grīdas segumam noteikti vislabākais variants ir keramikas flīzes. Tā kā vannas istaba pēc platības ir maza telpa, tad izvēlies pēc izmēra mazākas flīzes, lai neveidotos lieki flīžu pārpalikumi.


  • Atjauno vannu

Ja remonta budžets patiešām ir ierobežots, tad, lai ietaupītu, nemet laukā veco vannu. To vari viegli atjaunot un tā Tev kalpos vēl vairākus gadus. Tomēr, ja vēlies iegādāties jaunu vannu, tad ieskaties internetveikalā 220.lv. Tur ir pieejamas vannas, kā arī tualetes podi un daudz kas cits, kas nepieciešams vannas istabai. Plašajā piedāvājuma klāstā Tu noteikti atradīsi to, ko vēlies, un par izdevīgām cenām.


  • Izvēlies dušas kabīni

Nav noslēpums, ka dušas kabīne palīdz ieekonomēt ne tikai telpu, bet arī naudas līdzekļus. Kāpēc? Jo, mazgājoties dušā, Tu patērē pat sešas reizes mazāk ūdens. Tāpēc, ja vēlies, lai ilgtermiņā Tev sanāk ietaupīt, tad noteikti izvēlies dušas kabīni.