Staburags.lv ARHĪVS

Plīts meklējumos: Kā izvēlēties labāko?

.

2019. gada 10. augusts 00:00

147
Plīts meklējumos: Kā izvēlēties labāko?

Neatkarīgi no tā,  vai iekārto virtuvi no jauna vai vienkārši vēlies to papildināt ar jaunu sadzīves tehniku, ir svarīgi izvēlēties labākos, atbilstošākos risinājumus. 

Vairāki plīts veidi – izvēlies piemērotāko

Vispirms izlem – vēlies tradicionālu ierīci ar vairākām funkcijām vai arī Tev nepieciešama tikai plīts virsma. 

Populārs risinājums ir iebūvētās plītis – tādā veidā var panākt modernu, saskaņotu virtuves koptēlu. Taču jāņem vērā, ka ieviest kādas pārmaiņas virtuves iekārtojumā līdz ar to kļūst sarežģītāk. 

Nākamais aktuālais jautājums – izvēlēties elektrisko vai gāzes plīti. Attiecībā uz šo izvēle, iespējams, nemaz nav iespējama. Piemēram, ja mājoklī nav pieejama gāzes padeve, tad elektriskā plīts ir vienīgā opcija. Ja izvēle ir, jāņem vērā daži aspekti. Piemēram, elektriskie modeļi ir ar modernāku dizainu, tie ir arī vieglāk tīrāmi. Un, ņemot vērā, ka elektriskās plītis šobrīd ir populārākas, arī izvēle ir lielāka. Gāzes plītis parasti ir ar tradicionālāku dizainu, taču var būt ekonomiskāks risinājums – kaut vai tādēļ, ka gāze joprojām ir lētāka pa elektroenerģiju. 

Svarīgi aspekti, ko ņemt vērā

Viens no aspektiem, kas jāizvērtē, ir nepieciešamais plīts izmērs. Vidusmēra ģimenei parasti pietiek ar standarta plīti, taču lielākām ģimenēm attiecīgi jāizvēlas kāds no lielajiem plīts modeļiem. Protams, pirms tam jāizvērtē, kāda ir virtuves platība, kur jauno plīti visparocīgāk novietot. 

Vēl viens faktors, kas jāizvērtē, ir cepeškrāsns ietilpība. Te jāņem vērā katra paša individuālās prasības un ieradumi. Parasti lielākām plītīm ir arī ietilpīgāka cepeškrāsns. 

Šobrīd nopērkamas plītis ar daudz un dažādām funkcijām. Dažas no tām ir patiešām noderīgas, citas – tā arī nekad netiek izmantotas. Tādēļ pirms tam jāizvērtē, kas ir nepieciešams, lai nenāktos pārmaksāt par to, ko nemaz nelieto. Dažas no funkcijām, kas jāizvērtē, ir:

  • Bērnu drošības funkcijas – ja mājās ir mazi bērni, tās var būt ļoti noderīgas;

  • Automātiskā dzesēšana – gudras tehnoloģijas, kas atpazīst situāciju, kad siltuma padeve vairs nav vajadzīga;

  • Pašattīrīšanās funkcija – cepeškrāsns tīrīšana var būt grūts darbs. Pašattīrīšanās funkcija šo uzdevumu var padarīt kaut nedaudz vienkāršāku;

  • Izturība pret pirkstu nospiedumiem – lai aizsargātu plīts izskatu, vērts izvēlēties plīti, kas ir izturīga pret pirkstu nospiedumiem 

Šī ir tikai daļa no funkcijām, kas pieejamas mūsdienās plītīs, tādēļ, pirms izvēlies īsto plīts modeli, ir vērts veikt padziļinātu piedāvājuma izpēti. 

Kur iegādāties plīti?

Ne mazāk svarīgs jautājums ir plīts iegādes vieta. Viens no risinājumiem ir doties uz sadzīves tehnikas veikalu un izvēlēties kādu no tur esošajiem plīts modeļiem. Tomēr tā nav vienīgā opcija, kur iegādāties elektrisko plīti – daudzveidīga izvēle pieejama arī labākajos interneta veikalos, kas dod iespēju ar piedāvājumu iepazīties jebkurā sev ērtā laikā un vietā. 

Ja dod priekšroku pirkumu noformēšanai internetā, vērts ieskatīties arī interneta veikalā 220.lv. Tur pieejami vairāk sadzīves tehnikas piedāvājumi virtuvei  - ne tikai plītis vien. Ērtā meklēšanas funkcija ļaus izvēlēties konkrētām prasībām atbilstošus sadzīves tehnikas modeļus. Pēc tam atliks tikai salīdzināt un izvēlēties piemērotāko. 

Tiem, kuri šaubās par tik lielu pirkumu veikšanu internetā, jāpatur prātā, ka, iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – pircējam ir tiesības 14 dienu laikā iegādāto preci atdod atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ tomēr neatbilst prasībām. Iepērcies droši, pirms tam rūpīgi iepazīstoties ar informāciju par ierīces tehniskajiem parametriem.