Staburags.lv ARHĪVS

Īstā datorgalda izvēle var uzlabot Tavu produktivitāti

.

2019. gada 6. augusts 14:32

132
Īstā datorgalda izvēle var uzlabot Tavu produktivitāti

 Nav noslēpums, ka vide mums apkārt ietekmē to, kā jūtamies. Tā kā mūsdienās daudzi cilvēki izvēlas daļēji vai pat pilnībā strādāt no mājām, nepieciešams iekārtot savām vajadzībām piemērotu darba zonu vai istabu, kurā noteikti būs vajadzīgs galds Tavam datoram. Šajā rakstā esam apkopojuši svarīgāko, kas Tev jāzina par datorgalda nozīmi un izvēles faktoriem.

Kādēļ nepieciešams datorgalds?

Datorgalda lietošanas priekšrocības dažādos gadījumos var atšķirties, ņemot vērā Tavas individuālās vajadzības un mēbeles dizainu. Taču ir vairāki pamata iemesli, kādēļ arī Tev būtu vērts datorgaldu, ja to vēl neesi iegādājies:

  • Tirdzniecībā ir pieejami galdi, kas piemēroti dažādiem datoriem – gan portatīvajiem, gan stacionārajiem modeļiem. Jebkurā gadījumā datora lietošanai noteikti vajadzētu izvēlēties šim mērķim piemērotu mēbeli, nevis klasisko rakstāmgaldu, virtuves galdu vai pat kafijas galdiņu. Atbilstošs datorgalds ne tikai saudzēs Tavu ķermeni un stāju, bet arī veicinās Tavu produktivitāti, nodrošinot komfortu rakstīšanas laikā.

  • Stacionāro datoru galdi no citiem nereti atšķiras ar iebūvētu izvelkamu nodalījumu klaviatūras novietošanai. Ja ikdienā izmantosi šī tipa datoru, šāds dizains noteikti var palīdzēt ietaupīt vietu uz datora virsmas, jo klaviatūra nebūs redzama, kad to neizmantosi.

  • Salīdzinot ar klasiskajiem galdiem, datorgaldu piedāvājumā var atrast daudzus kompaktus un vieglus modeļus, kurus var ērti salikt un nepieciešamības gadījumā pārvietot. Piemēram, interneta veikalā 220.lv pieejami arī saliekamie datorgaldi, kuri paredzēti laptopa izmantošanai, sēžot gultā vai dīvānā. Šāds galdiņš ne tikai nodrošinās Tev komfortu, bet arī pasargās ierīci no sasilšanas.

  • Datorgaldu dizainus mūsdienās veido, ievērojot ergonomikas principus, proti, sēdēšanas laikā pēc iespējas samazināta negatīvā ietekme uz Tavu stāju un redzi, taču, protams, nedrīkst aizmirst, ka arī pašiem jāatceras ik pa laikam izkustēties, it īpaši, ja daudz laika pavadi, sēžot pie datora.

  • Ja esi gatavs ieguldīt mazliet vairāk līdzekļu datorgalda iegādē, vari izvēlēties modeli, kas papildināts ar ietilpīgiem plauktiem, skapīšiem vai atvilktnēm. Šī ir vērtīga opcija, ko noteikti vajadzētu pārdomāt. Šāds galds ļaus Tev uzturēt visus svarīgākos dokumentus, grāmatas un citus priekšmetus tuvumā, kad strādāsi pie datora.

Kritēriji, kuriem pievērst uzmanību, pērkot datorgaldu:

  • Forma. Aplūkojot interneta veikala 220.lv datorgaldu piedāvājumu, noteikti pamanīsi, ka pircēji var izvēlēties no dažādām datorgaldu formām. Populārākā noteikti ir taisnstūrveida forma, kas ļauj galdu novietot telpā, kur vien nepieciešams. Stūra galda nosaukums jau pasaka priekšā, kur tas parasti atrodas. L-formas datorgaldi arī ir iecienīti, jo tie dod papildu vietu dažādu mantu uzglabāšanai “pa rokai”. Tas, kuru modeli izvēlēties, Tev jānosaka, ņemot vērā pieejamo platību, kā arī savas vajadzības, taču raugies, lai galds nebūtu pārāk mazs.

  • Papildu iespējas. Šeit noteikti var minēt atvilktni datora klaviatūrai, slēdzamus skapīšus un atvilktnes, kā arī īpaši veidotu galda dizainu, kas atvieglo elektronisko ierīču vadu pārvaldību, lai tie netraucētu ikdienā. Tāpat mēdz būt galdi, kuriem ir atsevišķa zona, kas paredzēta, piemēram, skaļruņu novietošanai.

  • Materiāls un dizains. Datorgaldi var būt gan pavisam vienkārši, gan arī veidoti sarežģītā dizainā, ar daudzām detaļām. Populārākie materiāli, kurus izmanto galdu izgatavošanā ir kokšķiedru un kokskaidu plātnes, finieris, masīvkoks, stikls un metāls. Dabīga koka galds izskatīsies skaisti, taču tas būs jāsargā no mitruma un cita veida ārējās ietekmes. Lētāka alternatīva, kas priecēs ar pievilcīgu dizainu, ir kokšķiedru un kokskaidu plātņu mēbeles, kas izceļas ar vieglumu un izturību.

Ienāc 220.lv un izvēlies datorgaldu, kas ļaus Tev sasniegt labākus rezultātus, nodrošinot komfortu un funkcionalitāti!