Staburags.lv ARHĪVS

Ieteikumi, kā pagarināt auto akumulatora kalpošanas laiku

.

2019. gada 8. augusts 00:00

250
Ieteikumi, kā pagarināt auto akumulatora kalpošanas laiku

 Auto akumulators ir viena no svarīgākajām transportlīdzekļa detaļām. Tas nodrošina nepieciešamo enerģiju ne tikai mašīnas iedarbināšanai, bet arī elektronikas lietošanai (gaismas, kondicionieris, radio un tamlīdzīgi). Ikvienam šoferim, kuram rūp sava automašīna, vajadzētu zināt ne tikai to, kad apsvērt akumulatora nomaiņu, bet arī, kā panākt, ka esošais akumulators kvalitatīvi pilda savu funkciju ilgāk.

Vidējais auto akumulatora kalpošanas laiks

Lai arī mašīnas akumulatora darbības mūžu var ietekmēt tā modelis, izmantošanas intensitāte un citi aspekti, vidēji tas variē no diviem līdz pieciem gadiem, taču var būt gadījumi, kad tas nokalpo pat astoņus gadus. Viens no svarīgiem faktoriem, kas ietekmē akumulatora mūžu, ir laika apstākļi. Auto dzinējs darbošanās rezultātā rada siltumu un, ja to papildina arī karstums, kas nāk no ārējās vides, šī kombinācija var ievērojami pasliktināt akumulatora darbību.

Ko darīt, lai auto akumulatori kalpotu ilgāk:

  1. Rūpējies par visu mašīnu kopumā.

Ja vēlies, lai Tavs transportlīdzeklis ne tikai izskatītos labi, bet arī darbotos bez problēmām, par to atbilstoši ir jārūpējas, proti, regulāri jāveic apkope, nepieciešamie remonti, jāuzstāda atbilstošas detaļas un arī jāpiedomā pie sava braukšanas stila. Rūpes par auto akumulatoru sākas no rūpēm par visu transportlīdzekli kopumā, jo visa tās sistēma darbojas vienoti, tāpēc, ja kāda daļa nefunkcionēs pareizi, agrāk vai vēlāk tiks ietekmētas arī pārējās detaļas.

  1. Centies retāk doties īsos braucienos.

Kurš gan no mums nav izmantojis auto, lai dotos uz netālu esošo veikalu vai citur? Lai arī, no vienas puses, transportlīdzekļa izmantošana padara ikdienu ērtāku, šāda īsu braucienu veikšana ikdienā neļauj auto akumulatoram pilnībā uzlādēties, kā rezultātā sarūk tā kopējais kalpošanas laiks. Auto akumulatori būs Tev pateicīgi, ja vismaz ik pa laikam dosies arī garākos braucienos.

  1. Novērs korozijas veidošanos.

Viena no problēmām, kas skar daudzus akumulatorus, ir korozijas jeb rūsas parādīšanās uz pieslēguma vietām un citur, kā rezultātā tiek pasliktināta strāvas plūsma. Lai no šīs problēmas atbrīvotos, vēlams ik pa laikam pārbaudīt akumulatora vizuālo izskatu un nepieciešamības gadījumā uzmanīgi notīrīt rūsas pēdas.

  1. Veic akumulatora pārbaudi.

Apzinoties, kādā stāvoklī Tava auto akumulators ir šobrīd, Tu vieglāk vari paredzēt, cik ilgs būs tā mūžs. Gan mājas apstākļos, gan arī servisā vari pārbaudīt akumulatora izplūdes strāvu.

  1. Kāpjot ārā no auto, izslēdz gaismas.

Šī ir viena no situācijām, kuru mēdz piedzīvot daudzi autovadītāji. Iespējams, neuzmanības vai citu iemeslu dēļ gadās, ka, kāpjot ātrā no mašīnas, aizmirstam izslēgt auto gaismas, kas var novest pie akumulatora izlādēšanās. Lai no tā izvairītos, centies vienmēr sev atgādināt, ka jāpārbauda gaismas, pirms ej prom no transportlīdzekļa.

  1. Nelieto automašīnas elektroniku, kad dzinējs ir izslēgts.

Izmantojot radio, kondicionieri vai cita veida elektroniku brīdī, kad mašīnas dzinējs nedarbojas, Tu radi lielu slodzi auto akumulatoram, kā rezultātā tas ne tikai ātrāk izlādējas, bet arī nolietojas.

  1. Pārbaudi, vai akumulators ir stingri nostiprināts.

Ja auto akumulatori nestāvēs stingri savā vietā, dažādu vibrāciju un triecienu rezultātā tiem var rasties bojājumi. Tieši tāpēc vēlams ik pa laikam pārbaudīt, vai akumulators ir pareizi nostiprināts, it īpaši, ja ikdienā bieži pārvietojies pa bedrainiem, nelīdzeniem ceļiem.

Ja meklē veikalu, kur pieejami labākie auto akumulatori, ienāc 220.lv – šajā mājas lapā, kur atradīsi vairāk nekā 350 dažādus modeļus no A-Mega, Bosch, Energizer, Varta, Exide un daudziem citiem ražotājiem.