Staburags.lv ARHĪVS

Kā plānot ceļojumu, lai maciņš nepaliktu tukšs?

.

2019. gada 5. augusts 10:18

79
Kā plānot ceļojumu, lai maciņš nepaliktu tukšs?

Ceļojuma plānošana ir vienlaikus ļoti aizraujoša, bet arī stresa pilna aktivitāte. Zinātnieki pat apgalvo, ka nereti cilvēkiem ceļojuma gaidīšanas posms dod daudz vairāk prieka, nekā paša došanās uz ārzemēm. Protams, ir arī cilvēki, kas metas brīvdienu piedzīvojumos daudz neplānojot – ķer mirkli un izbauda sajūtas.


Lai arī kāds tipa ceļotājs esi Tu, vienmēr ir svarīgi saplānot vismaz vienu atvaļinājuma aspektu – finanses. Galu galā, neviens negrib attapties situācijā, kad neplānoti ātri izbeigušies līdzekļi, bet atvaļinājums gan vēl rit pilnā sparā. Lūk, daži padomi un vadlīnijas, kurām sekot gan ceļojuma plānošanas posmā, gan paša atvaļinājuma laikā.

Iegādājies visu laicīgi un tiešsaistēPlānojot ceļojumu, protams, ir vēlme koncentrēties uz izklaidēm, taču ir svarīgi saprast, kādas būs trīs galvenās ceļojumu pozīcijas:

  • Transports uz atpūtas vietu un galamērķī;

  • Nakšņošanas vieta vai vietas;

  • Maksas izlaides, kuras ir vēlme apmeklēt.

Lielākā daļa no šīm pozīcijām var būt gan ļoti dārgas, gan maciņam draudzīgas – viss atkarīgs no vēlmēm un laicīgas plānošana.


Izvēlies izdevīgāko transportuCeļojumos var doties daudz dažādos veidos – ar privāto automašīnu, ar kruīza kuģi vai ar lidmašīnu. Privātā automašīna dod izvēles brīvību, taču tālākos ceļojumos ar to būs grūti doties. Ja nolem izmantot šo ceļojuma veidu, Tev ir jāsaprot, cik būs šoferu, kur tiks pildīta bāka un kādi maksas ceļi atrodas plānotajā maršrutā. Daudzas navigācijas piedāvā arī apbraukt maksas ceļus, tomēr tas krietni samazina pārvietošanās ātrumu un var gadīties, ka plānoto ceļu nobrauksiet daudz ilgākā laika posmā. 

Ja plāno izmantot kruīza kuģa pakalpojumus, pērc biļetes laicīgi, jo tās var izpirkt, savukārt pērkot biļetes izmanto īpaši gudru stratēģiju. Pats galvenais ir biļetes nenopirkt ne par ātru, ne par vēlu – parasti visizdevīgākās tās ir 2-3 mēnešus pirms brauciena, ja runa ir par Eiropas galamērķiem. Savukārt uz tālākām vietām vislabāk biļetes iegādāties 5-6 mēnešus pirms plānotā ceļojuma. Internetā ir pieejami daudz dažādu rīku, kas palīdzēs Tev:

  • Uzzināt vislabāko laiku konkrētu biļešu iegādei;

  • Atrast visizdevīgākos savienotos reisus uz noteiktu galamērķi;

  • Saprast, kurā datumā ir visizdevīgāk ceļot;

  • Atrast labākos cenu piedāvājumus Tevis interesējošā dienā.

Izmantojot šos rīkus, Tu savus transporta izdevumus vari samazināt pat uz pusi. Tāpat noskaidro arī, kā visizdevīgāk pārvietoties pilsētā, kuru plāno apmeklēt. Iespējams atliek iegādāties vienu biļeti, lai izdevīgi brauktu ar visu sabiedrisko transportu visu ceļojuma laiku!


WqlKcvYaJ9jcBZBa3bkjl6vZ1bCg9L7mPR-V3zbU

Foto: Pixabay.com

Naktsmājas un izklaides rezervē pirms braucienaLai gan dāžādi tiešsaistes servisi piedāvā rezervēt mājokļus par tiem maksājot tikai galamērķī, labāk apmaksā tos jau pirms došanās ceļojumā. Tādā veidā būsi drošs, ka rezervējums jau ir pieņemts un ceļojuma laikā Tev vairs ne par ko nebūs jāsatraucas. Tiesa – pievērs uzmanību atsauksmēm par naktsmājām un rezervē tikai tādas viesnīcas vai dzīvokļus, kas ir citu ceļotāju pārbaudīti. Izmanto pārbaudītas sistēmas kā airbnb.com, kas naudu naktsmājas īpašniekam pārskaita tikai tad, kad esi tajā veiksmīgi iekārtojies. Arī biļetes uz izklaides pasākumiem vari iegādāties jau iepriekš, turklāt bieži vien tās iegādāties internetā būs lētāk nekā kasēs. Apskati, vai Tev nepienākas vēl kāda papildus atlaide, jo daudzviet Eiropā ir atlaides studentiem un jauniešiem līdz 25 gadu vecumam.

Ceļojuma laikā tērējies dienas budžeta ietvarosLai gan ceļojumā negribas skaitīt ne naudu, ne laiku, tomēr ir lietderīgi izrēķināt, cik daudz naudas vidēji vienā dienā Tu vari atļauties tērēt ēšanai, suvenīriem un citiem pirkumiem. Piemēram, ja nedēļas ilgā ceļojumā Tev ir līdzi 500 eiro, tad zini, ka vairāk par 70 eiro dienā nebūtu labi iztērēt, citādi var sākt interesēt online kredīts. Lai galīgi nebojātu atvaļinājuma prieku, ja tomēr kādu dienu gadās iztērēt vairāk naudas – nākamajā padomā, kā vari ietaupīt. Piemēram, ja vienu dienu nolem pavakariņot autentiskā restorānā, nākamajā dienā pameklē, kur ir kāda jauka ēstuve tālāk no tūrisma objektiem – tās būs ne vien lētākas, bet arī parādīs pilsētas patiesos vaibstus.

Apdrošinies vai nodrošiniesŅemot vērā, ka dzīvē notiek visādi, ir jārēķinās, ka ceļojuma laikā var atgadīties kaut kas nepatīkams, piemēram, Tev var nozagt maku vai arī var rasties papildus izdevumi par transportu, ja nokavē kādu plānoto reisu. Viens no veidiem, kā sevi pasargāt no šādām situācijām ir iegādāties ceļojuma apdrošināšanu. Tā nemaksā daudz, bet var palīdzēt atgūt neplānoti iztērētu naudu situācijās, kas nav no Tevis atkarīgas. Tomēr ne vienmēr apdrošināšana sedz visus izdevumus un lielākoties nauda Tev tiek atgriezta vēlāk. Ko darīt, ja esot ārzemēs negaidīti ir nepieciešami papildu naudas līdzekļi? Viena no iespējām ir online kredīts.


uJLkxZrQGy-EFRHdGOZIUcSqPLVITCfdJgaiwnEI

Foto: Pixabay.com

Kā palīdz online kredīts atvaļinājumā?Online kredīts ir īpaši ērts aizdevuma veids, gadījumā, ja esi ceļojumā, jo fiziski aiziet un aizpildīt pieteikumu aizdevumam Tev vienkārši nebūs iespējams. Ja šis nebūs Tavs pirmais kredīts online, tad Tu jau būsi reģistrējies kāda aizdevēja mājaslapā. Tas nozīmē, ka Tev būs nepieciešams tikai ieiet aizdevēja sistēmā un paziņot aizdevējam, ka Tev atkal būs nepieciešams kredīts online. Ja iepriekš online kredīts nav bijis aktuāls, tad Tev būs jābūt pieejamai iespējai pārskaitīt vienu centu aizdevējam sava konta autentifikācijai. 

Var būt daudz un dažādu negaidītu situāciju brīžos, kad esi svešā valstī, kuru Tu nepārzini. Lūk, biežākie gadījumi, kad cilvēkiem ceļojuma laikā ir noderējis kredīts online:

  • Kad ir nozagts maks un tajā esošā nauda;

  • Negaidīti izdevumi par transportu, piemēram, nokavēta reisa vietā jāiegādājas vēl viena biļete;

  • Nozaudēta bagāža un nepieciešams iegādāties lietas, kuras bija plānots paņemt līdzi no mājām.

Lai kredīts online vienmēr varētu Tevi glābt, rūpējies par to, ka turi atsevišķi telefonu vai kodu kalkulatoru no maka. Tādā gadījumā, ja paliec bez naudas un kredītkartēm, Tev vismaz būs pieejams kredīts online un pastāvēs iespēja arī naudu pārskaitīt kādam citam ceļojuma biedram, kam maks nebūs nozagts. 


Lai arī kāda vajadzība Tevi spiestu, atceries, ka kredīts online ir nopietnas finanšu saistības, tādēļ vienmēr aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas naudu pēc ceļojuma atdot noteiktajā termiņā un apmērā!