Staburags.lv ARHĪVS

Neretas sporta svētkos spilgtām emocijām piepildīta diena

Žanna Miezīte

2019. gada 23. jūlijs 08:50

2349
Neretas sporta svētkos spilgtām emocijām piepildīta diena

20. jūlijā koši sapostā Ērberģes muiža visā tās teritorijā pulcēja sportotgribētājus ne tikai no visa Neretas novada, bet arī no kaimiņu novadiem un pagas­tiem — Viesītes, Daudzevas, Aizkraukles, Lones, Bārbeles, Valles, Biržiem, Kurmenes, Sēlpils — un tālākām Latvijas vietām — Ilūkstes, Rīgas, Jēkabpils, Saldus. Pēc sena ieraduma Sporta svētki bija aicinājums atbraukt uz dzimto pusi arī tiem mazzalviešiem, kuri tagad dzīvo un strādā ārzemēs.

Sporta hallē divos laukumos strītbolā sacentās vīru un sieviešu komandas. Kausu un zelta medaļas pārliecinoši ar visām uzvarām izcīnīja “Saules sporta klubs” (Sandis Riekstiņš, Mārtiņš Putnieks, Kaspars Cipruss un Juris Jurašs), sudraba medaļas un kauss komandai no Vecumnieku novada “Dinamo” (Oskars Briņķis, Jānis Kļaviņš, Kristaps Kļaviņš un Ēriks Ķikurs), 3. vieta ar tādu pašu punktu skaitu, bet, savstarpējā spēlē zaudējot, komandai no Sēlpils pagasta “Puļpāni” (Mairis Dzenis, Vitolds Zemītis, Gintars Krūmiņš, Mārtiņš Dembergs). Dāmu konkurencē uzvarēja neretietes Amanda Regute, Endija Kapele un Edīte Grigalovičina.
Sīvas cīņas risinājās abos volejbola laukumos vīriem. 1. vieta komandai “Grants” no Jēkabpils (Māris Razujevs un Reinis Prīdāns), sudraba medaļas saņēma pilskalnieši Jānis Kārtiņš un Denijs Grīnvalds, bronza “Ērgļiem” (Valdis Kārtiņš un ērberģietis Gundars Ziemelis). Arī dāmām deviņu komandu konkurencē cīņa izvērtās spraiga, īpaši starp neretietēm. Uzvarēja komanda “Neretas gepardi” (Amanda Regute un Endija Kapele), sudrabs vallietēm Airisai Cimermanei un Amandai Bartkevičai, bronza neretietēm Anitai Kuzņecovai un Kitijai Kuzņecovai.
Kā vienmēr ļoti saspringta un intriģējoša bija minifutbola spēle. Ar pēcspēles sitieniem kausu un zelta medaļas izcīnīja Ērberģes komanda (Andris Bīmanis, Mārcis Bīmanis, Rolands Ķiršs, Raitis Lapiņš, Alens Tomass Griškevičs, Jānis Ārends un Tahirs Putraševičs), kausu un sudraba medaļas saņēma Neretas “Broders” (Olafs Osītis, Miks Saldovers, Gatis Urķis, Agnis Koklevskis, Matīss Kupcis un Artis Cīrulis). Bronzas medaļas izcīnīja viesītieši (Endijs Čibulis, Jānis Širokovs, Uģis Salenieks, Juris Zans, Jānis Parulis un Vitolds Zemītis).
Pēc volejbola un minifutbola sīvajām cīņām notika draugu stafete. Tā, līdzjutēju ļoti atbalstīta, draugu komandas pārbaudīja vairākos posmos — bija ievainotā nešana, iešana ar koka kājām, bumbiņas vadīšana līkločos ar florbola nūju, draudzīga iešana ar četrvietīgajām slēpēm un šaušana pa bundžām. Visdraudzīgākie izrādījās viesītieši Endijs Čibulis, Juris Zans, Endija Kapele, Amanda Regute un Uģis Salenieks, otrs labākais laiks komandai no Mazzalves “Zvilnas” (Hilda Zvilna, Amanda Zvilna, Karīna Griķe, Laura Zvilna un Armands Semjonovs). Godpilnā 3. vieta “Stiprajiem” (Kitija Protapa, Deizija Milaičikova, Sabīne Drevinska, Normunds Milaičikovs, Kristaps Siljānis).
Individuālās sacensības norisinājās šaušanā ar pneimatisko šauteni, šaušanā pa bundžām ar pneimatisko pistoli, šautriņu mešanā un ļoti gaidītā azartiskā sacensībā makšķernieka zābaka mešanā.
Šaušanā mērķi ar pneimatisko šauteni 69 vīru konkurencē uzvarēja Didzis Jakubovs, 2. vieta Intam Janavam, bet bronzas medaļa Normundam Milaičikovam. Dāmām 47 sievu konkurencē medaļas sadalīja mazzalvietes — zelts Jolantai Laumanei, sudrabs Intai Griškevičai, bronza Baibai Dambrānei.
Šaušanā pa bundžām 83 vīru konkurencē, notriecot visas bundžas un cīnoties finālā, uzvarēja Armands Zeltiņš, 2. vieta Marekam Dobrovoļskim, 3. vieta Oskaram Spilvam. Arī dāmas pie uzvaras tika, pāršaujot finālā. Zelts Nellijai Gurklei, sudrabs Ancei Brāzmai, bet bronza Līgai Spuravai.
Šautriņu mešanā 69 vīru konkurencē vistrāpīgākais bija Mārtiņš Dembergs, 2. vieta Edijam Čibulim, 3. vieta Rinaldam Šimēnam. No 76 dāmām visprecīzāk šautriņas meta Ramona Krilova, 2. vieta Līvai Drevinskai, 3. vieta Elīnai Vegnerei. 53 bērnu līdz 14 gadiem konkurencē zelta medaļa Kitijai Protapai, sudrabs Kristeram Langam, 3. vieta Jogitai Rutkai.
Sacensības noslēdza makšķernieka zābaka mešana. No vīriem vistālāk zābaku aizmeta Jaroslavs Bīmanis, tikai par 40 cm tuvāk zābaks lidoja Mārtiņam Kučeram, bet 3. vieta Marekam Grīgam. Dāmu konkurencē jau tradicionāli, bet sīvā cīņā ar Kristīni Brālīti uzvarēja Inna Turoka, 2. vieta, zaudējot tikai ar 40 cm, Kristīnei Brālītei un 3. vieta Ramonai Krilovai.
Šogad bērniem tika piedāvāta ļoti plaša atrakciju programma, ko sarūpēja un vadīja biedrība “Ērberģietes”. Šīs atrakcijas apmeklēja 168 dalībnieki. Bija iespēja arī pabraukt ar zirgiem un izklaidēties piepūšamajās atrakcijās.
Vakarā Ērberģes sporta hallē pulcējās ļoti daudz dejotgribētāju un grupas “Tranzīts” fanu. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja arī noskatīties svētkiem sarūpēto ugunsšovu. Pēc pasākuma apmeklētāju atzinuma tā bija spil­gtām emocijām piepildīta diena gan lieliem, gan maziem, tās bija arī sirsnīgas tikšanās ar sen nesatiktiem draugiem.

Svētku organizatoru foto