Staburags.lv ARHĪVS

Tāllēkšanas bedri uzrok Latvijas rekordists Māris Bružiks

Tāllēkšanas bedri uzrok Latvijas rekordists Māris Bružiks

Kokneses sporta centra stadionā pirmo reizi aizvadītas Latvijas rekordista trīsoļlēkšanā Māra Bružika kausa izcīņas sacensības trīssoļlēkšanā. Sacensības klātienē vēroja un uzraudzīja pats Māris Bružiks, kurš ir veiksmīgākais Kokneses trīsoļlēcējs. Māris Bružiks 1988. gadā Rīgā sasniedza Latvijas rekordu trīsoļlēkšanā —17,56 m, kas līdz šodienai nav pārspēts. 
Ideja par sacensībām pirms pieciem gadiem radās ilggadējam sporta skolas vieglatlētikas trenerim Igoram Lullem. Tika uzrunāts visu laiku slavenākais Latvijas trīssoļlēcējs, Latvijas rekordists, pasaules un Eiropas čempions trīssoļlēkšanā telpās, Eiropas vicečempions un pasaules čempionāta trešās vietas ieguvējs koknesietis Māris Bružiks, kurš nekavējoties piekrita šai idejai un palīdzēja sacensību norisē. 
Sacensībās Koknesē pieredzējušais trīsoļlēcējs no darba nebijās un personīgi uzraka tāllēkšanas bedri pirms katras grupas starta un sekoja līdzi, lai apstākļi būtu teicami.
Dažāda kaluma medaļas izcīnīja pieci pašmāju trīsoļlēcēji. U16 meiteņu grupā bija vislielākā konkurence — 13 dalībnieces. 2. vietu ieguva Evelīna Vitenberga (treneris V. Ņuhtiļins) ar 10,57 m tālu lēcienu. U18 meiteņu grupā bronzu ieguva Una Gadzāne (V. Ņuhtiļins, 9,40 m). Šīs grupas zēnu konkurencē uzvarēja Otto Gustavs Bērzkalns (V. Ņuhtiļins). Otto aizlēca 12,21 m tālu, kas ir viņa jaunais personīgais sniegums. Vīru grupā pārliecinoši labākais bija Dāvis Kalniņš. Viņš vienīgais lidoja tālāk par 14 m, uzrādot sacensību labāko rezultātu un jaunu personīgo sasniegumu — 14,46 m. 35+ konkurencē sudrabu izcīnīja Māris Eglītis ar 11,95 m tālu lēcienu. 

Vairāk lasiet laikraksta “Staburags” 19. jūlija numurā. 

Gintas Grincēvičas foto