Staburags.lv ARHĪVS

Saimniecības "Vecsiljāņi" apgrozījums pērn saruka par 7%

LETA

2019. gada 16. jūlijs 12:00

381
Saimniecības "Vecsiljāņi" apgrozījums pērn saruka par 7%

Kokneses novada piensaimniecība SIA "Vecsiljāņi", kurā ražo sierus ar zīmolu "Ievas siers", pagājušajā gadā strādāja ar 3,711 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 1,6% - līdz 945 219 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".
Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmuma apgrozījums aizvadītajā gadā saruka salīdzinājumā ar gadu iepriekš tirgus svārstību dēļ.
Turpmāk "Vecsiljāņi" plāno neatlaidīgi turpināt strādāt pie jaunu iespēju izpētes ar Eiropas Savienības (ES) fondu projektiem saistītajos jautājumos starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, meklēt jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus.
Piensaimniecības vadība arī uzsver, ka viens no galvenajiem mērķiem "Vecsiljāņu" attīstībā ir iekšējo vadības un kontroles procesu uzlabošana un pilnveide. Lielu vērību kompānija velta arī darba drošības un vides aizsardzības pasākumiem.
Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017.gadā "Vecsiljāņi" strādāja ar 3,989 miljonu eiro apgrozījumu un 961 062 eiro peļņu.
Kompānijas ieraksts mājaslapā liecina, ka "Vecsiljāņu" pamatnozares ir piena lopkopība un kviešu, miežu, auzu, rudzu, kukurūzas un zālāju audzēšana. Kompānijas mājaslapā teikts, ka zemnieku saimniecības "Vecsiljāņi" pamatnozares ir piena lopkopība un kviešu, miežu, auzu, rudzu, kukurūzas un zālāju audzēšana. Saimniecībā strādā strādā 40 darbinieki un "Vecsiljāņi" apsaimnieko vairāk nekā 1000 hektārus zemes, un kopj apmēram 500 piena govis. Cieto sieru ar nosaukumu "Ievas siers" "Vecsiljāņi" sāka ražot 2010.gada martā.
Kompānija reģistrēta 1991.gadā, un kompānijas pamatkapitāls 50 000 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Juris Sprukulis.