Staburags.lv ARHĪVS

Piektdien Neretas novadā notiks ugunsdzēsēju praktiskās mācības

www.staburags.lv

2019. gada 11. jūlijs 10:33

186
Piektdien Neretas novadā notiks ugunsdzēsēju praktiskās mācības

Piektdien, 12.jūlijā, plkst. 11 Valsts sociālās aprūpes centra "Latgale" filiālē “Mēmele”, kas atrodas Neretas novada Mazzalves pagastā, notiks ugunsdzēsēju praktiskās mācības — informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste. 
Mācību scenārijs paredz, ka sociālās aprūpes centra dzīvojamās ēkas otrā stāva vienā no istabām izceļas ugunsgrēks. Sadūmojums izplatās pa ēkas stāviem, un ugunsdzēsējiem glābējiem ir jāveic cilvēku glābšana un ugunsgrēka dzēšana. 
Mācībās piedalīsies Aizkraukles daļas, Jaunjelgavas, Neretas un Vecumnieku posteņu ugunsdzēsēji glābēji. Šo praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iemaņas, kā arī praktizēties ugunsgrēku dzēšanas un glābšanas darbu vadīšanā un veikšanā sarežģītos objektos. Līdzās tam tiks pārbaudīta aprūpes centra personāla rīcība, izceļoties ugunsgrēkam. VUGD aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama ugunsdzēsības transporta kustība un ugunsdzēsēju glābēju darbošanās sociālās aprūpes centra teritorijā. VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu!