Staburags.lv ARHĪVS

15 ieteikumi, kā ietaupīt naudu vasarā

.

2019. gada 3. jūlijs 00:00

166
15 ieteikumi, kā ietaupīt naudu vasarā

Vasara lielākoties visiem saistās ar festivāliem, brīvdabas koncertiem un citiem atpūtas pasākumiem, kas paredz nevis naudas ietaupīšanu, bet gan dažādus papildu tēriņus. Gadījumam, ja nepieciešami papildu līdzekļi neparedzētiem izdevumiem, kā lielisks palīgs būs ātrais kredīts internetā. Tomēr noteikti vajadzētu atcerēties, ka lēmums par kredīta nepieciešamību ir jāpieņem atbildīgi, novērtējot savas iespējas aizdevumu apmaksāt. Šajā rakstā apkopoti 15 padomi, kas ļaus ne vien lieliski izbaudīt vasaru, bet arī ietaupīt.

  1. Ierobežo kondicioniera izmantošanu – ja mājokļa atvēsināšanai izmanto kondicionieri, neaizmirsti, ka ir arī citi varianti – atvērti logi, vēdekļi un aizvērti aizkari, kas nelaiž iekšā saules radīto karstumu. Ja tomēr citu variantu nav, noregulē kondicionierim augstāku temperatūru, kamēr atrodies ārpus mājas, savukārt zemāku laikam, kad atrodies mājoklī.

  2. Nomaini kondicioniera filtrus – netīri un aizdambējušies filtri liek kondicionierim patērēt no 5 līdz pat 15 procentiem vairāk elektroenerģijas. Lai izvairītos no šiem papildu tēriņiem, veic regulāru filtru nomaiņu. Lai pārbaudītu, vai filtri nav jāmaina, izņem tos un pavērs pret gaismu – ja vairs neredzi tiem cauri gaismu, laiks mainīt.

  3. Gatavo ārā – vasara ir lielisks laiks grilēšanai. Tas samazina patērēto elektroenerģiju, jo nav jādarbina plīts un kondicionieris, kā arī iespējams ietaupīt uz vakariņošanu ārpus mājas, jo grila vakaru var pārvērst par lielisku ballīti ar draugiem.

  4. Žāvē veļu ārā – ja Tev ir pagalms, izveido dažas auklas, kas paredzētas veļai, lai tā izžūtu dabīgi, nevis žāvēšanai izmantot elektrisko veļas žāvētāju. Tas ietaupīs elektroenerģiju, kā arī būs saudzīgāk veļai, mazāk saburzīs drēbes. Ja Tev nav pagalma, izmanto veļas žāvētāju iekštelpās, ļaujot siltajam vasaras gaisam paveikt žāvēšanas procesu.

  5. Iepērcies zemnieku tirdziņos – tā ir lieliska vieta, kur iegādāties svaigus vietējos produktus, turklāt tiek atbalstīti vietējie audzētāji un nav papildus jāmaksā par veikala pakalpojumiem.

  6. Audzē pats savu pārtiku – ja Tev ir pieejams brīvs zemes pleķītis un ir “zaļais īkšķītis”, vari ar produktu audzēšanu nodarboties pats, tādā veidā samazinot nepieciešamību iegādāties produktus vasaras periodā. Ja tomēr brīvas zemes nav, dažādus dārzeņus, piemēram, gurķus un tomātus, ir iespējams audzēt arī podiņos uz palodzes vai balkona.

  7. Atsakies no sporta zāles abonementa – gan tad, ja to izmanto ļoti reti, gan tad, ja izmanto regulāri. Vasara ir lielisks laiks, lai ietaupītu naudu par sporta zāli un nodarbotos ar fiziskajām aktivitātēm ārā, piemēram, ar peldēšanu tuvējā peldvietā, riteņbraukšanu, skriešanu vai pārgājieniem.

  8. Brauc mazāk – ja dzīvo darba vietas tuvumā vai arī Tev ir pieejams labs sabiedriskā transporta tīkls, apsver iespēju nebraukt ar auto. Tā vietā paej gabaliņu kājām vai brauc ar velosipēdu, tādējādi gan samazinot izmaksas uz degvielu, gan nelabvēlīgo ietekmi uz apkārtējo vidi.

  9. Atsakies no televīzijas – vasara ir īstais laiks, ko pavadīt ārpus telpām, tādēļ atteikties no TV pakalpojumiem uz pāris mēnešiem nav nemaz tik slikta ideja, turklāt pakalpojumu vienmēr var pieslēgt atpakaļ jebkurā laikā. Ja nevēlies atteikties no televīzijas kopumā, vari atteikties vismaz no kādiem maksas kanāliem, ko izmanto neregulāri.

  10. Izpēti apkārtnes pasākumu kalendāru – doties uz tuvējās apkārtnes izklaides pasākumiem ir ne vien veids, kā ietaupīt, bet arī kā lieliski pavadīt laiku un iepazīties ar jauniem cilvēkiem.

  11. Apceļo tuvējo apkārtni – tā vietā, lai dotos ceļojumā tā klasiskajā izpratnē, kas ietver sevī lidojumus un atpūtu kūrortos, ceļo tuvāk mājām. Dodies uz kādu pilsētiņu, kurā vēl neesi bijis, nakšņo skaista ezera krastā – iespēju ir neskaitāmi daudz.

  12. Izvēlies lidojumus nedēļas vidū – ja nu tomēr ceļojumam vēlies kādu attālāku galamērķi, rezervē lidojumus nedēļas vidū. Saskaņā ar “Airfare Watchdog”, otrdienās un ceturtdienās lidojumu cenas ir viszemākās.

  13. Izīrē savu mājokli, kamēr ceļo – ja būsi prom vairākas nedēļās, vari izmantot kādu no interneta platformām, kas ļauj izīrēt savu mājokli citiem ceļotājiem. Noteikti pārliecinies, lai mājoklis ir kārtībā, un novieto vērtslietas drošā vietā.

  14. Iepērcies tirdziņos – tā ir lieliska iespēja gan Tev iegādāties to, kas nepieciešams, kā arī citiem cilvēkiem atbrīvoties no sev nevajadzīgām lietām, kas reizēm pat nav izmantotas.

  15. Izmanto izpārdošanas – plāno savu iepirkumu sarakstu un konkrētu laiku, tādā veidā iegādājoties visu sev nepieciešamo ar zemākām kopējām izmaksām.