Staburags.lv ARHĪVS

Kā atrast dzīvokli savai ģimenei?

.

2019. gada 25. jūnijs 00:00

88
Kā atrast dzīvokli savai ģimenei?

Kad ir pienācis laiks jauna mitekļa meklēšanai, bieži vien saprotam, ka tik vienkārši tas nemaz nav. Sludinājumu portāli mūs vilina ar skaistām bildēm, bet, nonākot pie dzīvokļa apskates, secinām, ka tas nebūt neatbilst mūsu prasībām. Sevišķi svarīgi, meklējot dzīvokli ģimenei, ir izvērtēt dzīvokļa atrašanās vietas infrastruktūru. Tuvumā noteikti jābūt ērti pieejamiem veikaliem, spēļu laukumiem, skolām un ērtai transporta satiksmei. Bet kā tad atrast dzīvokli tā, lai lieki netērējot laiku varam pavisam drīz jau ievākties savā sapņu miteklī? Kā atrast dzīvokli ģimenei? Par to pastāstīsim raksta turpinājumā.

Daži noderīgi padomi, kā meklēt jaunu dzīvokli

Vispirms Jums vajadzētu skaidri noformulēt savas vēlmes; ņemot vērā ģimenes lielumu, izlemt, cik istabu dzīvoklis Jums varētu derēt. Tad jāizsver vēlamie dzīvokļa atrašanās rajoni, kas būtu ērtāk sasniedzami no Jūsu darba vietas. Arī bērniem, ja negrasāties mainīt skolas, skolai no jaunā mitekļa būtu jāatrodas sasniedzamā attālumā.

Kad vēlmes noformulētas, un viss apsvērts, laiks ielūkoties sludinājumu portālos un aplūkot aktuālos piedāvājumus. Teju visi nekustamam īpašumam veltītie sludinājumu portāli ir īpaši izveidoti tā, lai klients pats varētu izveidot savu vēlmju sarakstu. Izmantojot īpašus filtrus, Jūs varat atsijāt tikai sevi interesējošos sludinājumus. Piemēram, izvēloties istabu skaitu, stāvu, atrašanās vietu un citus parametrus, Jūsu ekrānā parādīsies tikai sludinājumi, kas atbildīs filtru rezultātam.

Jāatceras, ka bildes pirms sludinājumu izvietošanas bieži tiek speciāli apstrādātas tā, lai miteklis izskatītos pēc iespējas nevainojamāks. Tādēļ nevajadzētu ļauties pirmajai sajūsmai, bet gan doties to apskatīt klātienē. Bieži vien realitāte pamatīgi atšķiras no sludinājumā redzamā, tāpēc, lai Jums nenāktos vilties, vienmēr sagatavojieties tam, ka bildes var rādīt ko citu.

Ja sludinājumu portāli nav nesuši gaidīto rezultātu, laiks izvietot sludinājumu pašam vai vērsties pēc draugu un paziņu palīdzības. Jāatceras, ka namu īpašnieki meklē sev uzticamus īrniekus un pircējus, tāpēc rūpīgi jāapdomā sludinājuma vizuālais noformējums un teksts. Pirms ievietot sludinājumu kādā no oficiālajiem sludinājumu portāliem, vajadzētu izmēģināt izvietot sludinājumu kādā no sociālo tīklu platformām. Tā ir lieliska iespēja sastapt namīpašnieku bez mākleru palīdzības, un bieži vien kāds no draugiem vai paziņām tieši tobrīd meklē uzticamus īrniekus vai pircējus.

Protams, lai lieki netērētu laiku, dzīvokļa meklēšanas procesu var uzticēt arī profesionāļiem. Laika taupīšanas nolūkos tas ir labs variants, jo, izvērtējot Jūsu vēlmes, Jums tiek piedāvāti tikai atbilstoši variant, un Jums nav jātērē laiks sludinājumu izpētē. Tomēr jāņem vērā, ka izmaksu ziņā, izmantojot māklera pakalpojumus, dzīvokļa meklēšanas process izmaksās dārgāk. Tāpēc pirms vēršanās pēc profesionālas palīdzības, dzīvokļa meklēšanu tomēr vajadzētu izmēģināt patstāvīgi, un tikai tad, kad rezultāta nav jau kādu laiku, vērsties pie kāda no mākleriem.


Kas jāņem vērā, apskatot dzīvokli?

Kad esam nonākuši līdz dzīvokļa apskatei, tas kārtīgi jāizpēta, lai vēlāk nenāktos vilties. Apskates laikā tajā jāpavada gana ilgs periods, jāaplūko gan visu komunikāciju kvalitāte, gan arī tas, cik skaņas caurlaidīgas ir sienas. Tām jābūt gana biezām, lai Jums nenāktos klausīties, piemēram, kaimiņu televizora skaņas. Noteikti jāapskata arī tuvākā apkārtne, jāpārliecinās par to, ka tā ir pietiekami droša un tajā ir viss, kas ikdienā var būt nepieciešams. Piemēram, veikals, aptieka, gana tuva transporta pietura un parks bērniem.

Noteikti jāņem vērā arī dzīvokļa stāvs, ja dzīvoklis paredzēts pirkšanai un atrodas pirmajā stāvā; noteikti jāizvērtē arī pagraba stāvoklis - tam jābūt sausam un veidotam no drošām, stabilām konstrukcijām. Ja dzīvoklis atrodas pēdējā stāvā, noteikti jānovērtē bēniņu un jumta stāvoklis.