Staburags.lv ARHĪVS

Efektīvi ieteikumi, kā sākt iekrāt naudu arī tad, ja tās nav daudz

.

2019. gada 19. jūnijs 00:00

103
Efektīvi ieteikumi, kā sākt iekrāt naudu arī tad, ja tās nav daudz

Rīkojies gudri - iekrāj naudu arī tad, ja Tev nav daudz brīvo līdzekļu! Galvenais ir apņēmība un vēlme mainīt savus ikdienas paradumus. Esi prātīgs, rūpīgi seko līdzi savam budžetam un Tev izdosies iekrāt naudu! Vienmēr pārskati savus tēriņus un centies ietaupīt!

  • Iegādājies ekonomiskas preces. Saimniecībā prātīgs risinājums būs ekonomiskās lampas, veļasmašīna, televizors un citas preces, kas ievērojami samazinās elektrības izmaksas. Šo metodi vari pielietot arī ikdienā. Dzeramo ūdeni ņem no mājām, nevis pērc veikalā, dodies uz darbu ar velosipēdu vai kājām, pusdienas gatavo mājās, nevis ēd restorānā.

  • Noteiktu laiku ievēro stingru taupīšanu un neļaujies liekiem tēriņiem. Izvērtē visus tēriņus un veic uzkrājumus. Šādā veidā Tu varēsi ietaupīt vismaz 20 euro, ko vēlāk varēsi izmantot ceļojuma vai citu ieceru realizēšanā.

  • Internetā preces ir iespējams nopirkt daudz lētāk nekā lielveikalos. Pērc produktus, mājsaimniecības preces online un ietaupi 10 – 20%  citām lietām vai veido iekrājumus.

  • Ja bez pamatdarba nodarbojies ar citām lietām, iespējams, vari iekrāt naudu no papildus ieņēmumiem. Dažādas konsultācijas, dzīvokļa izīrēšana, mākslas darbu pārdošana var būt kā papildu ienākumu veids un palīdzēt iekrāt naudu.

  • Plāno savas un ģimenes ēdienreizes. Sastādi ēdienu gatavošanas plānu nedēļai uz priekšu. Pirms dodies iepirkties, izveido iepirkumu sarakstu un pērc tikai to, kas nepieciešams. Šādā veidā Tu neļausies spontāniem pirkumiem un varēsi ietaupīt naudu.

  • Samazini veikalu apmeklējumu skaitu. Jo mazāk apmeklēsi lielveikalus, jo mazāk tērēsi naudu un varēsi izveidot uzkrājumus. Retāka veikalu apmeklēšana Tevi disciplinēs un Tu iepirksies daudz prātīgāk. Iepirkumu saraksts Tev palīdzēs iegādāties preces vairumā, kas ilgtermiņā ir daudz izdevīgāk.

  • Neļaujies kārdinājumiem un akcijām. Nereti dažādas starpsezonu izpārdošanas un akcijas veicina nelietderīgu pirkumu iegādi. Izvērtē preces nepieciešamību un iepērcies tikai tad, ja prece ir nepieciešama ilgtermiņā.

  • Pārbaudi, vai izsniegtajā čekā pareizi ir norādītas preču cenas un piemērotas visas atlaides, kā arī klienta kartes piedāvājumi. Bieži vien rodas kļūdas, kas ievērojami sadārdzina pirkumus. Nepieciešamības gadījumā pārbaudi preču cenu un pārliecinies par pirkumu pareizību.  

  • Ievies krājkasi un veido regulārus uzkrājumus. Papildini krājkasi katru reizi, kad Tev ir brīvi naudas līdzekļi vai sajūta, ka vari atļauties atlikt kādu naudas summu. Veido pierakstus, lai zinātu, cik ir sakrāts. Šādā veidā Tev būs daudz vieglāk veidot uzkrājumus arī tad, ja naudas nav daudz.

Veidot uzkrājumus ir vērtīgi, taču nereti rodas situācijas, kad nedaudz pietrūkst līdzekļu, un ir nepieciešams aizņemties. Šādās situācijās var noderēt kredītlīnija, kas ļauj aizņemties summu no 50 līdz 2000 eiro ar termiņu uz 48 mēnešiem. Tā ir piemērota cilvēkiem, kuri nav pārliecināti, vai spēs visu aizdevumu atmaksāt uzreiz vai pakāpeniski, jo piedāvā elastīgas atmaksas iespējas.

Aizņemies saprātīgi un iepriekš pārdomā gan naudas nepieciešamību, gan savas atmaksas iespējas. Daudzi aizņemas nepārdomāti, rada lielas parādsaistības un sabojā savu kredītvēsturi. Kredīts ir ērts finanšu risinājums, tomēr Tev rūpīgi ir jāpārdomā savas atmaksas iespējas. Vienmēr rūpīgi iepazīsties ar visiem līguma nosacījumiem un aizņemies tikai tik, cik vajadzīgs. Neaizņemies, ja Tev nav stabila darba un stabilu ikmēneša ienākumu.