Staburags.lv ARHĪVS

Kā iekārtot skaistu un ērtu vannasistabu?

.

2019. gada 5. jūnijs 00:00

205
Kā iekārtot skaistu un ērtu vannasistabu?

Ja plāno iekārtot vannasistabu, aktuāls var būt jautājums, kā to vislabāk izdarīt, lai rezultāts būtu ērts un gaumīgs. Turpinājumā daži padomi, kas ar šo uzdevumu palīdzēs tikt galā vienkāršāk.

Vannasistabas izmantošanas mērķi

Vispirms – kādas ir Tavas un ģimenes prasības attiecībā uz šo telpu? Piemēram, ja tā galvenokārt kalpos, lai ātri nomazgātos, iespējams, pietiks ar dušas kabīnes ierīkošanu. Savukārt, ja mazgāšanos pārvērt atslābinošā rituālā, jādomā par vannas iegādi. Jāizvērtē, vai vannasistaba tiks apvienota ar tualetes telpu, vai vannas istabā tiks uzstādīta veļas mašīna un citas nianses.


Vannasistabas platība

Rūpīgi jāizvērtē telpas platība, forma, kanalizācijas pievadi un citi tehniski parametri – tie ir svarīgi lielumi vannas istabas iekārtošanā. Ņemot vērā telpas specifiku, varēsi izvēlēties piemērotākos risinājumus.


Dažādu variantu izvērtēšana

Iespējas mūsdienās ir plašas, tāpēc, lai iegūtu labu gala rezultātu, ir svarīgi izvērtēt vairākas iespējas un tikai tad pieņemt lēmumu par labākajiem risinājumiem. Iedvesmu vannas istabas iekārtojumam var meklēt gan specializētos žurnālos un dizaina katalogos, gan internetā.


Tualetes poda izvēle

Ja vannasistabu plānots apvienot ar tualetes telpu, jādomā par piemērotākā klozetpoda izvēli. Lai arī joprojām cieņā klasiski risinājumi, tualetes podi pieejami daudzveidīgā izvēlē – atšķiras ne vien to veidi, bet arī krāsas un formas.

Tas, kādam variantam dot priekšroku, lielākoties ir gaumes jautājums, tomēr būtu labi ņemt vērā arī telpas kopējo iekārtojumu. Nopērkami gan pie sienas stiprināmie, gan uz grīdas novietojamie tualetes podi. Arī te jāņem vērā telpas specifika.

Nedrīkst aizmirst arī praktisko pusi, piemēram, pie sienas stiprināmie klozetpodi ir vienkāršāk kopjami. Tas pats attiecas arī uz tualetes podiem ar lakoniskām formām un gludu virsmu.


Vannu vai dušu?

Svarīgs jautājums ir – vannasistabā ierīkot vannu vai dušu? Ja telpa ir salīdzinoši maza, optimāls risinājums būs dušas kabīne. Taču tiem mazo vannasistabu īpašniekiem, kuriem vannošanās ir īsts baudījums, nevajadzētu saskumt – mūsdienās nopērkamas arī dažādu veidu, formu, izmēru vannas, kas lieliski iederēsies arī nelielā vannas istabā.

Izvēloties vannu, svarīgi ir ne vien tās parametri, bet arī materiāli, un līdz ar to – arī kvalitāte. Mūsdienās nopērkamas vairāku veidu vannas – čuguna, metāla, akmens masas, akrila vannas. Katram no veidiem ir sava specifika, tādēļ labi pirms tam izvērtēt, kas tieši nepieciešams. Piemēram, akrila vannas ir izturīgas un labi vada siltumu. Arvien populārākas kļūst arī akmens masas vannas, kas ir izturīgas, viegli kopjamas, siltumizturīgas, stabilas.


Ērtības apvienojumā ar skaistumu

Ideālā gadījumā vannas istabai jābūt gan ērtai, gan skaistai. Un, ņemot vērā plašo piedāvājumu, šo ieceri īstenot nav nemaz tik grūti. Ja vannas istaba ir maza, daudz vairāk jāpiedomā par niansēm un praktiskiem risinājumiem. Savukārt, ja telpa ir plaša, īpaša uzmanība jāpievērš tās iekārtojumam, lai tas būtu harmonisks.

Viens no variantiem, kur meklēt lieliskus risinājumus vannas istabas iekārtošanai, ir interneta veikali. Nereti tur pieejama daudz plašāka izvēle, kā ierastajās tirdzniecības vietās, turklāt iepirkšanās tiešsaistē ļauj ietaupīt arī laiku un līdzekļus. Lai būtu drošs par nopirktā kvalitāti, izvēlies uzticamu tirdzniecības vietu un rūpīgi iepazīsties ar preču aprakstiem.

Vannasistaba – viena no svarīgākajām telpām ikvienā mājoklī. Padari to skaistu un ērtu, izvēloties modernus un kvalitatīvus risinājumus.