Staburags.lv ARHĪVS

Kalsnavā Peoniju svētki

.

2019. gada 3. jūnijs 11:07

515
Kalsnavā Peoniju svētki

Tradicionāli Peoniju svētki svinami ap to laiku, kad pavisam tuvu ir vasaras saulgrieži. Šogad svētkus svinēsim 16. jūnijā. Arborētums šajā dienā atvērts apmeklētājiem no plkst. 9.00 līdz 18.00.

Pasākuma vadītāja Gundega Skudriņa rūpēsies par to, lai neviens nepalaistu garām svētku brīnišķīgos un svarīgākos mirkļus!

Svētkus pieskandinās diriģenta Andreja Cepīša vadītais Madonas pūtēju orķestris, kas ieguvis atpazīstamību republikas orķestru saimē un skatēs vairākkārt izcīnīti pirmās pakāpes diplomi.

Ar savu mūzikas programmu priecēs mūsu novadnieks un X faktora dalībnieks Didzis Melderis.

Māksliniece Aija Andrejeva ieskandinās svētkus gan ar savu jauno albumu “Mēs pārejam uz Tu”, gan jau ar sen zināmām dziesmām!

Tā kā arborētums ir savā ziņā neparasts, tad arī šogad norisināsies tradicionālā eksotisko stādu izsole, kuru vadīs Nacionālā botāniskā dārza direktors Andrejs Svilāns.

Par mazāko apmeklētāju piedzīvojumu kāri rūpēsies Kašera sapņu fabrika.

Arī LVM Kalsnavas arborētuma komanda būs padomājusi par mazākajiem viesiem un piedāvās dažādas lielformāta āra spēles, kas arī pieaugušajiem liks atcerēties bērnību.

Par izsalkušajiem rūpēsies “LIDO” izbraukuma ēdināšanas komanda, kā arī mājražotāji no tuvākām un tālākām Latvijas vietām. Par garšīgām, neparastām, citādām ēdamām un neēdamām lietām parūpēsies arī amatnieki un mājražotāji tirdziņā.

Katram apmeklētājam stādu tirgū būs iespēja iegādāties dažādus stādus ar ko papildināt krāšņumdārzus.

Paturi prātā – izstaigā visu arborētuma teritoriju krustu šķērsu, lai tvertu ik mirkli no svētkiem un sajustu gabaliņu no dabas!

Par norisēm LVM Kalsnavas arborētumā uzzini, sekojot www.facebook.lv LVM Kalsnavas arborētums, zvanot 27841099, 29326912 vai rakstot uz e-pastu arboretums@lvm.lv.

Lai izdevušies svētki!

P.S. Ieeja teritorijā ar mājdzīvniekiem nav atļauta! Dronu izmantošana pasākuma laikā nav atļauta!